Matches

 

 

Sacco van Munster – Het Borsthuis TMZ

Tijdens de Beursvloer bij de Slingerdag heeft het Borsthuis TMZ een leuke match gemaakt met Sacco van Munster. Sacco is kunstschilder en heeft een middag een workshop kunstschilderen gegeven voor een aantal cliënten. Hij neemt altijd een aantal voorbeelden mee waaruit je kunt kiezen. Maar als iemand zelf een leuk idee heeft kan dat ook.

Lees meer

Rabobank Centraal Twente– diverse maatschappelijke organisaties

De Rabobank Centraal Twente is verhuisd naar Industrieplein 1 in Hengelo. Ondanks dat de nieuwe vestiging met bestaand kantoormeubilair is ingericht, bleek er divers kantoormeubilair overbodig te zijn. Dankzij de goede contacten met De Slinger deed Robin Geerdink, directeur Coöperatieve Rabobank, een bijzonder genereus aanbod voor maatschappelijke organisaties in Hengelo. Het overtollige kantoormeubilair stelden zij beschikbaar voor maatschappelijke organisaties van Hengelo. Het ging o.a. om bureaustoelen, bureaus, bureaukasten, magazijnstellingen, tafels, vergaderstoelen, designlampen, whiteboards en servieskarren. Projectleider Nicole Hensema en matchmaker Frans Kattenpoel van De Slinger zijn, vanwege het enorme aanbod, gezamenlijk met deze megamatch aan de slag gegaan. Diverse maatschappelijke organisaties hadden belangstelling en na een inventarisatie zijn de kantoormeubelen verdeeld over een aantal wijkcentra in Hengelo, Estinea, Dierenopvang Hengelo en het Anatolië Turkse Muziek Koor uit Hengelo.

Met dank aan de coördinatie door Gerard Meijer van de Facilitaire Services en de fijne samenwerking met hem en zijn collega's, verliep de verdeling en het transport uitstekend en heel soepel. Alle organisaties waren erg blij met de kantoorspullen en voor de Rabobank was dit een hele mooie manier om hun maatschappelijke betrokkenheid bij Hengelo te tonen. Voor De Slinger was het één van de grootste matches die ze gemaakt en begeleid hebben. De organisatie Estinea verraste zowel de facilitaire medewerkers van de Rabobank als de medewerkers van De Slinger met een heerlijke appeltaart.

Lees meer

Diëtiste Margareth Roelvink – Vrouwengroep Hengelose Es

Diëtiste Margareth  Roelvink heeft, samen met haar stagiaire Gezinie Flietstra, informatie en advies gegeven over gezonde voeding bij de vrouwengroep De Hengelose Es.

Rita van der Linde van Wijkracht hierover: Margareth had al eens eerder advies en waardevolle tips gegeven bij onze vrouwengroep. Er werden veel vragen gesteld, zoals Is brood broodnodig? Wanneer gaat je lichaam in spaarstand? Kan een mens zonder zuivel? 2 ,4 of 6 maaltijden per dag? Waarom hou ik mijn gezonde leefstijl niet vol?  Krijgen jonge kinderen wanneer ze vegetarisch eten voldoende voedingsstoffen binnen? Of moeten ze toch bijvoeding hebben. Is koolhydraat arm eten gezond?
Margareth en haar stagiaire gaven antwoorden en tips. Daarnaast had Margareth  een voedingsschema waarop stond wat iemand per dag aan voeding nodig heeft.
Het was een hele gezellige en informatieve ochtend.

Heel fijn dat Margareth weer tijd voor ons wilde vrij maken. Nogmaals bedankt voor de goede ochtend!!
De Slinger heel hartelijk dank voor de mooie match!!

Lees meer

Van Loon Reclame & Piepschuim – Broedplaats Oogst

Een pitch tijdens de Beursvloer door René Haafkes voor Broedplaats Oogst leverde een mooie match én een prachtig beeld op langs Laan Hart van Zuid. Wie nu langs fietst kan Oogst een stuk beter herkennen! Zij hebben door een match met Van Loon Reclame & Piepschuim deze te gekke signing ontvangen voor de ingang.
 

