weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief December 2020

Wat een jaar was het. Wie had vorig jaar gedacht dat we nu dagelijks een mondkapje zouden dragen en dat we alleen beperkte sociale activiteiten contacten mogen hebben? En dat er vanaf maart 2020 een enorm beroep op de flexibiliteit van iedereen werd en nog steeds wordt gedaan.
De richtlijnen van de overheid en de RIVM hebben ook invloed op de activiteiten van de Slinger Hengelo. We bevinden ons in een lastige periode waar veel niet kan, maar we zijn niet stil blijven staan.
Met veel enthousiasme hebben we diverse zaken gerealiseerd; nog net voor de corona hadden we op 13 februari bij Enexis de voorjaarsbijeenkomst Op weg naar meer WIJ.
De Slingerbeurs ging helaas niet door, maar online konden we nog diverse matches tot stand brengen. Op 17 november hadden we het online webinar over Eenzaamheid en bedrijven in samenwerking met Gemeente Hengelo.

Onze grote dank gaat uit naar alle bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere samenwerkingspartners die zich bleven inzetten voor de Hengelose samenleving!

We zijn op weg naar het jaar 2021. En het ziet er naar uit dat het een bijzonder jaar gaat worden. Ondanks alles kijken we met een positieve blik vooruit en zijn we druk bezig met de plannen voor 2021, waarin we rekening houden met het feit dat veel online zal blijven plaatsvinden, maar hopelijk ook live.

Lidy Noorman
Projectleider De Slinger Hengelo
De Slinger zit niet stil in coronatijd

In de Tubantia stond een mooi artikel over All4Free en andere matches. Niet alle vragen kunnen beantwoord worden maar veel wel. Prachtige matches zijn gerealiseerd en natuurlijk gaan we gewoon door met het maken van matches. De Slinger Hengelo is trots op zoveel actieve en betrokken ondernemers in Hengelo. Inspirerend en maatschappelijk betrokken, jullie maakten Hengelo mooier in 2020.

Foto: Reinier van Willingen


Slingerbeurs en Slingerplein 2021

De Slingerbeurs gaat online. De Slingerbeurs als live evenement was slechts één middag per jaar. Met ingang van 2021 willen we vraag en aanbod online plaatsen, om het maken van matches 365 dagen per jaar te kunnen faciliteren.
 

Daarnaast kiezen we ook voor een thematische aanpak tijdens een live evenement in het ROC van Twente; het Slingerplein. Omdat te verwachten is dat vanwege corona hierbij maar een beperkt aantal mensen aanwezig mag zijn, zal Het Slingerplein ook online gevolgd kunnen worden.
De voorbereidingen voor de online Slingerbeurs en het Slingerplein zijn in volle gang. In januari hopen we hierover meer te kunnen melden.


Slingerjaarprijs 2020

De Slinger Hengelo reikt elk jaar de Slingerjaarprijs uit. Vanwege corona hebben we de stemperiode en prijsuitreiking een maand opgeschoven. Dit jaar doen ook de matches die door MatchMakers gerealiseerd zijn mee met de verkiezing.

Tien geweldige organisaties zijn genomineerd voor de Slingerjaarprijs van 2020. We verklappen nog niet wie dat zijn, vanaf 15 januari 2021 kan er gestemd worden via onze website. Uiteraard krijgen de genomineerden vooraf al een berichtje van onze accountmanagers hierover.

De bekendmaking en uitreiking van de Slingerjaarprijs is op 12 maart 2021 op het Slingerplein.

Op de foto de winnaars van de Slingerjaarprijs 2019: Attie Schipper van de Lijn Design & Reclame en Frank Boereboom van Franky's Food.


EntreeMakers

Ria Steensma, accountmanager EntreeMakers, overhandigde het certificaat aan Gamma in Hengelo Ook zij willen jongeren de kans en de mogelijkheden bieden om te groeien in hun werk. EntreeMakers zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met Gemeente Hengelo en Werkplein Twente hopen we jongeren weer richting school en werk te begeleiden door stages of werkplekken aan te bieden bij bedrijven. 


Afscheid Harry Rupert

Bij de bestuursvergadering op 30 november hebben we afscheid genomen van Harry Rupert. Hij was vanaf 1 maart 2015 bestuurslid van de Slinger, namens Welbions. Harry heeft een groot hart voor Hengelo en het bedrijfsleven, dat was voor de Slinger heel waardevol. Hij hield iedereen scherp en bij de les, met name als het ging om nieuwe ontwikkelingen.  We bedanken Harry voor de fijne samenwerking en zijn inzet voor de Slinger en wensen hem en zijn vrouw Vera heel veel geluk voor de komende pensioenjaren. 


Feestdagen

Hoe vieren we de feestdagen in een jaar waarin alles anders is? Kerstmis 2020 zal anders verlopen dan we gewend zijn en vraagt om aanpassingsvermogen. Hopelijk kunnen we Kerstmis en Oud & Nieuw in onze dichtste (familie)kring vieren.

Het bestuur en team van de Slinger Hengelo wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en veilig 2021.

 

Het Slingerteam is van 21 december 2020 tot 4 januari 2021 met vakantie. 


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
06 44 59 55 22
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »