weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief Mei 2020 2

Beste lezer,
er is iets mis gegaan met de link naar ons jaarverslag, waarvoor onze excuses. We mailen deze nieuwsbrief nogmaals, nu met de juiste link.

Corona. Dit woord beheerst op dit moment alles en iedereen. Al onze gewoonten en routines zijn in de war geschopt en we zoeken massaal naar het nieuwe normaal.
Voor het Slingerteam was het eerste overleg via ZOOM even wennen. Was er nog nieuws dan? Ja zeker....

Ons jaarverslag over 2019 is inmiddels verschenen! Hierin kun je lezen wat we zoal bereikt hebben in het afgelopen jaar.
Ondanks het cancelen van de Slingerbeurs zijn in de afgelopen weken diverse matches gemaakt dankzij de bemiddeling van onze accountmanagers.
Voor de Slingerbeurs 2020 hadden diverse nieuwe ondernemers zich aangemeld. In deze en de komende Nieuwsbrieven zetten we deze ondernemers in de schijnwerpers.
Ook Hengelo Samen Sterk gaat ook onverminderd door, de provincie Overijssel heeft het initiatief zelfs beloond.

Het blijft nog wel even een onzekere situatie, maar inmiddels kunnen we weer een paar voorzichtige stappen zetten in een wat meer opener maatschappij. Laten we de komende tijd, maar misschien wel vooral daarna, een beetje extra naar elkaar omkijken.

Lidy Noorman,
Projectleider De Slinger Hengelo
Jaarverslag 2019

Net voor de Slingerbeurs was het jaarverslag 2019 klaar. Het  is in samenwerking met Mariska van Doorn opgesteld. De prachtige omslagfoto is beschikbaar gesteld door fotografe Nicole Tanke.

Dankzij de support van de Lijn design en reclame en Promoshop online hebben we een digitale én papieren versie van ons jaarverslag. Geweldig om te zien hoe deze ondernemers belangeloos meewerken aan de Slinger. Waarvoor onze grote dank.


Vraag en aanbod in coronatijd

De vragen en behoeftes op dit moment kunnen anders zijn dan voor de coronacrisis. Wij passen onze dienstverlening en oplossingen daar zoveel als mogelijk op aan voor zolang dat nodig is.  Inmiddels zijn er al diverse mooie matches gemaakt. 

De match tussen Getitfree en Ambulante Hulp Twente is inmiddels coronaproof afgerond. 


In de schijnwerpers: Happy in organising

De Hengelose Chloé van Driel is opruimcoach. Ze startte in september 2016 haar bedrijf onder de naam Chloé Happy in Organising. Chloé coacht en begeleidt mensen bij het aanbrengen van orde, overzicht en structuur in huis of op het werk. Denk daarbij aan het verzorgen van de administratie, opruimen, verhuizen, plannen en time management. Zowel particulieren als zelfstandig ondernemers en werkgevers kunnen bij haar terecht.

Chloé geeft ook via Facebook en Youtube ook leuke opruim tips. Op Instagram deelt ze tips, mooie teksten (Wat ik jou wens is….) en een stukje van haar leven.


De Slingermarkt

De Slingermarkt is een digitale marktplaats voor vrijwilligerswerk voor de Hengelose samenleving. Vragers én aanbieders kunnen zich online aanmelden voor éénmalige klussen of evenementen. Vraag en aanbod kunnen door maatschappelijke organisaties en door ondernemingen worden aangemeld. 
Elk klein gebaar kan voor een ander iets groots betekenen, juist nu!
De Slingermarkt is nog volop in ontwikkeling. De promotie van de website heeft nu prioriteit.
In opdracht van de Slinger gaan studenten vanuit de hub/ROC van Twente hiermee aan de slag.


Samen voor elkaar

Samen Voor Elkaar is een open netwerk voor alle doeners en denkers die hun buurt, dorp of stad socialer en leefbaarder willen maken. Je vindt er onafhankelijke kennis, belangrijke contacten en inspiratie. Een interessante site om eens doorheen te browsen. Wie weet vind je hier wat je zoekt over bijv. financiering van je project, inspiratie bij andere corona initiatieven of Lichtpuntjes.


In de schijnwerpers: Lines are Everywhere

Nicole Tanke van Lines Are Everywhere is een Hengelose architectuurfotografe en maakt abstracte fotokunstwerken van lijnen en patronen. Tevens fotografeert Nicole in opdracht voor bedrijven uit de bouwbranche. Het lijnenspel en patronen van objecten fotograferen, het is haar passie. Want lijnen en patronen, die zijn overal elke dag en hebben Nicoles volle aandacht als ze er met haar camera op uittrekt.

Vanaf 8 mei tot midden oktober exposeert Nicole bij Brok interieur met haar abstracte fotokunstseries Abstract Attracts! en Lines of Silence. Recente exposities van haar waren in Amsterdam, Bologna (IT), Ootmarsum en Diepenheim.
 


Hengelo Samen Sterk

In Hengelo hebben ondernemers mooie initiatieven en activiteiten ontwikkeld om problemen rondom de coronacrisis het hoofd te bieden.  Hiervoor zijn de ondernemers beloond met een bedrag van € 25.000 door de provincie Overijssel. Gefeliciteerd!

Tevens is er een speciale website opgezet waar je online kunt kopen bij de lokale winkel, horeca en groothandel.
Laten we vooral onze lokale ondernemers helpen in deze tijd.

 


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
074 – 249 02 57
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »