weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief September

Beste Slingerrelatie,

Een nieuw seizoen is begonnen en we hebben er weer zin in om te ontmoeten, te verbinden en te inspireren.
Voordat we met vakantie gingen zaten we als bestuur en team bijeen voor een inhoudelijke discussie over de koers en acties voor De Slinger. Dat was waardevol én gezellig.
Onze voorzitter Bert Otten vond inspiratie in Italië en schreef er een leuk verslag over.
Trots zijn we op onze maatschappelijk betrokken ondernemers, in de afgelopen weken zijn er weer MBO-certificaten uitgereikt.
En de voorbereidingen voor de Slingerdag op 17 maart 2023 zijn ook al in gang gezet. Meer nieuws daarover volgt later.


Lidy Noorman,
Projectleider de Slinger Hengelo


Strategiedag 2022

Op de Strategiedag 2022 is gesproken over de samenwerking tussen Slingerteam en het vernieuwde Bestuur. Het delen van netwerken, en van formele en informele contacten zijn actiepunten voor 2023 om verder uit te werken. Naast het Slingerteam krijgen ook bestuursleden een actieve rol, niet alleen tijdens de Slingerdag, maar ook voor vraag of aanbod waarvoor ons bestaande netwerk geen match oplevert. Tevens wordt er ingezet op nauwere contacten om per (potentiële) partner een vast contactpersoon uit het Bestuur en uit het Slingerteam aan te wijzen.


Olivetti, Stork en De Slinger Hengelo

Ook onze voorzitter is met vakantie geweest en zelfs dan is hij bezig met De Slinger Hengelo. Bert schreef er een inspirerend verslag over. De moeite waard om te lezen, dan begrijp je meteen wat Olivetti, Stork en De Slinger met elkaar gemeen hebben.

De foto is een raadplaatje: welke kant van dit gebouw is van Stork en welke van Olivetti?


Een tegen eenzaamheid: Brigiet Schoemaker

In 2022 hebben we ons project Eenzaamheid in bedrijven afgerond. In de Week tegen Eenzaamheid wordt er weer extra aandacht besteed aan dit onderwerp.

Brigiet Schoemaker was en blijft erg actief om eenzaamheid bij haar medewerkers (en bij sommige klanten) te voorkomen.

Lees en luister naar haar inspirerende aanpak. 


Maatschappelijk betrokken ondernemers

Dat Hengelo maatschappelijk betrokken ondernemers heeft, wisten we natuurlijk allang. We overhandigen graag ons MBO-certificaat aan deze ondernemers.  Deze zomer hebben we dat gedaan bij 3 ondernemers: De Waarbeek Combi Terminal Twente (CTT) en Twence

Bedankt voor jullie bijdrage aan de Hengelose samenleving, als maatschappelijk betrokken ondernemer!


Slingerdag 2023

De datum voor de Slingerdag in 2023 is bekend.

Noteer 17 maart 2023 alvast in de agenda. Dan gaan wij weer hard aan het werk om er een interessante en bijzondere dag van te maken. Stay tuned!


Online Slingerbeurs

Heb je als ondernemer spullen over of in de weg staan? Bied ze aan op www.slingerbeurs.nl en wij gaan op zoek naar een nieuwe plek.
Heb je als vereniging/stichting een hulpvraag voor de  Slinger Hengelo? 
Plaats het op www.slingerbeurs.nl. Dat kan het hele jaar door. Of kijk eens bij alle vragen of het totale aanbod voor inspiratie en mogelijkheden.


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
06 44 59 55 22
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »