weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief April 2020

Nederland is door de uitbraak van het coronavirus op de kop gezet. In de eerste plaats hopen we dat het goed gaat met je gezondheid en die van je dierbaren.
Na de persconferentie van donderdag 12 maart werd duidelijk dat wij niet anders konden dan de Slingerbeurs op 13 maart af te lasten. Dit was natuurlijk een vervelende beslissing, voor ons, maar ook voor alle andere betrokkenen.
Belangrijker was echter dat we geen risico wilden lopen om het corona-virus te verspreiden.
In de afgelopen weken heeft het bestuur en Slingerteam met elkaar overlegd over hoe nu verder. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

We wensen jullie voor nu het beste toe en gaan er vanuit dat we met elkaar betrokken en verbonden blijven.

Lidy Noorman,
Projectleider De Slinger Hengelo
De Slinger en Coronamaatregelen

Het kabinet heeft uitgebreide maatregelen getroffen om in Nederland besmettingen met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Ook de Slinger Hengelo moest maatregelen nemen en wij werken nu vanuit huis, in ieder geval tot 1 mei 2020.
U kunt ons bereiken via info@deslingerhengelo.nl

We houden iedereen via de website en social media op de hoogte als er sprake is van tussentijdse wijzigingen.
Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Bestuur en team van De Slinger.


Hoe nu verder?

De volgende Slingerbeurs is in 2021 
We realiseren ons dat bedrijven en instellingen de komende tijd wel wat anders aan hun hoofd hebben dan de Slingerbeurs.  Bovendien kan een groot deel van de vragen en het aanbod voor de Slingerbeurs 2020 nog niet uitgevoerd worden vanwege de beperking met het aantal personen dat mag samenkomen.  

Wat gaan we wel doen?
Een aantal aanbiedingen kunnen echter wel door gaan. Dat geldt met name voor vraag/aanbod van het leveren van goederen en het geven van advies op afstand.
De accountmanagers zullen de komende weken contact opnemen met de bedrijven om te bespreken wat er wel of niet gerealiseerd kan worden.

 


Sociale initiatieven in Hengelo

Een populair initiatief op Twitter laat zien dat barre tijden ook leiden tot solidariteit. Mensen bieden en vragen allerlei vormen van assistentie met de hashtag #CoronaHulp. Inmiddels hebben overal in het land mensen hun hulp aangeboden. Op deze manier brengt een virus, dat vereist dat we afstand van elkaar houden, ons tegelijkertijd dichter bij elkaar.
Ook in Hengelo zien we nieuwe en mooie initiatieven ontstaan, we noemen er hieronder een paar: 

Hengelo Helpt
Hier staan alle verschillende diensten vermeld die ondernemers aanbieden.

HengeloSamenSterk
Voor hulp en steun aan onze lokale ondernemers. 

Stichting All4Free
All4Free nam de taken van Voedselbank Midden-Twente  deels over, toen bleek dat deze de deuren noodgedwongen moest sluiten wegens de coronacrisis.

Gemeente Hengelo
Informatie over Corona-virus voor werkgevers en ondernemers.

 

 


Wijkracht brengt hulpvragen en -aanbod bij elkaar tijdens coronacrisis

Boodschappen halen, een luisterend oor bieden, advies geven, de hond uitlaten, op iemands kinderen passen, ondersteuning van een professional; in verschillende gemeenten ontstaan er allerlei initiatieven om mensen te helpen tijdens deze coronacrisis.

Vraag en aanbod bij elkaar brengen
Om inwoners en initiatiefnemers van projecten te ondersteunen, brengt Wijkracht de verschillende hulpvragen en het aanbod bij elkaar. 

Hierbij zoekt Wijkracht de samenwerking met verschillende netwerkpartners zoals De Slinger Hengelo, makelaar van matches van vraag en aanbod.

Voor eventuele financiële ondersteuning kan contact opgenomen worden met de Twentse Fondsen.

Bel of mail
Inwoners van Hengelo (en de andere gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Dinkelland) kunnen met een hulpvraag of hun aanbod om iemand te helpen contact opnemen met Wijkracht, via 088 945 57 22 of via wijhelpen@wijkracht.nl


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
074 – 249 02 57
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »