De Slinger Hengelo

De Slinger Hengelo is een netwerk van bedrijven en hét merk voor maatschappelijke betrokkenheid. Via ons netwerk van bedrijven kunnen stichtingen, verenigingen en bewonersinitiatieven een beroep doen op hulp van lokale bedrijven die kennis, materialen, faciliteiten of menskracht met hen willen delen. Bedrijven kunnen op deze manier laten zien dat zij maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) en maatschappelijke organisaties laten hun betrokkenheid bij Hengelo zien.

 

Hiermee ontstaat een win-win situatie:

  • maatschappelijke organisaties kunnen hun (vrijwilligers)werk beter doen;
  • bedrijven kunnen op een praktische manier hun maatschappelijke betrokkenheid invullen.

 

Elk jaar in maart organiseren we de Slingerdag met Beursvloer als groot evenement voor aanbieders en aanvragers. Daarnaast kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties op www.slingerbeurs.nl het hele jaar door hun aanbod en/of vraag plaatsen. Het team van de Slinger brengt vervolgens vragers en aanbieders met elkaar in contact om samen afspraken vast te leggen.

 

‘Hier wordt Hengelo sterk van.’

Frank Kerckhaert, oud-voorzitter van De Slinger Hengelo.
"Een gebaar maken om mensen aan elkaar te verbinden en acties van anderen te helpen en zichtbaarheid te geven. Hieruit is De Slinger ontstaan en met succes, want het open karakter van De Slinger bleek te voorzien in een behoefte."