Lees meer

De Waarbeek – Humanitas Twente Vang je droom

Gezinnen genoten van een heerlijke verzorgde dag bij Attractiepark de Waarbeek. Vrijwilligsters Esther en Maureen van Humanitas Twente - Vang je droom hadden hiervoor kaarten geregeld bij De Slinger Hengelo. 

Lees meer

Twentse Turken in Aktie - Sacco van Munster

Een geslaagde match tussen de Stichting Twentse Turken in Actie en de kunstenaar Sacco van Munster, gerealiseerd in een van de lokalen van de Hengelose Moskee Aya Sofya.
Deze match is gedaan voor de groep vrijwilligers die voor 600 personen gekookt hebben voor de Iftar maaltijd. Dat vond plaats op 24 maart in het gebouw van het ROC van Twente in Hengelo.
De Iftar maaltijd was georganiseerd door het Turks Platform Hengelo als hulpactie t.b.v. de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Vandaag namen de vrijwilligers deel aan de workshop Kunst schilderen o.l.v. Sacco. Het was hun eerste kennismaking met een kunstworkshop waarbij zij met veel plezier gewerkt hebben aan hun eerste kunstwerk. Het was een leerzame maar vooral een gezellige middag!

Onze dank gaat uit naar de De Slinger Hengelo, ROC vanTwente, Turks Platform Hengelo, Sacco van Munster, alle vrijwilligers en alle donateurs!

 

Lees meer

Brok Interieurs- Het Tuindorpbad

Het Tuindorpbad regelde via De Slinger een match voor een ontwerp voor de herinrichting van de Tuinzaal van het 100-jarige Tuindorpbad. Dat is gelukt!

Onlangs was het eerste gesprek met Jasper Meere en Hans Bertens (namens het Tuindorpbad), Astrid Knoef en Willemijn Spruyt van Brok Interieur en matchmaker Frans Kattenpoel van De Slinger.

Er is een inventarisatie gemaakt voor hun wensen voor herinrichting en modernisering. Deze zijn besproken met een groep vrijwilligers en interieurontwerper Willemijn Spruyt gaat nu op basis hiervan een interieuradvies maken. Dan is deze match gerealiseerd.

Het bestuur van het Tuindorpbad gaat nu aan de slag met fondsenwerving bij diverse fondsen en service- en ondernemersclubs die het Tuindorpbad een warm hart toedragen. Afhankelijk van deze opbrengsten kan de uiteindelijke herinrichting van de Tuinzaal uitgevoerd worden.

Lees meer

Timberland - Noaberhuus Nijverheid

Medewerkers van Timberland hebben hard gewerkt bij Noaberhuus in de Nijverheid. De muren zijn geschilderd, de garage is opgeruimd en de speeltuin is geveegd. Alles ligt er weer spic en span bij. En daar hoort natuurlijk ook gezellig samen lunchen.

Lees meer

Bijenteelvereniging - De Hengelose Gehandicapten Ontspanningsvereniging (HGOV)

De Hengelose Gehandicapten Ontspanningsvereniging (HGOV) heeft een geweldige en interessante rondleiding heeft gehad in de bijentuin aan de Landmansweg in Hengelo. Deze rondleiding is tot stand gekomen via de Slingerbeurs. Lidy Schoolkate, namens alle leden van de HGOV: ‘We hadden geweldig weer en 17 leden van de HGOV waren aanwezig. De heren Simon Janssen en John Leerentveld van de Bijenteeltvereniging hebben ons meegenomen in de complexe en wonderlijke wereld van een bijenvolk. Ook konden we een demonstratie zien van honing slingeren. Met de rolstoelen door het bijenpad was zeker de moeite waard maar her en der wel een uitdaging.
Zowel de Slingerbeurs als de heren van de bijenteeltverening onze hartelijke dank.’

Lees meer

Gemeente Hengelo - Proat in de stroat

Deelnemers van Proat in de Stroat hadden een geweldige ochtend bij Gemeente Hengelo.  De foto van hun bedankje spreekt voor zich. 
Proat in de Stroat is een maandelijkse ontmoetingsplek bij Buurt- en Speeltuin De Jeugd voor bewoners en oud-bewoners van de Anthoniusstraat en omgeving in Hengelo.

Lees meer

Leger des Heils – LETS Ruilkring Hengelo

Op de website van de LETS Ruilkring lazen we een leuk bericht over hun geslaagde match: 

Wat een mooi gebeuren, dikke duim voor Hengelo: de Slingerbeurs. Zoveel hulp en zoveel leuke matches gemaakt! Veel dank aan allen die ons als Ruilkring weer verder helpen.

En de mooiste match die we hebben gekregen is dat we voortaan van de ruimte van het Leger des Heils gebruik mogen maken, in ruil voor wat tuinonderhoud.

Dus onze bijeenkomsten zullen voortaan plaatsvinden aan de Agonstraat 10.
 

De eerste bijeenkomst op hun nieuwe plek bij het Leger des Heils is inmiddels geweest en was erg gezellig en heel informatief. Ook dankzij de presentatie van de Herenboeren.

 

Lees meer

Achilles’12 en Tubantia – April-MeiStaking 1943

De Walking Footballers van Achilles’12 en HVV Tubantia hebben geholpen bij de opbouw en afbouw van de Storkhal voor de herdenking van de April-Meistaking 1943 op 29 april 2023 in de Storkhal 43 Hengelo. Ze plaatsten een mobiel podium en 600 stoelen voor de bezoekers van het evenement. De Walking Footballers laten zo hun betrokkenheid bij de geschiedenis van Hengelo zien. Een aantal voetballers van beide teams, of  familieleden,  hebben nog bij Stork gewerkt.

Het transport van (een deel van) de stoelen werd geregeld door Nijkrake Verhuur.

Lees meer

Fitwinkel - Leger des Heils

Fitwinkel Hengelo schonk een hometrainer aan het Leger des Heils.  Frederique Vos:’Bewegen is goed voor je op elke leeftijd, door de hometrainer blijven onze mensen in beweging. Doordat wij dit aan kunnen bieden is het voor onze mensen veel toegankelijker om te bewegen. Onze mensen maken dagelijks gebruik van de hometrainer en hebben hier veel plezier van.’

Lees meer

Schouwburg Hengelo - Leger des Heils

Frederique Vos van het Leger des Heils: ’Vrijdag 28 april zijn we met 10 mensen naar de voorstelling van Martijn Koning  in Schouwburg Hengelo geweest. Dit was voor onze mensen echt een uitstapje die ze niet zo snel zelf ondernemen. Het was een hele beleving voor de mensen, ze hebben genoten en heel hard gelachen. De mensen hebben een hele leuke avond gehad waar ze het nu nog steeds over hebben.’

Lees meer

Mediant GGZ - Amusing Hengelo

Amusing Hengelo heeft tijdens de Slingerdag een geweldig match gemaakt met Mediant GGZ voor drukwerk van 1000 A6-flyers voor hun festival op 6 juni 2023. De doos met flyers is inmiddels opgehaald. Ze zijn erg tevreden over de contacten met Mediant GGZ en zijn erg blij met de bemiddeling door De Slinger Hengelo. Pauline Paalman, voorzitter Amusing: ‘Wij zijn met zulke zaken altijd erg geholpen.’

Lees meer

Schouwburg Hengelo - HGOV

Namens de leden van de HGOV (Hengelose Gehandicapten Ontspannings Vereniging) liet Lidy Schoolcate ons weten dat zij een geweldige zaterdagavond in de Schouwburg hebben gehad. Vijftien leden van de HGOV hebben mee geswingd op de muziek van de jaren '60 met de Bootleg Sixties.  Het was een match die ze hebben gemaakt op de Slingerbeurs met het Schouwburg Hengelo.

