Matches

 

 

Als jij even de tijd neemt om ons een kort verslag en foto's te mailen over de uitvoering van jouw match, nemen wij de tijd het op deze website te plaatsen en te delen via onze socials.
Mooie PR voor partijen die hard gewerkt hebben aan een match en leuke inspiratie voor anderen met deze verslagen, foto's en filmpjes van geslaagde matches.

 

 

 

ROC van Twente  - Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI

Een geweldige match met een bijzonder verhaal:

"Tijdens de afgelopen Slingerbeurs in maart 2024 hebben we een bijzondere match kunnen realiseren tussen onze Stichting Vriendschap Verbroedering & Sport AUNI en ROC van Twente.
Dankzij deze match kregen we de gelegenheid om een rondleiding te organiseren door het voormalige Stork-gebouw, dat nu omgebouwd is tot een prachtige school van het ROC.

Op dinsdagmiddag 18 juni was het zover. Vanuit onze stichting boden we een groep ouderen de mogelijkheid om deel te nemen aan deze rondleiding.

Wat deze rondleiding extra bijzonder maakte, was dat vier personen uit onze groep jarenlang bij Stork hebben gewerkt. Twee van deze mensen behoren zelfs tot de eerste generatie gastarbeiders die in 1964 vanuit Turkije naar Nederland kwamen en aan het werk gingen bij Stork, met name in de oude gieterij die nu deel uitmaakt van het ROC-schoolgebouw.

We werden hartelijk ontvangen door mevrouw Margo Koopman van het ROC. Onder het genot van koffie en gebak begon onze middag in een gezellige en warme sfeer. Vervolgens leidde mevrouw Koopman ons rond door het gebouw.

Het was indrukwekkend om te zien hoe de oude fabriekshallen zijn getransformeerd tot moderne onderwijsruimtes, terwijl de geschiedenis van het gebouw nog steeds voelbaar is.

Voor de oud-werknemers van Stork was het een bijzondere ervaring om terug te keren naar een plek die zo’n belangrijke rol in hun leven heeft gespeeld, maar nu in een totaal andere gedaante.

De verhalen en herinneringen kwamen tot leven tijdens de rondleiding, wat voor iedereen in de groep een waardevol en emotioneel moment was.

Deze geslaagde middag is een prachtig voorbeeld van hoe we door samenwerking en het delen van ervaringen bruggen kunnen bouwen tussen verschillende generaties en culturen.

Namens Stichting VV&S AUNI willen we mevrouw Margo Koopman en het ROC van Twente hartelijk danken voor hun gastvrijheid en de geweldige rondleiding. En natuurlijk de Slinger die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Lees meer

Sacco van Munster – ’t Korhoen

Sacco van Munster heeft een leuke schilderworkshop gegeven bij ’t Korhoen. De leerlingen waren erg enthousiast en de resultaten mogen er zijn! Het was een erg leuke en vooral creatieve afwisseling in hun lessen.

Lees meer

Mediant GGZ – NAH Oost

Petra Baks van NAH Oost mailde ons over een geslaagde match: “Het had van onze kant wat voeten in aarde voordat ik de folder klaar had. In die periode goed contact onderhouden met Clair van Oosten-te Marvelde van Mediant GGZ over de mogelijkheden qua formaat en lay-out.
Nadat de folder helemaal af was hebben zij 250 stuks voor ons gedrukt. Mooie kwaliteit, echt superfijn!

Lees meer

Je team op orde - Scouting St. Christoffel

‘Nooit meer problemen met het nemen van beslissingen binnen de groep!’  Dit was de enthousiaste uitspraak van projectingenieur Daisy ter Bruggen, een van de deelnemers aan mijn workshop ‘Beter Besluiten’ aldus Marit Toemeungte van Je team op orde.
Ook Robin Wanders, werkvoorbereider, was zeer tevreden: ‘Marit brengt een hele fijne sfeer in de groep. De workshop heeft ons een fijne structuur gebracht om tot een gedragen besluit te komen.’  Bierbrouwer Henry Haak, tevens bestuurslid, vond het ‘vooral fijn dat de workshop werd gegeven aan de hand van een praktijkvoorbeeld en geen saaie lappen tekst.’

Mooie reviews van de helden van Scouting St. Christoffel die als bestuur de workshop volgden om met gemak tot gedragen besluiten te kunnen komen. Zij volgden de 5 stappen van de Beter Besluit Methode van Adrian Roest die voor élk team geweldig werken. Het resultaat is een gedragen, gezamenlijk besluit waar iedereen achter staat. Door hierin tijd te investeren bespaar je énorm veel tijd want:

er hoeft niet meer over nagepraat (of geroddeld) te worden bij de koffieautomaat

het onderwerp hoeft niet meer terug te komen op de agenda

werkplezier maakt plaats voor werkstress waardoor je mensen niet gaan ‘lopen’

de deelnemers leren hun mening te uiten en vooral de neiging ‘voor de ander te willen zorgen’ te weerstaan wat bijdraagt aan psychologische veiligheid

Dit bestuur weet nu hoe ze voortaan makkelijk tot besluiten kunnen komen! Dit was een mooie match die tot stand kwam op de Slingerbeursdag van De Slinger Hengelo in het kader van maatschappelijk ondernemen! 

