Wat is de Slingerbeurs?


Wat is de Slingerbeurs? Bedrijven en ondernemers bieden gratis hun diensten en middelen aan. Vervolgens kijken lokale maatschappelijke organisaties of zij het aanbod van de bedrijven kunnen gebruiken. Zodra twee partijen elkaar in vraag en aanbod hebben gevonden, spreken we van een match. Stichting De Slinger matcht het hele jaar door, maar tijdens de Slingerbeurs gebeurt het live. Letterlijk een levendige handel tussen vraag en aanbod dus met gesloten beurs. Deelname aan de Slingerbeurs is geheel kosteloos.

Op de beursvloer gaan maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten. Vraag en aanbod komt bij elkaar. Bedrijven presenteren het aanbod op hun stand. Maatschappelijke organisaties c.q. vragers bekijken bij welk bedrijf zij hun vraag neer kunnen leggen. Hierbij worden zij geholpen door echte hoekmannen. Elke match wordt door een notaris vastgelegd. Heeft u vragen tijdens de beurs, dan kunt u terecht bij de aanwezige Helpdesk. Daar zijn tevens de matchformulieren, plattegronden en spelregels verkrijgbaar.

Doel van de beursvloer is om matches tot stand te brengen. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuen kunnen een oproep plaatsen voor menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Wat de één over heeft of graag wil bieden, is voor de ander zeer gewenst!

Waarom meedoen? De Slinger is hét merk voor maatschappelijke betrokkenheid. Bedrijven kunnen laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maatschappelijke organisaties laten zien dat zij het initiatief nemen om hun betrokkenheid in Hengelo te vergroten. De Slinger treedt op als intermediair en zorgt ervoor dat matches in de publiciteit komen. De Slinger wil hiermee het contact en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de gemeente Hengelo bevorderen.

Hoe werkt dat dan?