weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief December 2019
Beste Slinger-relatie
Het jaar vliegt voorbij, het is alweer december. In de afgelopen weken werkten we aan de nieuwe website die inmiddels online is, stonden we in de schijnwerpers als Club van de Week, waren we in november aanwezig bij twee evenementen en zijn er nieuwe matches gerealiseerd. Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereidingen van de 12e editie van de Slingerbeurs 2020. In deze nieuwsbrief lees je er alles over.

Lidy Noorman,
projectleider De Slinger Hengelo
lidynoorman@deslingerhengelo.nl
Nieuwe website online

Met trots presenteren wij onze nieuwe website!  Samen met Netgemak hebben we de afgelopen weken hard gewerkt aan het vormgeven van onze nieuwe website. We zijn ontzettend blij met hun expertise en de geweldige samenwerking. Wij hopen je nu nog duidelijker te kunnen informeren en enthousiast te maken voor De Slinger.

 


De Slinger in de schijnwerpers

In oktober stonden we volop in de schijnwerpers als Club van de week. Frans Kattenpoel en Fred Stokkers waren te gast bij Goedemorgen Hengelo bij Radio Hengelo TV. Er stond een mooi  artikel over De Slinger in Hengelo’s Weekblad en we zijn heel tevreden met het promotiefilmpje over De Slinger.  Gauw kijken....


De Slinger op tournee

Elke maand is onze teamvergadering op een andere locatie. We zijn dan te gast bij een Hengelo ’s bedrijf of een maatschappelijke organisatie. In 2019 vergaderden we bij Schouwburg Hengelo, PromoShopOnline.nl, Inloophuis Hengelo, Enexis, Kulturhus Hasselo, Chez Ratatouille , Hengelo Promotie, HCS, SC Barbaros Hengelo en uiteraard bij de SWB.

Voorafgaand aan de vergadering vertelt onze gastheer/-vrouw kort iets over hun organisatie. Dat doen ze altijd enthousiast en vol trots. Wij leren er zo elke keer weer wat bij en zijn blij met hun gastvrijheid.
Waarvoor onze grote dank.


De Slinger verbindt

Via de Slingerbeurs worden vele matches gemaakt, maar ook via de programmalijnen EntreeMakers, MatchMakers en de Slingermarkt zijn er diverse matches gemaakt. Daarnaast worden er nog tussentijdse matches gemaakt.
Van een aantal matches hebben we een foto en verslagje ontvangen. Deze kun je hier lezen.


De Slinger presenteert zich

We waren bij Social Impact Day Twente in Metropool op 19 november, waar ondernemers uit de regio  ideeën en inspiratie op konden doen hoe zij als onderdeel van hun bedrijfsvoering maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren naast financiële meerwaarde.
Op 29 november waren we bij het Twentse Noabers Fonds in het ROC van Twente. De Twentse Noabers staan voor vinden, verbinden en versterken van burgerinitiatieven in Twente. 
De programmacoördinatoren hebben veel verteld over onze makelaarsrol waarbij we het bedrijfsleven helpen bij het realiseren van projecten en initiatieven van maatschappelijke organisaties. Een aantal van hen zien we volgend jaar terug op de Slingerbeurs.


Kansen voor jongeren

EntreeMakers zet zich in voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze kwetsbare groep begeleiden we weer richting school en werk door stages of werkplekken aan te bieden bij bedrijven. Dat doen we in samenwerking met gemeente Hengelo en Werkplein Twente.

Programmacoördinator Ria Steensma heeft inmiddels diverse bedrijven bereid gevonden hun deuren open te stellen voor deze doelgroep. Geweldig dat bedrijven op deze manier medewerking verlenen. 

 


MBO doe je

Het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) MatchMakers is in de afgelopen maanden uitgereikt aan een aantal bedrijven door programmacoördinator Frans Kattenpoel MatchMakers. Zij hebben zich op verschillende manieren actief ingezet voor de kattenhuiskamer van Dierenopvangcentrum Hengelo en het Hondenlosloopveld in Tuindorp. 


De Slingerbeurs, zorg dat je er bij bent.

De 12e Slingerbeurs wordt gehouden op vrijdag 13 maart 2020 van 14:30 uur tot 16:00 uur in het ROC van Twente, Gieterij 200, Hengelo.
Aanmelden voor Slingerbeurs 2020 kan tot uiterlijk 8 maart 2020!
 

Heb je vragen over de Slingerbeurs?

Kom dinsdag 25 februari of donderdag 27 februari langs bij ons kantoor aan de Wegtersweg 14. We beantwoorden graag al jouw vragen tussen 10.00 en 12.00 uur! Met koffie erbij.
Mailen kan ook, naar info@deslingerhengelo.nl 


Wie wint de Slingerjaarprijs 2019?

De genomineerden voor De Slingerjaarprijs 2019 zijn bekend. Stemmen kan hier tot 15 januari 2020. 
De winnaar krijg een cheque ter waarde van
€ 500,00.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van De slinger op 13 februari 2020.


Op weg naar meer WIJ!

De eerste SLINGER-bijeenkomst in het nieuwe jaar is donderdag 13 februari 2020 bij Enexis.  

De winnaar van de Slingerjaarprijs wordt bekend gemaakt! 

Het thema van deze middag is: Duurzaam en sociaal ondernemen. Dit is de laatste jaren sterk in opkomst. Waarom is dat? Wat is het precies en wat is er echt anders aan? Werner Schouten van MaatschappijWij, het snelst groeiende inspiratieplatform voor een socialer en duurzamer Nederland, zorgt dat iedereen met nieuwe inzichten, informatie en ideeën weer naar huis gaat. 


Het Slingerteam is vrij van 20 december 2019 - 6 januari 2020

Fijne Feestdagen

Het bestuur en team van De Slinger Hengelo wenst jullie allen hele fijne feestdagen en 366 kansen op mooie verbindingen in 2020.

 


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
074 – 249 02 57
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »