De Slingerbeurs 2016


Persbericht

Slingerbeurs Hengelo 8 jaar op rij een groot succes!
Het eindresultaat van 2016 is 376 matches met een waarde van € 190.722. Een resultaat waar we trots op mogen zijn.
Alle deelnemers en bezoekers van de De Slingerbeurs zijn onthaald met een ludiek optreden van ‘Waarvan Akte’ het improvisatietheater uit Hengelo.
Katja Boerrigter, Sectorhoofd Sociale Zaken en sectorhoofd Samenleving van de gemeente Hengelo, opende op 11 maart om klokslag 15.30 uur met een luide gong de Slingerbeurs. De inmiddels vertrouwde locatie van het ROC van Twente, de Gieterij 200 vormde het decor van deze dynamische dag. In totaal kwamen 76 bedrijven (de aanbieders) en 105 maatschappelijke organisaties (de vragers) samen om de handen ineen te slaan voor de Hengelose samenleving.
Penningmeester van De Slingerbeurs Jeannet Makkinga van PwC maakte even na half zes het eindresultaat van de 8ste editie bekend. In totaal zijn er 376 matches gemaakt met een gezamenlijke waarde van 190.722 euro! De Hengelose bedrijven zullen in 2016 te samen 2.814 uren besteden aan maatschappelijk betrokken ondernemen in Hengelo.

Een greep uit de gemaakte matches van 2016 zijn:

• Advisering over en het maken van een video, Trimotion met de Nije Stichting.
• Verzorgen van een High Tea voor 30 personen, De Ontmoeting met de Zonnebloem afdeling Hengelo Zuid.
• Uitvoeren bouwwerkzaamheden, Janssen de Jong Bouw bij HSV Giants.
• Adviseren bij het opstellen van een ondernemingsplan en het uitwerken van een financieringsvraagstuk. Wolff Connect met Basisschool de Telgenkamp.