Maandmatches 2018


November 2018
Het Jubileumconcert ter ere van het 125 jarige bestaan van Concordia werd gehouden op 24 november jl. Het orkest van Concordia musiceerde samen met Harmonie Orkest Twente uit Enschede. Het slotstuk bestond uit een gezamenlijk optreden van amateurs en professionals, harmonie en symfonie. En dat voor een volle zaal in het ROC van Twente met als gastheer Frank Kerckhaert.
In bijzijn van de burgemeesters Schelberg van Hengelo en Van Veldhuizen van Enschede reikte commissaris van de Koning Heidema als verrassing de koninklijke erepenning uit aan Concordia.
Voor dit evenement is dankbaar gebruik gemaakt van diverse matches:

  • gebruik maken van de hal van het ROC van Twente (match 2017)
  • ontwerpen en drukken van posters (leerlingen van ROC van Twente)
  • opnames maken van het evenement (Videoclub Hengelo)
  • een gastheer tijdens het concert (Frank Kerckhaert)
  • 2 weken LED reclame aan de A1 voor het concert (Odin Groep)
  • 250 stoelen te leen (Gemeente Hengelo)

Als dank voor deze matches heeft Concordia het afgelopen jaar diverse optredens verzorgd bij locaties van Carint. En Carint was met vrijkaarten te gast bij het concert. Uiteraard hebben ze voor de betrokken vrijwilligers extra kaarten beschikbaar gesteld.led screen led screen
led screen
Oktober 2018
Noaberbouw heeft een speeltoestel gemaakt voor het kattenverblijf van Dierenopvangcentrum Hengelo. Deze match is tijdens de Slingerbeurs van 2018 tot stand gekomen. Deze kattenkrabpalen komen in een speciale ruimte waar mensen die dat willen kunnen knuffelen met katten.

led screen

September 2018
Het is de tweede keer dat Stichting ZindividU op de Slingerbeurs een match met Odin/Lesscher IT heeft gemaakt.
Net als vorig jaar heeft ook in 2018 gedurende 1 week een boodschap op de LED wall langs de A1 gestaan.
Hoe leef je met kanker? – een onderwerp waar iedereen wel zelf of in de omgeving mee te maken heeft.

Juli 2018
led screen
De match van de maand was die tussen Club Merlijn en de Zonnebloem afdeling de Driene.
Club Merlijn verzorgde een gezellige middag met koffie/thee en iets lekkers en aansluitend een hapje en een drankje voor gasten van de Zonnebloem. Door omstandigheden kon het niet plaatsvinden bij Club Merlijn. Stravinsky was een goed alternatief. Voor het vervoer werd Brookhuis ingezet.
De gasten werden hartelijk ontvangen met muziek die door de Zonnebloem zelf was geregeld. De gasten van de Zonnebloem vonden het geweldig en willen Club Merlijn en ook Stravinsky heel hartelijk danken voor deze geweldige middag.Juni 2018
led screenled screen
Dit jaar werd op woensdag 13 juni in Groot Driene een buitenspeeldag voor de jeugd tot 12 jaar georganiseerd door een enthousiaste groep bewoners van en nabij de Anna Bijnsstraat, die het stokje hadden overgenomen van de bewoners van de Jan Prinsstraat die dit evenement jarenlang hadden georganiseerd.
In goede samenwerking met het buurtcentrum De Tempel en met hulp van vele sponsoren werd het grasveld bij de Kasbah volledig bezet met allerlei opblaastoestellen, doe-spelen zoals timmeren met afvalhout, het beschilderen van een oude auto, enz. Veel jeugd kwam op dit festijn af.

Wat heeft de Slinger hierin betekend?
Op de Slingerbeurs werden diverse matches gemaakt zoals met Da Vinci en Ten Hag (ontwerpen en drukken van flyers) en met de Schouwburg Hengelo, die twee voorstellingen aanbood aan de vrijwilligers.
Het is slechts een deel van bedrijven die deze dag tot een groot succes maakten en ook het mooie weer maakte dat een groot gedeelte van onze Hengelose jeugd die dag volop buiten in beweging waren zodat de iPhone e.d. even geen aandacht kreeg.

led screen

Mei 2018

Op donderdag 24 mei hebben Twentse Noabers en de Nationale Vertelschool hun match, een workshop verhalen vertellen van 1.5 uur, uitgevoerd!
Het was erg inspirerend en we hadden eigenlijk tijd tekort!

April 2018

In april heeft de match plaatsgevonden tussen IVN en Gildebor.
Gildebor heeft fantastisch meegeholpen met het verplaatsen van eiken stammen naar het strandje en de klimbuisheuvel in het beleefbos Weusthag.
Zonder het materieel van Gildebor was het voor ons onmogelijk om de eiken stammen op de juiste plek te krijgen. Dankzij de 2 medewerkers van Gildebor was de klus zo gepiept. Een mooie match die mede tot stand kwam door de hoekmannen op de Slingerbeurs!!
led screenled screenled screenled screen
led screen

Extra match
Ouderen sociëteit “De Hasseler Zon” heeft een match gemaakt met Harrie’s taxi: gedurende 8 uur kon de taxi gebruikt worden voor een rit in Nederland. Op woensdag 25 juli is de taxi om 09.00 uur opgehaald. Met nog drie personen van “De Hasseler Zon” hebben wij genoten van een heerlijk dagje uit.
Eerst zijn we naar het Dwingelderveld gereden voor een huifkartocht hadden geboekt. Na een kop koffie zijn we vertrokken naar de schaapskooi en de heide waar er mogelijkheid was om vanaf een uitkijktoren over de omgeving te kijken. Vervolgens hebben we een stuk door het prachtige bos gereden. Na terugkomst bij het vertrekpunt hebben we ons lunchpakket opgegeten.
Op de terugweg naar Hengelo hebben wij ons onderweg nog op een kop koffie met gebak getrakteerd. Rond 16.00 uur weer thuis en is de taxi weer heb teruggebracht.
Al met al hebben wij een fantastische dag gehad, met prachtig weer.Al deze matches maken kans op de Slingerjaarprijs! U kunt hier uw stem uitbrengen!