weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief September 2020

2020 is een heel bijzonder en lastig jaar. Het hele jaar staat in het teken van de gezondheidsrisico’s door het coronavirus en de economische gevolgen hiervan. Veel ondernemers en bedrijven maken een moeilijke tijd door en moeten heel hard werken om met hun bedrijven te overleven. Hoe mooi is het dan dat diverse Hengelose bedrijven zich ondanks alles blijven inzetten voor maatschappelijke organisaties. Daar zijn wij ongelofelijk blij mee.
Ook wij hebben last van de coronacrisis. Met team en bestuur zijn we hard aan het werk om te bekijken welke mogelijkheden er zijn die de regels met betrekking tot corona ons bieden. Dit najaar hopen we hier meer over te kunnen melden.


Lidy Noorman,
Projectleider De Slinger Hengelo
Recente matches

Digitaal zijn er weer diverse mooie matches gerealiseerd. Mooie initiatieven door en voor Hengelo konden daardoor toch doorgaan in deze lastige tijd. Met grote dank aan diverse betrokken ondernemers.

Voor All4Free en het kunstproject Nooit Weer / Nie Wieder zijn diverse matches gemaakt via MatchMakers.

Met dank aan De Lijn, reclamebureau en design, heeft Hengelo Leest een fleurige Boeken Battle flyer.


Match maken?

De Slingerbeurs kon vanwege corona helaas niet plaatsvinden, maar wij blijven ons inzetten voor het maken van digitale matches. Heb je nog een vraag voor een initiatief dat in deze coronatijd uitvoerbaar is, laat het ons weten. Wij gaan dan op zoek naar een aanbieder die mogelijkheden ziet om jou hierbij coronaproof te ondersteunen.
Maatschappelijke organisaties kunnen een mail sturen naar maatschappelijk@deslingerhengelo.nl 


Uitreiking certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Frans Kattenpoel, accountmanager van Matchmakers heeft deze week aan 2 bedrijven het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen uitgereikt. SKO leverde meubilair voor het pand van All4free en Nijkrake Verhuur regelde een deel van het transport van de bouwhekken voor het kunstproject Nooit Weer / Nie Wieder.

Wij zijn blij met en trots op zulke betrokken ondernemers in Hengelo.


Partnerontbijt

Het aangekondigde Partnerontbijt op 6 oktober gaat helaas niet door. Na het bekijken van de mogelijkheden en de ontwikkelingen rondom de corona maatregelen, hebben bestuur en team van De Slinger dit besloten. Wij vinden het nog niet verantwoord om een gezamenlijk ontbijt voor partners te houden. We beraden ons nog op nieuwe mogelijkheden en locaties. Jullie horen nog van ons.


De Slinger op tournee

Vanwege corona hebben we een aantal maanden digitaal moeten vergaderen maar nu proberen we toch voor onze maandelijkse vergadering een plek te vinden bij een bedrijf of organisatie in Hengelo. Dinsdag 1 september waren we te gast bij Bibliotheek Hengelo. Voorafgaand aan de vergadering vertelt onze gastheer/-vrouw kort iets over hun organisatie. Monic Gierveld vertelde enthousiast over de bibliotheek:

Vroeger ging je naar de bibliotheek om boeken te lenen. Nu kan iedereen voor veel meer terecht in de bibliotheek. Je hele leven lang kun je bij de bibliotheek terecht voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit doet de bieb vanuit de verschillende vestigingen, collecties en activiteiten. Altijd samen met relevante organisaties in de stad. De de bibliotheek wil burgers helpen om zelfstandig en volwaardig te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Voor een aantal van ons team was het een eye-opener dat er zoveel meer gebeurt in de bibliotheek dan datgene wat je ziet als je in de bieb bent.


Nomineer een vrijwilligersgroep

Zoals elke jaar, organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo weer een feestavond met daarbij de uitreiking van de vrijwilligers awards. Dit is een prijs voor vrijwilligers die zich extra, al heel lang of op een bijzondere manier inzetten voor Hengelose verenigingen en organisaties.  Het vrijwilligersevent wordt uiteraard georganiseerd met in achtneming van de coronamaatregelen.

Op de website staan de nominatie formulieren.


Hub ROC van Twente

Eén van de onderdelen van het introductieprogramma voor eerstejaars studenten is dat zij samen gaan koken & eten, voor verschillende doelgroepen. Ze krijgen een budget, bedenken een menu, doen inkopen en bereiden de maaltijd om die vervolgens gezamenlijk op te eten. De maaltijd kan een ontbijt, lunch of diner zijn.  Voor 300 eerstejaars studenten is de Hub ROC op zoek naar verschillende locaties waar gekookt en gegeten kan worden, samen met de doelgroep die normaliter op de locatie komt. Of een, in overleg met de locatie, te bepalen andere doelgroep.
Voor meer informatie:  Marieke Bos (06 53343434) of Karin Vermeulen (06 11868671). Of via hub@rocvantwente.nl


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
06 44 59 55 22
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »