Slingerjaarprijs 2014


De Slingerjaarprijs 2014 werd uitgereikt tijdens de Voorjaarsbijeenkomst.

 

Op donderdag 19 februari jl. vond in de kantine van het SWB gebouw de voorjaarsbijeenkomst van De Slinger Hengelo plaats. De bijeenkomst werd goed bezocht door vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven. Sponsoren SWB en Zavor Koffie verzorgden de deelnemers met heerlijke hapjes, koffie en thee.

voorjaarsbijeenkomst 2015 013

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén van de enthousiaste initiatiefnemers van de Slinger van het eerste uur, Henk Dassen, nam afscheid van het bestuur van De Slinger.

 

Voorzitter Frank Kerckhaert gaf een presentatie over de Slingerbeurs, en Jeroen van der Geest, algemeen directeur SWB, verzorgde een interessante voorlichting over de uitvoering van de Participatiewet en de rol van de SWB hierbij.

voorjaarsbijeenkomst 2015 002 SONY DSC

 

 

SONY DSCTijdens de bijeenkomst werd de Slingerjaarprijs uitgereikt aan Monique Kleinsman, HR-medewerkster van Twente Milieu, en Louis ten Broeke, voorzitter van de Hengelose Oranje Vereniging. Op de website van De Slinger kon gestemd worden op 9 geselecteerde matches van 2014. Van de 980 stemmen werd maar liefst 332 keer voor de match van de HOV en Twente Milieu gestemd. Mw. Kleinsman nam de prachtige Slingertrofee, gemaakt door AtelierZ in ontvangst en dhr. Ten Broeke kreeg een cheque t.w.v. 500 euro van De Slinger Hengelo voor hun mooie match: Twente Milieu verzorgde een milieu eiland voor het verzamelen en afvoeren van het afval na afloop van de Taptoe aan de vooravond van Koningsdag 2014 op de markt in Hengelo. Het milieu eiland bestond uit een verzameling afvalbakken die zij gratis hebben geplaatst op de markt, aan- en afvoer zijn keurig geregeld. De HOV had een toeschouwersaantal gepland van 750 bezoekers, dit is uitgelopen tot ongeveer 3.500 bezoekers. Het milieu eiland was daardoor meer dan welkom.

 

Het bedrag komt volledig toe aan de activiteiten op Koningsdag die de HOV organiseert, met name 2 belangrijke activiteiten,

1. Theater collectief “”Waarvan Akte””, diverse optredens in de binnenstad van deze groep van Simone Roerink.

2. Muzikale activiteiten in alle bejaarden en verzorgingstehuizen die op Koningsdag door de HOV worden georganiseerd.

 

Het was een inspirerende middag en we kijken uit naar de komende beurs, op 20 maart a.s. in het ROC gebouw aan de Gieterij 200.

 

voorjaarsbijeenkomst 2015 005 voorjaarsbijeenkomst 2015 009  voorjaarsbijeenkomst 2015 022 voorjaarsbijeenkomst 2015 025

voorjaarsbijeenkomst 2015 014