Matches 2019


Oprichting Stichting Twentse Noabers Fonds
Notaris Ilone Huiskes van Hofsteenge & Wesseling notarissen heeft op zich genomen om de oprichtingsacte van het Twentse Noabers Fonds te verzorgen. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid wil Hofsteenge & Wesseling notarissen bijdragen aan het realiseren van de doelstelling van het Twentse Noabers Fonds. Al vanaf de oprichting van het Twentse Noabers Coöperatief wil deze coöperatie een fonds oprichten om mensen met een goed idee voor hun stukje Twente verder te helpen. Voor elkaar en met elkaar. Want er zijn mensen zat met goede ideeën en er zijn mensen zat die het leuk vinden om iemand met kennis en ervaring verder te helpen. Want als je er niet alleen voor staat worden jouw ideeën nog beter en komen ze sneller tot realisatie. En soms heeft een goed idee om tot uitwerking te komen geld nodig.
led screen De Stichting Twentse Noabers Fonds wil op twee manieren burgerinitiatieven/mensen met een idee helpen. Als een makelaar kunnen wij je in contact brengen met mensen met kennis en ervaring, die je met het realiseren van jouw idee kunnen helpen.
Zo nodig kan je ook bij de Stichting een financiële bijdrage voor jouw idee aanvragen of kan de Stichting je helpen met het vinden van cofinanciering. Ons idee van de opzet van het Twentse Noabers Fonds is bewust laagdrempelig en eenvoudig. Er zijn geen lange aanvraagprocedures en je weet snel waar je aan toe bent. Een praktische aanpak, dat is het idee. Dankzij de Slinger Hengelo hebben Hofsteenge & Wesseling notarissen en het Twentse Noabers een match kunnen sluiten en hebben wij er in Twente een fonds bij, waarmee wij Twente op een nieuwe manier nog leuker en beter kunnen maken.

led screen Zomerwandeling van Carintreggeland
Begin juli hebben 9 medewerkers van de Rabobank meegeholpen bij de zomerwandeling van Carintreggeland. Een super leuke avond! Een hele organisatie voor Carintmedewerkers, maar veel bewoners hebben zichtbaar genoten van de wandeling, muzikaal vermaak en lekkere koffie/thee en een ijsje bij de Houtmaat in Hengelo. Mooi dat de Rabobank hieraan een bijdrage heeft geleverd.

led screen Hackathon (Stichting Garage2020 – Twente)
Een andere medewerker van de Rabobank heeft de Hackathon (Stichting Garage2020 – Twente) bijgewoond en kon een waardevolle bijdrage leveren vanuit de kennis en ervaring van een bankmedewerker. Een erg leuke ervaring!


Weggeefwinkel geholpen door getITfree
Stichting getITfree heeft een laptop weggegeven aan de weggeefwinkel Hengelo.IVN – Gildebor – Slingerbeurs: bladferment en afwateringsgeul led screen
Het is fantastisch gelukt met beide matches. Anderhalve week geleden is weer een heel mooie voorraad bladferment gebracht. Daar kunnen we onze bomen, struiken en de kruidentuin in Heemtuin en Beleefbos Weusthag weer mooi mee ‘voeden’. Gisteren is er een strakke afwateringsgeul gegraven. De wateroverlast in de wat lager gelegen heemtuin is hiermee zeer waarschijnlijk voor een belangrijk deel verholpen.


HGOV De Samenloop naar de schouwburg
Het is elk jaar weer een feestje met de club naar de schouwburg. Een activiteit die zonder de slingerbeurs voor ons niet mogelijk is.
Dit jaar en komende jaren meer dan welkom nu de gemeentelijke subsidie is stopgezet en de bruikleenovereenkomst voor ons clubhuis wordt omgezet in een duur huur contract.
Petje af voor de Schouwburg Hengelo, die elk jaar weer zoveel kaarten beschikbaar stelt. Een geslaagde match.


led screen Promotie van Franky’s IJs Kinderdag mmv De Lijn
Tijdens de Slingerbeurs konden wij van Franky’s IJs een match sluiten met Design- & Reclamebureau “de Lijn”. Zo kregen wij hulp aangeboden bij het maken van een eigen format voor Franky’s IJs Kinderdag 2019. Hoe gaaf is dat!
Dit jaar vieren wij het 1e lustrum van Franky’s IJs Kinderdag; inmiddels een begrip in Hengelo en dit jaar dus voor de 5e keer.
Met de creatieve input van De Lijn zijn diverse ontwerpen gemaakt voor de flyers, posters, het spandoek en een mooie beach vlag. Daarnaast is ook een ontwerp gemaakt voor de aankondiging van de kinderdag op de LED-Wall van Odin langs de A1 (tevens een gesloten match) en op de led Wall van Metropool.
Wij zijn enorm blij én dankbaar voor het geweldige resultaat!


Buurtspeeldag Groot Driene – 12 juni 2019
De ochtend begon veelbelovend. Met een klein zonnetje erbij werd het grasveld aan de Zwavertsweg omgebouwd tot een grote speeltuin. Er is gesjouwd met speeltoestellen, hekken, tafels en stoelen. We vulden snackzakjes voor de vrijwilligers en sneden broodjes voor de knakworst.
Toen de 50 vrijwilligers zich om 13.30 uur meldden, regende het al een beetje. Om 14.00 uur opende wethouder Bas van Wakeren de speeldag. Op dat moment regende het al flink. Nadat een aantal stoere kinderen zich op de natte attracties uitleefden, moesten we rond 14.30 uur de attracties dichtdoen door de stortbuien. Gelukkig konden een paar activiteiten doorgaan: schminken en kung fu bijvoorbeeld.
Vanaf 15.30 uur konden weer wat activiteiten beginnen, zoals timmeren en broodjes bakken. Om 17.00 uur was het afgelopen. Het opruimen deden we dan wel weer in de stralende zon.
De buitenspeeldag kunnen we niet organiseren zonder onze vrijwilligers. Ze zijn goud waard. De meeste vrijwilligers werven we in de wijk Groot Driene. Dit jaar waren er ook vier vrijwilligers vanuit Timberland bij, door een match bij de Slingerbeurs. Wat een harde werkers waren deze vier. Geen klusje was hen teveel en ze lieten zich niet stoppen door wat regen. Fijne mensen en ze deden het werk met een glimlach. Wat een topmatch!
led screenled screen
Zonnebloem Driene op pad in busjes van Carintreggeland
Dankzij een geslaagde match op de Slingerbeurs in maart 2019 zijn de gasten van Zonnebloem Driene op vier september een heerlijk dagje uit geweest.
Zonnebloem Driene had twee busjes van Carintreggeland gematcht op de Slingerbeurs. Met deze busjes en enkele personenauto’s is een tocht gemaakt door Twente en een stukje Achterhoek.
Gestart bij het Swafert en vandaar naar Restaurant Poort Bulten in de Lutte voor de koffie en gebak. Vervolgens via Losser, Enschede, Haaksbergen, Rekken naar Het Muldershuis in Mallum voor de lunch.
En toen door naar Boekelo voor een lekker ijsje.
De gasten van Zonnebloem Driene hebben genoten!
led screenled screenled screen
led screenled screen


Het Goed leent meubels aan De Nije Stichting
led screenOp 6 en 7 september 2019 heeft in Hengelo de SamenLoop voor Hoop plaatsgevonden.
Voor deze SamenLoop heeft De Nije Stichting met Het Goed Hengelo een match gemaakt voor het inrichten van een “Nije Huis-kamer”.
Deze match is super verlopen.
Het Goed heeft de meubels gebracht en weer opgehaald en De Nije Stichting had een prachtige huiskamer tijdens de SamenLoop voor Hoop waar zij mensen kon ontvangen!
Namens Debby Nijenhuis en De Nije Stichting heel hartelijk dank aan Het Goed en De Slinger Hengelo voor deze fantastische match!!