Lees meer

Dura Vermeer – ‘t Korhoen

Via de mail ontvingen we een bericht van Jaap ter Haar van 't Korhoen over hun geslaagde match: 'Via de Slingerbeurs hebben we een mooie match kunnen maken met Dura Vermeer Bouw Hengelo. Voor onze pas aangelegde schooltuin hebben wij een mooie tuinbank kunnen regelen. Tot nu toe is de bank al gebruikt in de koffiekamer voor leerkrachten, maar voor de schooltuin heeft deze bank nog geen vaste plek. We zijn nog op zoek naar de meest geschikte plek, maar dat komt allemaal goed. Wij zijn er blij mee!'

Lees meer

Sesamacademie - Wijkracht

Op 9 april heeft Jan, van de Sesamacademie de deelnemers van de de bestuurdersbijeenkomst van Bestuurders Centraal met zijn kennis bijgestaan.
Adviseurs van SESAM zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag.

Lees meer

Factor Twee - Vang je droom

“May you be proud
of the work you do,
the person you are,
and the difference you make”

Vrijwilligers zijn het goud, het goud waar mee we dromen vangen van minder kansrijke kinderen in Twente. We willen de 50 Vang je Droom toppers een fijne vakantie wensen. Op de De Slinger Hengelo maakten we met Factor Twee een match voor het maken van deze geweldige sleutelhangers! De jongeren die hier dagbesteding hebben, maakten deze; wow!

 

Lees meer

ROC van Twente – TMZ Het Borsthuis

Mooi matchverslag door Jeanette Wiggers van TMZ Het Borsthuis:

'Maandag 24 Juni hebben we met een kleine club bewoners van TMZ  Het Borsthuis  een rondleiding gehad in ROC van Twente in Hengelo. Dit werd aangeboden via de Slingerbeurs.

We werden iets na 15.00 uur hartelijk ontvangen door Margo Koopman in het restaurant van het ROC. Hier kregen we  een kop koffie met daarbij keuze uit gebak dat door leerlingen was gemaakt.

Margo Koopman leidde ons daarna door het gebouw en vertelde over de geschiedenis maar ook over de opleidingen die je kon volgen op het ROC.

De bewoners waren erg geïnteresseerd mede daar er nog veel oude elementen van Stork terug te zien waren en een aantal bewoners hier nog herinneringen aan hadden. Ook hebben we verschillende lokalen bekeken en de Jonaszaal.

Bewoners gaven het aan het erg interessant te vinden om te horen wat er tegenwoordig allemaal kan aan opleidingen, hoe dat tegenwoordig gaat maar ook het prachtige gebouw te bewonderen.

Namens ons bedankt voor de prachtige leerzame middag!'

Lees meer

Dura Vermeer - Biologische moestuin vereniging Hengelo

Op de Slingerbeurs is een match gemaakt door de Biologische moestuin vereniging met Dura Vermeer voor het leveren van een 2-tal nieuwe vogelhuisjes. Uiteindelijk zijn dat er 3 geworden.

De Biologische Moestuin Vereniging Hengelo in het ‘t Weusthag omvat een 20 tal moestuinen van 100m3 en daarnaast 700 m2 meter gemeenschappelijke moestuin waar voedsel wordt verbouwd voor de voedselbank.

Er hangen naast 2 nestkasten voor torenvalken ook 8 vogelhuisjes voor de pimpelmees en de koolmees die hun voeding in de vorm van rupsjes weghalen uit de moestuinen. Torenvalken zorgen dat er minder woelmuizen zijn om de groentes te beschadigen.
In de afgelopen 10 jaar is de staat van de vogelhuisjes achteruit gegaan en ze moeten vervangen worden.
De mooie super-de-luxe vogelhuisjes zijn in de eerste helft van april overhandigd en daarna door hun vogelaar in de lijnolie gezet.

Voor het vervangen moest er even gewacht worden op de bezetting van de oude vogelhuisjes waar koolmeesjes en pimpelmeesje maar weer gebruik van hadden gemaakt.
Eind mei konden de drie slechtste vogelhuisjes uiteindelijk vervangen worden. En dat was maar goed ook want de ouden waren er slechter aan toe dan verwacht werd.
Hopelijk maken de pimpelmees en de koolmees  snel gebruik van de nieuwe luxe onderkomens.

Dank voor deze mooie vogelhuisjes waar de biologische moestuin én de vogels heel blij mee zijn.

Lees meer

Frank Kerckhaert - TalentPLus-Twente

Op de Slingerbeurs van Hengelo heeft TalentPLus-Twente een match gemaakt met een gastspreker op een bijeenkomst voor haar leden.

Op 15 april 2024 was Frank Kerckhaert, oud-burgemeester van Hengelo, te  gast bij TalentPlus-Twente.  Hij heeft de toehoorders zijn visie gedeeld over interessante onderwerpen zoals de huidige en toekomstige demografische situatie in Nederland en Twente. Dit gebaseerd op zijn bestuurlijke ervaringen in Den Haag en in de provincie.

Zo gaf Frank aan dat het aantal gemeenten in Nederland in 40 jaar tijd meer dan gehalveerd is. Hij verwacht dat deze trend niet zal stoppen, vooral in economisch mindere tijden fuseren gemeenten.

Ook de omvang van de wereldbevolking kwam ter sprake. Met uitzondering van het continent Afrika, krimpt de wereldbevolking. Ten aanzien van het arbeidspotentieel wordt verwacht dat deze ook in Nederland verder zal afnemen. 

Al met al een inspirerende sessie  die door de aanwezige leden van TalentPlus erg gewaardeerd werd.

Lees meer

De Communicatieassistent – De Bijentuin

Op facebook van De Bijentuin Hengelo stond een berichtje over een geslaagde match: 'We hebben op de Slingerbeurs van De Slinger Hengelo een match gemaakt met Bianca Greve van de Communicatieassistent.  Zij heeft in 2 sessies de vrijwilligers die een rol spelen in onze communicatie geholpen met het uitwerken van een plan om onze communicatie te structureren en te bepalen wat, wanneer, voor wie, op welk kanaal geplaatst moet worden. We hebben hierdoor een kalender opgesteld met daarin opgenomen de voorgenomen acties.
De inbreng en tips van Bianca hebben ons erg goed op weg geholpen!

Onze voorzitter John Leerentveld heeft Bianca als dank afgelopen zondag verse honing gegeven.'

Lees meer

ROC van Twente  - De Zonnebloem

We ontvingen een mail van Marga ten Dam van de Zonnebloem afdeling Zonnecentrum over hun mooie match: ‘Woensdagmiddag 19 juni hebben wij een rondleiding gehad in de Gieterij van ROC van Twente in Hengelo. Dat was een match die gemaakt is tijdens de Slingerbeurs.  We hebben een prachtige en interessante middag gehad door Margo Koopman. Zij kon zo mooi vertellen!! Hartelijke dank hiervoor.’

Lees meer

Je team op orde – Emre Kandemir

Marit Toemeungte van Je team op orde maakte een match met student Emre Kandemir, 2e jaars student Bedrijfskunde aan het Saxion. Ze hadden een online coachingsessie via Zoom. Samen onderzochten ze tegen welke belemmeringen hij aanloopt en hoe hij deze kan ombuigen naar positieve, stimulerende overtuigingen zodat hij hier geen last meer van heeft.
Het gaf hem nieuwe inzichten wat hem helpt als jeugdleider in zijn verenigingswerk bij het AUNI toernooi. Een prachtig en sportief initiatief in Hengelo.

Lees meer

Gildebor - Biologische Moestuinvereniging

Op 8 maart nam Gildebor deel aan de Slingerbeurs en werd er een match gemaakt voor een bijzonder project van de Biologische Moestuinvereniging: 16 manuren voor het beheer van de openbare ruimte.

In samenwerking met de vereniging heeft Gildebor een pad aangelegd. Nadat de moestuinvereniging zelf de tegels had verwijderd, bracht Gildebor het zand aan, egaliseerde het en stelde de banden waterpas. Vervolgens plaatste de vereniging zelf de tegels terug.

Deze succesvolle samenwerking heeft geresulteerd in een mooi aangelegd pad dat nu door de moestuinvereniging gebruikt kan worden. Gildebor zet zich graag in voor lokale projecten om zo bij te dragen aan een leefbare omgeving. 

Lees meer

HUB ROC van Twente -  Buitenspeeldag Errol Herder

Studenten Helpende zorg & welzijn en Pedagogisch medewerker van ROC van Twente hielpen mee om de Buitenspeeldag in Hengelo een succes te maken. Errol Herder organiseerde deze als vrijwilliger in Hengelo. Zij hielpen op

Bij de Buitenspelen op locatie Boerhave – Hengelo hebben studenten Pedagogisch medewerker alle activiteiten bedacht, voorbereid en uitvoering. Studenten Helpende zorg & welzijn hielpen bij de activiteiten.

Bij de Buitenspelen op locatie Groot Driene – Hengelo hadden studenten Pedagogisch medewerker de activiteiten bedacht, voorbereid en uitgevoerd.Mooi doan!

Met recht een unieke Jeugd voor Jeugd samenwerking!  

Lees meer

Studio 15 – Vang je droom

Tijdens de Slingerdag  van De Slinger Hengelo maakte Vang Je Droom een match met Studio15 Talenthouse. Een geweldige doodling-teken workshop. Met deze mooie match konden ze een groep activiteit organiseren voor 10 jongeren. Samen creatief aan de slag! Vrijwilligers Esmee en Femke en Anne-linda verzorgden deze gezellige, ontspannen middag. Bedankt Studio 15!

Lees meer

Mediant GGZ – Amusing Hengelo

Wat een hartelijke ontvangst op locatie Noord Esmarkerrondweg bij Mediant GGZ en wat werd er bij deze drukker goed met ons meegedacht. Heel fijn dat nog even werd nagevraagd aan ons welk soort papier we graag wilden. Begin mei konden we het drukwerk ophalen en hebben we nog een foto gemaakt van de overhandiging. Wij zijn uiterst tevreden met het resultaat en heel blij dat we van dit aanbod via de Slinger gebruik mochten maken. Ons festival konden we met deze full colour en professioneel geprinte poster goed promoten. Een exemplaar van de poster en flyer(2-zijdig) is ook toegevoegd.
Pauline Paalman, voorzitter en Anja Meijnders, secretaris van Amusing Hengelo

Lees meer

Odin – Amusing Hengelo

De contacten met Carolien Witte van Odin Groep waren heel prettig en wij konden merken dat ons evenement bekend was. Dat is altijd erg leuk om te ervaren. Er werd goed met ons meegedacht en er was een duidelijke uitleg over de technische zaken die voor de afbeelding op het Led-scherm benodigd was. Onze wensen zijn naar volle tevredenheid vervuld.  Vanaf 23 mei tot en met de 29e mei was ons festival groot en groots zichtbaar op het Odin pand langs de A1. Heel erg fijn dat we de gelegenheid hebben gehad deze match te maken met de Odin-groep. 

Pauline Paalman, voorzitter en  Anja Meijnders, secretaris Amusing Hengelo

Lees meer

Timberland – Weusthagpark

Maar liefst 140 !!! Timberland medewerkers hebben zich ingezet voor de gemeenschap van Hengelo.  Onder het mom van Bezige Bijtjes, Biceps en Bikkels, Klieder en Klets, Sop en Sociaal, Plant en Plezier werd vrijdag 17 mei bikkelhard gewerkt tussen 9.00 en 17.00 uur.  
Met fantastische resultaten voor IVN Natuureducatie Hengelo, de Heemtuin, Manege de Kapberg en de Hengelose IJsclub. Zoveel werk als er verzet is, ongelofelijk!
Als Slingerteam zijn we onder de indruk wat de medewerkers van Timberland vandaag gedaan hebben.  Dat is nog eens IMPACT met hoofdletters! Chapeau!

Een paar reacties van de organisaties waar ze gewerkt hebben:

En vooral… bedankt Timberlanders.  Een heel mooi resultaat in de heemtuin. Het snipperpad is voorzien van een nieuwe laag houtsnippers (daarvoor nog dank aan Gildebor) en het pad is verlegd. Nu hoef je niet meer voor de bijenstal langs.
 

Deze mensen zijn gisteren bij ons druk aan het werk geweest!! Plastic uit het weiland halen, de zolder leeg ruimen, de kantine en foyer poetsen, ze hebben hard gewerkt!
 

Vandaag hebben we hulp van 7 kanjers van Timberland European Distribution Center, zij helpen met het sorteren van de skeelerbeschermers en het wisselen van de wielen. Dank jullie wel!

Lees meer

Attractiepark De Waarbeek -  Vang je droom

Vijf gezinnen bij Vang je Droom gaan genieten van een heerlijke dag herinneringen maken bij Attractiepark de Waarbeek. Dank voor de entreekaarten die we mochten ontvangen tijdens De Slinger Hengelo.

Lees meer

Dura Vermeer  - Vang je droom

Hier worden Dromen gevangen! Toppers van Dura Vermeer hielpen Vang Je Droom vrijwilligster Anne-Linda van Humanitas Twente bij de realisatie van 2 Mijn Droomkamer ‘s in Hengelo! Wat vinden we het geweldig om samen met MVO bedrijven, personeel samen te werken. Een Droom te vangen! Deze samenwerking kwam tot stand op De Slinger Hengelo. Ook een dankjewel aan Store Management Group voor jullie steun vandaag!

Lees meer

Wijkcentrum ’t Lansink – Amusing Hengelo

Weer een fijne match tussen Korenfestival Amusing Hengelo en Wijkcentrum ‘t Lansink.  Op FB van Amusing Hengelo stond dit berichtje: ‘Gisteren vond onze jaarlijkse infoavond voor de vrijwilligers plaats! Dankzij een match tijdens De Slinger Hengelo konden we gebruik maken van één van de ruimtes van Speeltuin ' t Lansink Dank voor de gastvrije ontvangst’ Pauline Paalman namens Amusing Hengelo.

Lees meer

Gildebor - Leger des Heils

Tijdens de Slingerbeurs op vrijdag 8 maart kwam de manager Beheer Openbare Ruimte Marcel Goedhart van Gildebor in contact met het Leger des Heils. Hoewel dit niet tot een directe match leidde, heeft Gildebor toch kunnen helpen.

Het Leger des Heils was erg blij dat Gildebor na de Slingerbeurs de boomstronk van het terrein heeft verwijderd en het terras opnieuw heeft bestraat. Op de foto’s zien we de hardwerkende Gildebor-collega’s en het mooie eindresultaat.

Lees meer

Je team op orde – Auni Kandemir

Via LinkedIn een berichtje over een geslaagde match van Marit Toemeungte van Je team op orde met Auni Kandemir. Marit Toemeungte schrijft hierover:
'een bonus✅ Voor hem en voor mij.

Zo zie ik dat. Op de Slingerbeursdag van Stichting De Slinger Hengelo hadden wij een ‘match’ en die pakte heel goed uit.

Het Slingerteam biedt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans iets voor elkaar te betekenen.  Avni (Auni) Kandemir pakte deze kans op kosteloze coaching als grondlegger van het bekende AUNI toernooi. Zeer veel respect voor deze geweldige leider die dit toernooi dit jaar voor  de 40e keer neerzet met zijn team!'

Lees meer

Bibliotheek Twente - Vang je droom Humanitas Twente

Voor een thema bijeenkomst voor vrijwilligers van Vang je droom van Humanitas Twente stelde Bibliotheek Twente, locatie Hengelo, een ruimte beschikbaar.

Nathalie Stoeten: 'Het was een leuke leerzame avond, welke zeker een vervolg krijgt! Wietske kan enthousiast vertellen en stelt veel goede vragen die ons weer aan het denken zet! En het is altijd gezellig om met vrijwilligers samen te komen!'

Lees meer

Het hele jaar door matchen!

Heb jij nog een vraag of een mooi aanbod?


Op www.slingerbeurs.nl kunnen maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven het hele jaar zelf hun aanbod en/of vraag plaatsen!

 

Het Slingerteam brengt vervolgens vrager en aanbieder met elkaar in contact. 

Lees meer

** Slingerjaarprijs 2023 ** Bijenteelvereniging - HGOV De Samenloop

De Hengelose Gehandicapten Ontspanningsvereniging (HGOV) heeft een geweldige en interessante rondleiding heeft gehad in de bijentuin aan de Landmansweg in Hengelo. Deze rondleiding is tot stand gekomen via de Slingerbeurs. Lidy Schoolkate, namens alle leden van de HGOV: ‘We hadden geweldig weer en 17 leden van de HGOV waren aanwezig. De heren Simon Janssen en John Leerentveld van de Bijenteeltvereniging hebben ons meegenomen in de complexe en wonderlijke wereld van een bijenvolk. Ook konden we een demonstratie zien van honing slingeren. Met de rolstoelen door het bijenpad was zeker de moeite waard maar her en der wel een uitdaging.
Zowel de Slingerbeurs als de heren van de bijenteeltverening onze hartelijke dank.’

Lees meer

Leger des Heils – LETS Ruilkring Hengelo

Op de website van de LETS Ruilkring lazen we een leuk bericht over hun geslaagde match: 

Wat een mooi gebeuren, dikke duim voor Hengelo: de Slingerbeurs. Zoveel hulp en zoveel leuke matches gemaakt! Veel dank aan allen die ons als Ruilkring weer verder helpen.

En de mooiste match die we hebben gekregen is dat we voortaan van de ruimte van het Leger des Heils gebruik mogen maken, in ruil voor wat tuinonderhoud.

Dus onze bijeenkomsten zullen voortaan plaatsvinden aan de Agonstraat 10.
 

De eerste bijeenkomst op hun nieuwe plek bij het Leger des Heils is inmiddels geweest en was erg gezellig en heel informatief. Ook dankzij de presentatie van de Herenboeren.

 

Lees meer

Fitwinkel - Leger des Heils

Fitwinkel Hengelo schonk een hometrainer aan het Leger des Heils.  Frederique Vos:’Bewegen is goed voor je op elke leeftijd, door de hometrainer blijven onze mensen in beweging. Doordat wij dit aan kunnen bieden is het voor onze mensen veel toegankelijker om te bewegen. Onze mensen maken dagelijks gebruik van de hometrainer en hebben hier veel plezier van.’

Lees meer

Mediant GGZ – Theatergroep Barst

Theatergroep Barst viert dit jaar het 25-jarig bestaan met verschillende jubileumactiviteiten.

Carien Admiraal - voorzitter Theatergroep Barst mailde ons met een heel enthousiast verhaal over hun egslaagde match: “Onze theatergroep bestaat uit ruim 80 kinderen in de leeftijd van 7-20 jaar; ook hebben wij een jongerengroep voor 16-plussers. Omdat wij als stichting geen commercieel doel nastreven en vinden dat de theaterlessen voor alle kinderen toegankelijk moeten zijn, is de Slinger een fantastische organisatie voor ons. Al jaren bezoeken wij de Slingerdag in het ROC-gebouw en dienen wij vragen ter ondersteuning van de club in.

Dit jaar hebben we een verzoek gedaan om drukwerk te verzorgen voor de jubileumvoorstellingen.

Zo kwamen we in contact met de grafische afdeling van Mediant, onder leiding van Claire van Oosten-te Marvelde en zijn we op kantoor geweest met een hartelijke ontvangst en direct enthousiast over onze activiteiten.

We kregen alle medewerking op het gebied van ontwerp en het gebruik van ICT-gerelateerde mogelijkheden. We hebben meerdere malen proefdrukken ontvangen en wat doen de mensen daar hun best om mee te denken!

Zij hebben onze posters en flyers geprint en geven fantastische tips. Ook het programmaboekje voor ‘Oliver!‘ wordt dankzij een match op de Slinger gerealiseerd. Bij  het maken van het jubileumfotoboek, gesponsord door Lokaal Fonds Hengelo, hebben we meerdere zinvolle tips gekregen. Het wordt een prachtig fotoboek op A4 formaat waarin alle 75 kinderen met foto zullen verschijnen. Maar liefst 28 pagina’s in kerstsfeer op prachtig papier. Het ziet er allemaal zo professioneel uit!  We zijn er enorm blij mee!"

Lees meer

Timberland - 't Noaberhuus Nijverheid

Medewerkers van Timberland hebben hard gewerkt bij Noaberhuus in de Nijverheid. De muren zijn geschilderd, de garage is opgeruimd en de speeltuin is geveegd. Alles ligt er weer spic en span bij. En daar hoort natuurlijk ook gezellig samen lunchen.

Lees meer

Brok Interieur- Het Tuindorpbad

Het Tuindorpbad regelde via De Slinger een match voor een ontwerp voor de herinrichting van de Tuinzaal van het 100-jarige Tuindorpbad. Dat is gelukt!

Onlangs was het eerste gesprek met Jasper Meere en Hans Bertens (namens het Tuindorpbad), Astrid Knoef en Willemijn Spruyt van Brok Interieur en matchmaker Frans Kattenpoel van De Slinger.

Er is een inventarisatie gemaakt voor hun wensen voor herinrichting en modernisering. Deze zijn besproken met een groep vrijwilligers en interieurontwerper Willemijn Spruyt gaat nu op basis hiervan een interieuradvies maken. Dan is deze match gerealiseerd.

Het bestuur van het Tuindorpbad gaat nu aan de slag met fondsenwerving bij diverse fondsen en service- en ondernemersclubs die het Tuindorpbad een warm hart toedragen. Afhankelijk van deze opbrengsten kan de uiteindelijke herinrichting van de Tuinzaal uitgevoerd worden.

Lees meer

Van Loon Reclame & Piepschuim – Broedplaats Oogst

Een pitch tijdens de Beursvloer door René Haafkes voor Broedplaats Oogst leverde een mooie match én een prachtig beeld op langs Laan Hart van Zuid. Wie nu langs fietst kan Oogst een stuk beter herkennen! Zij hebben door een match met Van Loon Reclame & Piepschuim deze te gekke signing ontvangen voor de ingang.

Lees meer

Enexis - EHBO afd. Hengelo

Weer een geslaagde match!
We vroegen via onze socials of er een tijdelijk onderkomen voor de KNV EHBO afd. Hengelo geregeld kon worden voor 21 - 24 december 2023. Dit is voor hun EHBO-ers die aanwezig zijn tijdens de Kerstmiddag e.a. activiteiten in het centrum van Hengelo.
Het is dus gelukt met dank aan Enexis Netbeheer. De schafkeet is vanmorgen opgehaald.
Fijn dat de eerste medische hulp bij alle activiteiten de komende dagen in een droge (en warmere) ruimte geboden kan worden. En dat de EHBO-ers zelf ook een droog onderkomen hebben.

Lees meer

HUB ROC - Buitenspeeldagen

Door een samenwerking met de HUB ROC van Twente heeft Errol Herder (vrijwilliger en organisator bij Vakantiespelen) een hele klas van de opleiding Sport en Bewegen betrokken bij evenementen van samenwerkende organisaties Buitenspeeldagen. Beide organisaties hadden een tekort aan vrijwilligers en zochten naar een oplossing. Met deze match ontstond een mooie win-winsituatie.

