weergave niet optimaal? bekijk de nieuwsbrief online  »
Nieuwsbrief Maart

Beste Slingerrelatie,

De Slinger Hengelo is volop in beweging.
Ons netwerk groeit, steeds meer matches worden online gemaakt of door onze Matchadviseurs zoals bij de MatchMakers. We zijn trots op de mooie projecten die tot stand zijn gekomen en op ons netwerk van bedrijven die zich vrijwillig inzetten.
We krijgen geregeld de vraag om successen samen te vieren, elkaar te inspireren en ontmoeten. Dat heeft geleid tot een andere aanpak, De Slingerdag.
Behalve het verbinden van vraag en aanbod willen we ook podium bieden aan betrokken en geïnteresseerde bedrijven. Hier willen we bedrijven en initiatieven met elkaar in contact laten komen, zodat ze elkaar verder kunnen helpen.

Slingerdag 2022: Slingerbeurs en meer....
We zien er naar uit om jullie weer in het ROC van Twente te treffen!

Lidy Noorman,
Projectleider de Slinger Hengelo


Slingerdag 2022: Slingerbeurs en meer....

Na twee jaar afwezigheid van een fysieke Slingerbeurs slaan we een andere richting in. De Slingerbeurs wordt de Hengelose SLINGERDAG met accent op ontmoeten en netwerken. Daar willen we meer tijd en aandacht voor nemen. Samen met ondernemers werken aan impact.  Vele bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn verbonden met De Slinger Hengelo. Het levert ook echt iets op en dat inzicht groeit.

Niet eenmalig matchen, maar elkaar hele jaar door weten te vinden. ....  leesverder>>


Wie wint de Slingerjaarprijs 2021?

Acht geweldige matches zijn genomineerd voor de Slingerjaarprijs 2021!
Deze bestaat uit een cheque ter waarde van € 500,= voor de maatschappelijke organisatie en een trofee voor het betrokken bedrijf/bedrijven.

Stemmen kan hier tussen 9 en 24 maart.

De winnaars worden bekend gemaakt op 22 april tijdens de Slingerdag in het ROC van Twente.


Frank Kerckhaert draagt voorzitterschap over aan Bert Otten

Tijdens de bestuursvergadering van 13 januari 2022 is Bert Otten benoemd als nieuwe voorzitter van De Slinger. Frank Kerckhaert heeft vanwege het bereiken van de statutair maximale zittingstermijn van negen jaar afscheid genomen. De Slinger zit in zijn ziel, maar hij draagt met vertrouwen in zijn opvolger en de organisatie het stokje over. De redactie bevroeg beide heren in een dubbelinterview. 

lees verder>>


Welkom Nympha Kiphardt

Ik ben Nympha Kiphardt, 33 jaar, en ik ga mij bezig houden met het plannen van de Slingerdag en onze andere feestelijke activiteiten. Ik woon al bijna mijn hele leven in Hengelo. Afgestudeerd Facilitair medewerker en Communicatie marketing medewerker en voorheen werkzaam geweest in de horeca, logistiek en optiek. Maar helaas door ziekte vorig jaar volledig afgekeurd. Daardoor heb ik meer tijd gekregen om vrijwilligerswerk te doen. Naast mijn vrijwilligerswerk bij De Kapberg, nu dus ook Coördinator Evenementen van De Slinger. Hopelijk mogen we dit jaar weer eens flink gaan uitpakken, ik ben alvast begonnen met het ophangen van de slingers.


Welkom Benno Goosen

Benno Goosen zet zich voor ons in als Matchadviseur bedrijven en stelt zich voor: "Gedurende 40 jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs. In deze periode was ik al actief als vrijwilliger, bij o.a. de Voedselbank (mede-oprichter en voorzitter) en Achilles’12 (voorzitter). Op dit moment ben ik actief als groepsleider/ trainer van de jongste jeugd bij Achilles'12. Vanuit de Stichting Waterorgel zijn we druk bezig om een waterorgel geplaatst te krijgen in de vijver bij de Bataafse Kamp.
Sinds kort maak ik ook deel uit van het Slingerteam. Ik haal veel plezier en motivatie uit het vrijwilligerswerk en hoop dit dan ook nog jaren te kunnen blijven doen".


Vacature Matchadviseur Maatschappelijk

Wij zoeken nóg een collega .....

Ben jij iemand die graag in contact staat met anderen en breng je hen makkelijk samen? Zie jij mogelijkheden, wil je iets doen voor Hengelo en zet je graag je schouders eronder?
Dan zoeken wij jou!

Hier lees je alles over de vacature.


Verhuizing Kamak

Het theatergezelschap KamaK moest voor het einde van 2021 vertrekken van het gelijknamige theatertje aan het Esrein. Een verzoek om uitstel vond geen gehoor bij EMGA, eigenaar van het Dikkersterrein, waar 300 woningen worden gebouwd. De theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking is per 1 januari 2022 bij muziekvereniging Armonia ingetrokken, voor de periode van een jaar, met kans op verlenging. Lees verder >>


Online Slingerbeurs

Heb je als ondernemer spullen over of in de weg staan? Bied ze aan op www.slingerbeurs.nl en wij gaan op zoek naar een nieuwe plek.
Heb je als vereniging/stichting een hulpvraag voor de  Slinger Hengelo? 
Plaats het op www.slingerbeurs.nl. Dat kan het hele jaar door. Of kijk eens bij alle vragen of het totale aanbod voor inspiratie en mogelijkheden.


Wegtersweg 14
7556 BR Hengelo
info@deslingerhengelo.nl
06 44 59 55 22
Netgemak Internetbureau
afmelden voor de nieuwsbrief  »