Slingerjaarprijs 2018

Meervoudige Slingerjaarprijs uitgereikt tijdens Voorjaarsbijeenkomst

Persbericht 07 februari 2019

In aanloop naar de 11e Slingerbeurs is op 7 februari jl. bij De Waarbeek de Voorjaarsbijeenkomst gehouden. ‘Het gevaar van hacken’ was gekozen als thema van de middag. Internetbureau Netgemak presenteerde de digitale Slingermarkt en de Slingerjaarprijs 2018 is uitgereikt aan vrager Muziekvereniging Concordia en vijf aanbieders.

De Slinger verbindt bedrijven die mankracht of uren aanbieden aan non-profit organisaties met een vraag. Doel is het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid in Hengelo. Tijdens de jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst komen partners, vragers en aanbieders samen om een thema te bespreken. Daarnaast wordt de Slingerjaarprijs uitgereikt.
Dit jaar is de Slingerjaarprijs, een cheque van 500 euro uitgereikt aan Marike Lammers en Arno Bril van vrager Muziekvereniging Concordia. De vereniging wilde ter ere van het 125 jarig bestaan een jubileumconcert houden. Om de organisatie rond te krijgen zochten Lammers en Bril bij verschillende partijen tijdens de Slingerbeurs van 2018 ondersteuning. Zij stonden versteld van het gemak waarmee zij zaken kosteloos konden regelen. Het ROC stelde een zaal ter beschikking, leerlingen van het ROC ontwierpen en drukten prachtige posters en de Gemeente Hengelo leende 250 stoelen. Daarnaast maakte de Odingroep twee weken LED-reclame langs de A1. Voorzitter van De Slinger Frank Kerckhaert die als vijfde aanbieder gastheer was tijdens het jubileumconcert, riep de vertegenwoordigers van de andere aanbieders naar voren. Zij namen met veel plezier de Slinger-trofee in ontvangst.
Security Professional en functionaris gegevensbescherming Jeroen Renard verzorgde namens Odingroep een presentatie over het gevaar van hacken. Het is, zo bleek, een risico waar ook vrijwilligersorganisaties als De Slinger zich tegen moeten beschermen.
Marc Kloppers, eigenaar van internetbureau Netgemak, presenteerde een deel van de nieuwe digitale Slingermarkt. Dit platform waarop vragers en aanbieders elkaar het hele jaar door online kunnen vinden, zal tijdens de Slingerbeurs gelanceerd worden.