Winnaars Slingerjaarprijs 2023


Ruim 1500 stemmen zijn uitgebracht voor de Slingerjaarprijs 2023. De match van de Bijenteelvereniging met HGOV De Samenloop kreeg de meeste stemmen.
Tijdens de Hengelose Slingerdag maakte Ilone Huiskes, notaris bij Hofsteenge Wesseling Netwerk Notarissen, de winnaars van de Slingerjaarprijs 2023 bekend.
HGOV De Samenloop ontving een cheque van € 500. De Bijenteeltvereniging kreeg voor haar inzet een prachtige Slingertrofee. Deze trofee is gemaakt door de mensen van AtelierZ van Aveleijn. De bossen bloemen voor de winnaars zijn geschonken door Tuincentrum Borghuis in Deurningen.
 

De Hengelose Bijenteelt vereniging
De Hengelose Bijenteelt vereniging verzorgde een rondleiding in de bijentuin aan de Landmansweg in Hengelo. John Leerentveld vertelt dat de Bijenteeltvereniging op de Slingerbeurs soms aanbieder is en soms ook vrager. De rondleidingen worden vooral gegeven omdat men het leuk vindt om mensen meer te vertellen over het belang van bijen in het ecosysteem. Het uitdragen en stimuleren van kennisontwikkeling over bijen is noodzakelijk. Maar ook om meer mensen te interesseren voor deze hobby.

De Bijenteeltvereniging had bij deze Beursvloer zelf ook 2 actuele vragen: de paden in de tuin hebben een opknapbeurt nodig en er is een wens voor ondersteuning om via social media meer promotie te kunnen maken.
 

HGOV De Samenloop
De Hengelose Gehandicapten Ontspanningsvereniging (HGOV) is een vereniging ter bevordering van de integratie van mensen met een lichamelijke beperking en bestaat al 43 jaar. Het clubhuis is het Jachthuis aan het Bartelinkslaantje in de Hasseler Es. Zij waren te gast in de bijentuin aan de Landmansweg in Hengelo.
Lidy Schoolkate, namens alle leden van de HGOV: ‘We hadden geweldig weer en 17 leden van de HGOV waren aanwezig. Simon Janssen en John Leerentveld van de bijenteeltvereniging hebben de 17 aanwezige leden van de HGOV meegenomen in de complexe en wonderlijke wereld van een bijenvolk. Ook werd gedemonstreerd hoe de honing uit de honingraten wordt geslingerd en waarom juist deze honing geschikt is voor bijvoorbeeld het sneller laten genezen van wonden.
Met de rolstoelen door het Bijenpad was her en der wel een uitdaging maar zeker de moeite waard.
 

Slingerjaarprijs
Elk jaar wordt een afgeronde match gekozen tot match van het jaar. De Slingerjaarprijs bestaat uit een cheque ter waarde van € 500 voor de maatschappelijke organisatie en een Slingertrofee voor het betrokken bedrijf.