Lees meer

Het hele jaar door matchen!

Heb jij nog een een vraag of een mooi aanbod?


Op www.slingerbeurs.nl kunnen maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven het hele jaar zelf hun aanbod en/of vraag plaatsen!

 

Het Slingerteam brengt vervolgens vrager en aanbieder met elkaar in contact. 

Lees meer

Dura Vermeer - Beleefbos / IVN

Voor het strandje in Beleefbos Weusthag ontving het IVN  Hengelo een vrachtwagen vol (13 kub) fantastisch mooi speelzand van Dura Vermeer. “Wij hebben met plezier bijgedragen met speelzand aan Beleefbos”.
Stagiaires van VSO ’t Korhoen hebben de zakken gevuld voor transport naar ons strandje. Hoveniersbedrijf Donkergroen regelde het transport, ook een match via De Slinger Hengelo.
 

Lees meer

Mediant  GGZ - Vakantiespelen Dichtersbuurt  

Om de kinderen uit de Dichtersbuurt weer meer samen te laten spelen, meer naar buiten te laten gaan en weer offline vriendjes te laten maken is de Vakantiespelen Dichtersbuurt geboren. De vakantiespelen worden 3x  per jaar georganiseerd  bij 't Noaberhoes in de Dichtersbuurt. 

Voor de administratieve werkzaamheden t.b.v. de vakantiespelen werd nog een laptop gezocht. En deze hebben ze ontvangen van Erik Neurink van Mediant GGZ.

Lees meer

Dichterscollectief – Wijksraad Hasseler Es

Zaterdag14 januari 2023 is op fantastische wijze de match uitgevoerd door het Dichterscollectief op de afscheidsreceptie van Gilla Vronik-Argo.

Op de Slingerbeurs van 2022 heeft de Wijkraad Hasseler Es het Dichterscollectief ‘Net iets anders’ gevraagd een gedicht te maken voor vrijwilligster Gilla Vronik-Argo in verband met haar afscheid van de Milieu Werkgroep Hasselo. Gilla Vronik heeft meer dan 35 jaar leiding gegeven aan deze werkgroep die wekelijks het zwerfvuil opruimt in de Hasseler Es. 

Marieke Zijlstra van het Dichterscollectief maakte een prachtig toepasselijk gedicht en zij heeft dit voorgedragen op de afscheidsreceptie. Gilla Vronik was blij verrast door deze voordracht en vooral toen ze het geschreven gedicht ingelijst in ontvangst mocht nemen.

“Ik heb er een mooie plek voor direct vooraan in de hal”, aldus Gilla Vronik.

De Wijkraad Hasseler Es dankt Marieke Zijlstra voor haar inzet dat zij ook als vrijwilligster een andere vrijwilligster blij heeft gemaakt.  Ook dankt de wijkraad De Slinger Hengelo voor deze geslaagde match.

Lees meer

Hub ROC van Twente – Zonnebloem Afdeling Hengelo Zuid

Tijdens de Hengelose Slingerdag 2022 werd een mooie match gemaakt tussen de HUB en de Zonnebloem Afdeling Hengelo Zuid. Er volgde een gesprek om te verkennen of er mogelijkheden zijn om studenten van ROC van Twente activiteiten te laten organiseren voor Zonnebloem gasten; en die waren er! In het project ‘’EROPUIT!’’ organiseert vanaf februari een groep van tien studenten Mbo-Verpleegkundige/VZ-IG onbezorgde uitjes voor de gasten van de Zonnebloem. In de maand februari werkten ze aan voorbereidende opdrachten en in de maanden maart t/m juni gaan ze per maand één activiteit uitvoeren.

Lees meer

Mediant GGZ – Dierenopvang

De Dierenopvang Hengelo heeft voor verslaggeving en planning van dierenartsbezoek, vergaderingen etc.  een extra laptop nodig. Erik Neurink van Mediant GGZ heeft Naoual Oudghiri van de Dierenopvang 2 laptops overhandigd.

