weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief April 2021

Beste Slingerrelatie,

Het waren enerverende weken in de aanloop naar 12 maart. De dag zelf had ook de nodige dynamiek: het webinar Aandacht voor eenzaamheid binnen bedrijven, de uitreiking van de Slingerjaarprijs 2020, de lancering van de online Slingerbeurs en een interview met Jan Jaap Suwijn, die al vanaf de oprichting van De Slinger Hengelo in 2007, nauw bij ons betrokken is.

Vanaf het moment dat www.slingerbeurs.nl online was, schoot de teller omhoog. Dat overtrof al onze verwachtingen, fantastisch!
Het was tegelijkertijd ook heel vreemd om aan de zijlijn te staan. Volgend jaar hopen we weer een live Slingerbeurs te kunnen organiseren. Dan ervaar je het enthousiasme van alle deelnemers en beleef je het echt mee. Maar we zijn heel blij dat we ondanks deze bizarre tijd de online Slingerbeurs konden lanceren.
En nog mooier….. vanaf nu kunnen maatschappelijke organisaties en bedrijven het hele jaar door zelf hun vraag en/of aanbod voor kennis, kunde, materialen en helpende handen plaatsen.

Via de website, nieuwsbrieven en social media blijven we jullie op de hoogte houden van de ingediende vragen en aanbod, en welke matches tot stand zijn gekomen.

Ook het jaarverslag 2020 is net verschenen. Met o.a. mooie verhalen over de (impact van de) matches, de maatschappelijke events en de ondernemers die dit alles mogelijk maken. Heel veel dank iedereen die bijgedragen heeft aan de Slinger Hengelo. Veel leesplezier!

Lidy Noorman,
Projectleider De Slinger Hengelo


Slingerplein: Webinar Aandacht voor eenzaamheid

Op vrijdag 12 maart 2021 vond de webinar met als thema Aandacht voor eenzaamheid binnen bedrijven plaats. Margitt Kuyper, HR-professional bij ROC van Twente, Carla Kerkdijk,HR-professional bij Carintreggeland en Jeroen Brok, oud-directeur Brok Interieur, vertelden vanuit hun ervaring als HR-professional of ondernemer over hun visie en aanpak van eenzaamheid bij werknemers. Els de Bruyn, psychiater en systeemtherapeut bij Mediant, gaf als externe deskundige haar visie op de verschillende onderwerpen. Een eerste verslag is hier te lezen. Meer informatie volgt nog.


Slingerjaarprijs 2020 voor All4Free

Haar verontwaardiging en zorg over de toenemende armoede in Nederland zet zij om in gerichte actie. Melissa Muller ondersteunt als coördinator van All4Free al ruim 9 jaar minima. De organisatie kreeg onlangs door Welbions een locatie toegewezen. Projectinrichting SKO schonk meubilair en IT-bedrijf Brains and Craft maakte een website. Deze gecombineerde match won de Slingerjaarprijs 2020.

Mariska van Doorn ging met hen in gesprek. Het interview kun je hier lezen


Geslaagde lancering online Slingerbeurs

De online Slingerbeurs is een feit. De officiële opening is gefilmd door 1Twente. Het team van de Slinger was verrast door het aantal aanmeldingen voor vraag en aanbod bij het online gaan van www.slingerbeurs.nl.
Vooraf hadden zich 51 vragers en aanbieders gemeld, aan het eind van de middag stond de teller op 136. De komende tijd gaat het team van de Slinger hard aan de slag om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.


Hulpvraag Hengelose ondernemers

De Slinger Hengelo biedt de Hengelose MKB-ondernemers en ZZP-ers de mogelijkheid om hun hulpvraag en/of hulpaanbod voor collega-ondernemers te kunnen plaatsen op www.slingerbeurs.nl 

Uiteraard matchen we deze vragen en aanbod ook met gesloten beurs.


MBO certificaat MatchMakers voor Brains and Craft

Een vrolijke overhandiging van het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemer aan Sajida Zaimi van Brains and Craft, voor de ontwikkeling van de website voor All4Free. Ze kreeg dit certificaat uit handen van MatchMaker Frans Kattenpoel. Dezelfde dag ontving Sajida ook de Slingertrofee in het kader van de Slingerjaarprijs. Wederom gefeliciteerd!


MBO certificaat MatchMakers voor Tuincentrum Borghuis

MatchMaker Frans Kattenpoel overhandigde deze maand het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemer aan Tuincentrum Borghuis voor hun samenwerking met Vereniging voor Natuurbeheer De Leekamp. Op de foto, van links naar rechts:
* Frans Kattenpoel |Matchmaker De Slinger

* Rob Hogt | Vereniging voor Natuurbeheer De Leekamp

* Josine Borghuis |Tuincentrum Borghuis

 

 


Jaarverslag 2020

Het jaar 2020 was in veel opzichten bijzonder. Terugblikken naar 2020 in een jaarverslag voelt wat onwerkelijk. Door de pandemie konden we minder matches realiseren en minder activiteiten organiseren. Toch hebben we binnen de beperkende omstandigheden met alle creativiteit waarover we beschikken, oplossingen gevonden om een aantal  activiteiten uit te voeren. In het jaarverslag 2020 leest u er alles over. 


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
06 44 59 55 22
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »