Hondenlosloopveld – het eerste succes van MatchMakers


Het hondenlosloopveld aan de Geerdinksweg is een initiatief van Reint Laan en Gerard Oude Aarninkhof van actiecomité ‘Wij willen los!’. Na veel overleg met raadsleden, Gemeente Hengelo en Gildebor is een omheind hondenspeelveld aangelegd.
Op de Slingerbeurs in maart 2019 heeft ‘Wij willen los!’ gevraagd om assistentie bij het inrichten van het veld. De Slinger heeft deze complexe hulpvraag opgepakt als project voor de nieuwe programmalijn MatchMakers.
led screenled screenHegeman Bouw heeft tijdens de Slingerbeurs al materiaal toegezegd voor loopplanken waar de honden overheen kunnen lopen. Coördinator Frans Kattenpoel, Coördinator MatchMakers bij De Slinger, heeft diverse partijen benaderd en zo een aantal attributen kunnen regelen: betonbuizen (Morssinkhof Beton), een grote tractorband (Profile Bandencentrum) en een info-bord bij de ingang (Drukkerij Hofmeijer en Sioch).
De officiële opening van het hondenlosloopveld was op 13 juli 2019.

Wethouder Mariska ten Heuw, fractieleider Wiert Wiertsema van Pro Hengelo en Slinger MatchMaker Frans Kattenpoel onthulden samen het infobord. Al snel daarna dartelden zeker 50 honden en hondjes om elkaar heen, besnuffelden elkaar en renden het hele veld over.

Een mooi resultaat van een prachtige samenwerking met Gemeente Hengelo en het bedrijfsleven; complimenten voor alle betrokken partijen. Fijn dat De Slinger met de programmalijn Matchmakers daar een verbindende bijdrage aan heeft kunnen leveren. Heel veel plezier samen met de buurthonden. (foto’s Fred Stokkers)


Op 28 augustus is de loopbrug op het hondenspeelveld door Hegeman geplaatst. Een prachtig resultaat!
led screen