Ontvangst balie
Lekkers bij de koffie/thee door 't Genseler
FC Twente Scoren in de wijk door Jelle Schiphorst
FCTwente Scoren in de wijk
Creatieve Broedplaats Oogst pitch
Creatieve Broedplaats Oogst pitch
Franky's KiNDERDAG pitch
Franky's KiNDERDAG pitch
KamaK
KamaK
Bert Otten en Gerard Gerrits
Opening Beursvloer door wethouder Gerard Gerrits
Matchen
Matchen
gratis ijs door Franky's IJS
Lekker ijsje van Franky's IJs
Matchen
Matchen
Registratie matches |Helen Kelder
Registratie matches | Helen Kelder
UItreiking Slingerjaarprijs Jan Jaap Suwijn en Inge Zwijnenberg
Top3 en winnaars Slingerjaarprijs 2022
Netwerkborrel

Waardevolle ontmoetingen en matches bij de Slingerdag

Met een ferme gongslag opende wethouder Gerard Gerrits vrijdag 17 maart de Beursvloer in ROC van Twente. De Slinger Hengelo organiseerde voor de tweede keer het evenement Slingerdag met Beursvloer, voorheen Slingerbeurs. Met bijna 200 bezoekers (waaronder 45 aanbieders en 80 vragers) was het lekker druk op de beursvloer. Er was een breed pallet aan organisaties en bedrijven aanwezig. Van de Zonnebloem tot aan sportverenigingen en van hoveniers tot marketingspecialisten.
Voorafgaand aan de Beursvloer waren er drie presentaties. Het was toen al een drukte van belang met netwerkende mensen.
 

Scoren in de wijk
Jelle Schiphorst, projectleider Scoren in de wijk, vertelde over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van FC Twente. Hun belangrijkste opdracht is het helpen van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in de regio Twente. Scoren in de wijkt richt zich op het verhogen van kansengelijkheid van kwetsbare mensen in Twente, gekoppeld aan maatschappelijke vraagstukken. Daarvoor wordt de verbindende en mobiliserende kracht van FC Twente ingezet.
 

MatchMakerspodium
Twee organisaties met een bijzondere hulpvraag kregen, ook voorafgaand aan de Beursvloer, extra aandacht bij het MatchMakerspodium.

Creatieve Broedplaats Oogst begon 2.5 jaar geleden met ambitieuze plannen op Laan Hart van Zuid. En kan na hard werken dit jaar officieel haar deuren openen. Maar er zijn nog wel wat wensen voor het afronden van aantal werkzaamheden. Zij konden na afloop van de Beursvloer met de eerste afspraken rondom groenvoorzieningen, signing letters en drukwerk naar huis.

Frank Boereboom was deze middag niet alleen met een gratis bolletje ijs voor alle bezoekers maar vroeg ook aandacht en hulp voor zijn jaarlijkse KiNDERDAG. Ook hij had aan het eind van de middag 4 mooie matches gemaakt, waaronder afvalhout via Hegeman Bouw voor pannenkoeken bakken en diverse vrijkaarten voor een voorstelling in de Schouwburg Hengelo.
 

Inspirerende matches
Zodra de gong klonk, kwamen de partijen samen en werden er druk matches gemaakt, gestuurd door de hoekmannen en -vrouwen. Als twee partijen elkaar vonden ontstond een match die officieel werd vastgelegd op een matchformulier. Vragers en aanbieders ontvangen hun matchformulier digitaal en kunnen samen verdere afspraken maken om de match uit te voeren. Tussentijds nemen de matchadviseurs contact op met de beide partijen met de vraag of de match al uitgevoerd is.
Zo ja, dan vraagt het Slingerteam om dit zichtbaar te maken, bijvoorbeeld door een verslag, foto of video in te sturen. Dit wordt dan op de website en social media geplaatst.

Enkele mooie voorbeelden van inspirerende matches: Donkergroen verwijderd boomwortels bij het gebouw van de EHBO, Brandweer Twente geeft voorlichting over brandveiligheid en ontruiming aan Jongerencentrum Cerberus, Sacco van Munster geeft een workshop schilderen voor de vrijwilligers Stichting Turken in actie, De HUB ROC van Twente gaat met marketing activiteiten door studenten de naamsbekendheid van de Stichting Leendert Vriel en Stichting de Noork gaat naar COA Hengelo om een Sinterklaas show te geven.

Niet alleen tijdens de Slingerdag kunnen matches gemaakt worden, het hele jaar door kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties zelf hun aanbod en/of vraag plaatsen op www.slingerbeurs.nl. Op deze manier draagt De Slinger Hengelo bij aan de krachtige verbinding tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijke veld in Hengelo.
 

Uitreiking Slingerjaarprijs 2022
Tijdens de Hengelose Slingerdag maakte Jan Jaap Suwijn, als betrokkene bij de Slinger vanaf het eerste uur, de winnaars van de Slingerjaarprijs 2022 bekend. Vrager Scouting St. Christoffel, ontving een cheque van € 500. Aanbieder Sacco van Munster kreeg voor zijn inzet, een workshop Kunst schilderen, een prachtige Slingertrofee. Deze trofee is gemaakt door de mensen van AtelierZ van Aveleijn. De bossen bloemen voor de winnaars zijn geschonken door Tuincentrum Borghuis in Deurningen.

Meer lezen >>>
 

Geslaagde en waardevolle Slingerdag
We kijken tevreden terug op deze editie. Bert Otten, voorzitter De Slinger: ‘Je ziet dat hier behoefte aan is. Het is mooi om te zien dat bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar op deze manier weten te vinden. Ook onderling trouwens. Dit draagt echt bij aan de samenhang in de samenleving. De grote winnaar van de Beursvloer is de samenleving.’

Belangrijk is de kwaliteit van de contacten, niet zozeer het aantal matches. Bert Otten: ‘Ik heb veel positieve geluiden gehoord over de onderlinge ontmoetingen en er zijn veel contactgegevens uitgewisseld. Dat is enorm waardevol. We zijn trots op de verbindingen die zijn ontstaan en het enthousiasme van iedereen.’
 

Na een afsluitende netwerkborrel keerden de bezoekers weer huiswaarts. Al met al een Slingerdag om met veel plezier op terug kijken.