In overleg met beide organisaties Buitenspeeldagen is er een unieke aanpak ontwikkeld.  Vertegenwoordigers van de Buitenspeeldagen kwamen naar de opleiding om te vertellen over hun evenement, waarna de studenten brainstormsessies hielden over creatieve spelideeën. Na een pitch werden de gekozen ideeën werkelijkheid en waarvoor de organisaties van de Buitenspeeldagen budget en materiaal beschikbaar stelt.

Dankzij deze samenwerking zijn er op beide buitenspeeldagen meer spellen met enthousiaste en toegewijde begeleiders. Bovendien kon de opleiding Sport en Bewegen van ROC van Twente voor de hele klas een stagemiddag organiseren. De studenten deden praktijkervaring op en tilden de evenementen naar een hoger niveau. Op deze manier ontstond er een unieke Jeugd voor Jeugd situatie!

Lees meer

Welbions - Inloophuis

Er gebeuren mooie dingen…… zo begint het bericht van Erik Keuzenkamp, voorzitter Inloophuis, over een bijzondere en waardevolle match voor het Inloophuis aan de Wetstraat 29 te Hengelo via de Slingerbeurs. Een match die begon als bouwkundige inspectie van het pand werd een enorme match met het plaatsen van nieuwe kozijnen, nieuwe thermopane ruiten en het nodige schilderwerk. Bouwbedrijf Markslag, WelbionsVan der Geest Vastgoedonderhoud en Van Heek Schilderwerken hebben onder de enthousiaste regie van Jan ter Keurst (Welbions) zorg gedragen voor een verdere verduurzaming van het Inloophuis in Hengelo.
Voorzitter Erik Keuzenkamp: “We zijn deze vier bedrijven enorm dankbaar voor deze prachtige bijdrage aan het Inloophuis”.
 

Het Inloophuis Hengelo biedt kwetsbare inwoners van Hengelo een warme woonkamer, een luisterend oor en een kop koffie of thee. En biedt vrijwilligers de kans om dienstbaar aan de samenleving te zijn.

Lees meer

Rabobank Centraal Twente– diverse maatschappelijke organisaties

De Rabobank Centraal Twente is verhuisd naar Industrieplein 1 in Hengelo. Ondanks dat de nieuwe vestiging met bestaand kantoormeubilair is ingericht, bleek er divers kantoormeubilair overbodig te zijn. Dankzij de goede contacten met De Slinger deed Robin Geerdink, directeur Coöperatieve Rabobank, een bijzonder genereus aanbod voor maatschappelijke organisaties in Hengelo. Het overtollige kantoormeubilair stelden zij beschikbaar voor maatschappelijke organisaties van Hengelo. Het ging o.a. om bureaustoelen, bureaus, bureaukasten, magazijnstellingen, tafels, vergaderstoelen, designlampen, whiteboards en servieskarren. Projectleider Nicole Hensema en matchmaker Frans Kattenpoel van De Slinger zijn, vanwege het enorme aanbod, gezamenlijk met deze megamatch aan de slag gegaan. Diverse maatschappelijke organisaties hadden belangstelling en na een inventarisatie zijn de kantoormeubelen verdeeld over een aantal wijkcentra in Hengelo, Estinea, Dierenopvang Hengelo en het Anatolië Turkse Muziek Koor uit Hengelo.

Met dank aan de coördinatie door Gerard Meijer van de Facilitaire Services en de fijne samenwerking met hem en zijn collega's, verliep de verdeling en het transport uitstekend en heel soepel. Alle organisaties waren erg blij met de kantoorspullen en voor de Rabobank was dit een hele mooie manier om hun maatschappelijke betrokkenheid bij Hengelo te tonen. Voor De Slinger was het één van de grootste matches die ze gemaakt en begeleid hebben. De organisatie Estinea verraste zowel de facilitaire medewerkers van de Rabobank als de medewerkers van De Slinger met een heerlijke appeltaart.

Lees meer

Sacco van Munster – Het Borsthuis TMZ

Tijdens de Beursvloer bij de Slingerdag heeft het Borsthuis TMZ een leuke match gemaakt met Sacco van Munster. Sacco is kunstschilder en heeft een middag een workshop kunstschilderen gegeven voor een aantal cliënten. Hij neemt altijd een aantal voorbeelden mee waaruit je kunt kiezen. Maar als iemand zelf een leuk idee heeft kan dat ook.

Lees meer

Diëtiste Margareth Roelvink – Vrouwengroep Hengelose Es

Diëtiste Margareth  Roelvink heeft, samen met haar stagiaire Gezinie Flietstra, informatie en advies gegeven over gezonde voeding bij de vrouwengroep De Hengelose Es.

Rita van der Linde van Wijkracht hierover: Margareth had al eens eerder advies en waardevolle tips gegeven bij onze vrouwengroep. Er werden veel vragen gesteld, zoals Is brood broodnodig? Wanneer gaat je lichaam in spaarstand? Kan een mens zonder zuivel? 2 ,4 of 6 maaltijden per dag? Waarom hou ik mijn gezonde leefstijl niet vol?  Krijgen jonge kinderen wanneer ze vegetarisch eten voldoende voedingsstoffen binnen? Of moeten ze toch bijvoeding hebben. Is koolhydraat arm eten gezond?
Margareth en haar stagiaire gaven antwoorden en tips. Daarnaast had Margareth  een voedingsschema waarop stond wat iemand per dag aan voeding nodig heeft.
Het was een hele gezellige en informatieve ochtend.

Heel fijn dat Margareth weer tijd voor ons wilde vrij maken. Nogmaals bedankt voor de goede ochtend!!
De Slinger heel hartelijk dank voor de mooie match!!

Lees meer

De Waarbeek – Humanitas Twente Vang je droom

Gezinnen genoten van een heerlijke verzorgde dag bij Attractiepark de Waarbeek. Vrijwilligsters Esther en Maureen van Humanitas Twente - Vang je droom hadden hiervoor kaarten geregeld bij De Slinger Hengelo. 

Lees meer

Twentse Turken in Aktie - Sacco van Munster

Een geslaagde match tussen de Stichting Twentse Turken in Actie en de kunstenaar Sacco van Munster, gerealiseerd in een van de lokalen van de Hengelose Moskee Aya Sofya.
Deze match is gedaan voor de groep vrijwilligers die voor 600 personen gekookt hebben voor de Iftar maaltijd. Dat vond plaats op 24 maart in het gebouw van het ROC van Twente in Hengelo.
De Iftar maaltijd was georganiseerd door het Turks Platform Hengelo als hulpactie t.b.v. de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Vandaag namen de vrijwilligers deel aan de workshop Kunst schilderen o.l.v. Sacco. Het was hun eerste kennismaking met een kunstworkshop waarbij zij met veel plezier gewerkt hebben aan hun eerste kunstwerk. Het was een leerzame maar vooral een gezellige middag!

Onze dank gaat uit naar de De Slinger Hengelo, ROC vanTwente, Turks Platform Hengelo, Sacco van Munster, alle vrijwilligers en alle donateurs!

 

Lees meer

Gemeente Hengelo - Proat in de stroat

Deelnemers van Proat in de Stroat hadden een geweldige ochtend bij Gemeente Hengelo.  De foto van hun bedankje spreekt voor zich. 
Proat in de Stroat is een maandelijkse ontmoetingsplek bij Buurt- en Speeltuin De Jeugd voor bewoners en oud-bewoners van de Anthoniusstraat en omgeving in Hengelo.

Lees meer

Achilles’12 en Tubantia – April-MeiStaking 1943

De Walking Footballers van Achilles’12 en HVV Tubantia hebben geholpen bij de opbouw en afbouw van de Storkhal voor de herdenking van de April-Meistaking 1943 op 29 april 2023 in de Storkhal 43 Hengelo. Ze plaatsten een mobiel podium en 600 stoelen voor de bezoekers van het evenement. De Walking Footballers laten zo hun betrokkenheid bij de geschiedenis van Hengelo zien. Een aantal voetballers van beide teams, of  familieleden,  hebben nog bij Stork gewerkt.

Het transport van (een deel van) de stoelen werd geregeld door Nijkrake Verhuur.

Lees meer

Schouwburg Hengelo - Leger des Heils

Frederique Vos van het Leger des Heils: ’Vrijdag 28 april zijn we met 10 mensen naar de voorstelling van Martijn Koning  in Schouwburg Hengelo geweest. Dit was voor onze mensen echt een uitstapje die ze niet zo snel zelf ondernemen. Het was een hele beleving voor de mensen, ze hebben genoten en heel hard gelachen. De mensen hebben een hele leuke avond gehad waar ze het nu nog steeds over hebben.’

Lees meer

Mediant GGZ - Amusing Hengelo

Amusing Hengelo heeft tijdens de Slingerdag een geweldig match gemaakt met Mediant GGZ voor drukwerk van 1000 A6-flyers voor hun festival op 6 juni 2023. De doos met flyers is inmiddels opgehaald. Ze zijn erg tevreden over de contacten met Mediant GGZ en zijn erg blij met de bemiddeling door De Slinger Hengelo. Pauline Paalman, voorzitter Amusing: ‘Wij zijn met zulke zaken altijd erg geholpen.’

Lees meer

Schouwburg Hengelo - HGOV

Namens de leden van de HGOV (Hengelose Gehandicapten Ontspannings Vereniging) liet Lidy Schoolcate ons weten dat zij een geweldige zaterdagavond in de Schouwburg hebben gehad. Vijftien leden van de HGOV hebben mee geswingd op de muziek van de jaren '60 met de Bootleg Sixties.  Het was een match die ze hebben gemaakt op de Slingerbeurs met het Schouwburg Hengelo.

Lees meer