Lees meer

De Waarbeek – Leger des Heils

Van Johan Stoel, relatiemanager Zakelijke Markt van het Leger des Heils ontvingen we een dankbare en enthousiaste mail over een zeer geslaagde dag: 25 augustus was letterlijk en figuurlijk een stralende dag voor de gezinnen van het Leger des Heils. Een dagje uit is voor veel van hen niet vanzelfsprekend. Eén voor één kwamen ze binnengedruppeld. Overweldigd door de veelheid aan attracties en door het eten en drinken dat zo voor het grijpen lag. 'Dit is de mooiste dag van mijn leven' was de reactie van een meisje met een grote glimlach op haar gezicht. Lachende vaders en moeders, die hun problemen even konden vergeten. Geen zorgen over geld, maar met het hele gezin genieten: samen in de zweefmolen, de achtbaan, het spookhuis, van de glijbaan, etc. De gezinnen waren nog niet uit de attracties of de kinderen riepen: nog een keer! 
Het was een dag om niet te vergeten, heel erg bedankt namens onze gezinnen. Bedankt de Waarbeek. Dit wilden wij jullie even laten weten!

Lees meer

Olde Kalter - Bewoners Overleg Nijverheid

We kregen een leuk berichtje over een geslaagde match, of liever gezegd een bloeiende match.
Olde Kalter zorgde dat er zwarte grond voor 23 bloembakken geleverd werd. Edwin Elfring van Bewoners Overleg Nijverheid (BON) was zeer tevreden over het resultaat.

Lees meer

Metropool – Kunstmarkt Tuindorp 't Lansink

Zondag 19 juni was de Kunstmarkt in Tuindorp. Zij hebben met Metropool een mooie match gemaakt, ongeveer 1x per 12 minuten komt de advertentie op het ledbord bij Metropool voorbij. Jan Willem Korenromp mailde ons: “Wat zijn wij als kunstmarkt blij met deze match!”

Lees meer

Dura Vermeer -  InteraktContour

Eind april hebben 4 enthousiaste medewerkers, die samen de aanvoerder van de Slinger-acties binnen Dura Vermeer Bouw Hengelo zijn, de tuin netjes gemaakt van een cliënt van InteraktContour.
Deze mevrouw was enorm blij met hun komst én het eindresultaat.
 

Lees meer

Sacco van Munster - Scouting St. Christoffel

Monique Hubers-Westenbroek, Verenigingssecretaris en leiding Blauwe Vogels van Scouting St. Christoffel mailde ons over een hele geslaagde match met Sacco van Munster. “Tijdens de Slingerbeurs kwamen we in gesprek met Sacco van Munster en en al snel kwamen we tot een match voor een workshop canvas schilderen.
Sacco schoof aan bij het koffierondje van de Blauwe Vogels (speltak voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking) om kennis te maken en te vertellen wat hij kwam doen. Ook heeft hij uitgelegd hoe een canvasdoek geschilderd werd.
Daarna mocht iedereen een plaatje uitkiezen die hij/zij na wilde maken.  Eerst werd de achtergrond in kleur geschilderd. Toen deze droog was heeft Sacco bij iedereen het plaatje met krijt er op getekend. Daarna kon iedereen die gaan inschilderen. De mooiste creaties werden er gemaakt. Het was een fantastische opkomst. Iedereen heeft genoten!


En wij kunnen hier nog even meegenieten van de prachtige kunstwerken die gemaakt zijn.

Lees meer

Lemerij Verhuur - TC Groot Driene

Begin dit jaar zijn er bij tennisvereniging Groot Driene diverse oude bomen omgezaagd. Maar de verwijdering van de stronken bleef een probleem. Tijdens de Beursvloer op de Slingerdag werd dit probleem besproken met Lemerij Verhuur. Zij adviseerden om dit met een stobbenfrees aan te pakken en een match was vervolgens zo gemaakt. De uitvoering ervan was in mei. Met de wortelfreesmachine werd er korte metten gemaakt met de boomstronken. Nog wel tegen een geringe vergoeding vanwege slijtage kosten maar het probleem was prima en definitief opgelost.

Lees meer

Hubo Hengelo Zuid en Moldovan Schilderwerken - Hengelo Leest

Een dubbele match  voor Hengelo Leest met Hubo Hengelo Zuid en Moldovan Schilderwerken en Verf en wonen.
Hengelo Leest maakt Hengelo mooier met haar project Muurliteratuur. Voor hen hebben we een match gemaakt met Hubo Hengelo Zuid die het bord levert en in het juiste formaat heeft gezaagd en van lijsten voorzien. Zij hebben het vervolgens afgeleverd bij Moldovan Schilderwerken om het te schilderen. Daarna wordt het gedicht erop geschreven door de creatieve schilder Freddy Hoevers. 
Samen maken we Hengelo echt mooier!
 

Matchmaker Frans Kattenpoel reikte tevens het MBO-certificaat uit aan bedrijfsleider Wolter Huisman van Hubo Hengelo Zuid en Jolien Moldovan van Moldovan Schilderwerken en Verf en Wonen.

 

En welk gedicht erop geschilderd wordt, door wie en waar het komt te hangen? Dat wordt later bekend gemaakt via Hengelo Leest.

Lees meer

Hofsteenge Wesseling Notarissen - Kanaljerood

Carien de Wit van Kanaljerood plaatste op www.slingerbeurs.nl een verzoek voor ondersteuning door een notaris i.v.m. een noodzakelijke statutenwijziging in het kader van de WBTR.
Carien de Wit: “Aangezien onze statuten dateerden uit 1986, zijn ze nu geheel aangepast naar de huidige maatstaven. Met kandidaat notaris Bas Bongers had ik een prettig contact over alle noodzakelijke wijzigingen. Omdat er geen spoed was, hebben we de tijd genomen. Op 30 oktober j.l. heeft de ledenvergadering de vernieuwde statuten goedgekeurd. Omdat Bas Bongers inmiddels niet meer werkzaam was bij Hofsteenge en Wesseling Notarissen, werden de statuten op 22 november ondertekend door notaris Huiskes, onze voorzitter dhr. Wolsink en ondergetekende. Namens het bestuur van Kanaljerood wil ik Hofsteenge en Wesselink nogmaals hartelijk bedanken voor hun hulp.

Lees meer

Odin groep - Bewonersorganisatie Hengelo Midden

Bewonersorganisatie Hengelo Midden (BHM) organiseert het jaarlijkse Wijkfeest Hengelose Es. Dit is inmiddels geweest en matchadviseur Ria Steensma-Pol ontving deze mail en foto’s van Richard Eekhart van BHM over de match met Odin Groep:

“Op het ledscherm kwam onze aankondiging heel mooi naar voren en viel goed op. Deze heeft gedraaid op de afgesproken data.

We hadden alle kramen (125) bezet, de opkomst over de hele dag was groot en het was ook nog eens ontzettend lekker weer.

Al met al dus niks anders dan geslaagd met veel positieve reacties van de bezoekers. Bedankt voor je hulp met de aanvragen!”

Lees meer

Mediant GGZ – Achilles ’12

John Krabbenbos van voetbalvereniging  Achilles'12 nam twee laptops in ontvangst van Eric Neurink, Mediant GGZ.
Achilles'12 is een vereniging met en voor vrijwilligers. Er zijn een aantal vrijwilligers die met eigen middelen vele zaken regelen voor de vereniging., o.a. veldindeling, kleedkamer indeling, wedstrijd zaken en planningen voor kantine.

Voor deze vrijwilligers heeft Achilles nu twee laptops ontvangen om hun werk voor de vereniging te kunnen doen.

Lees meer

Sacco van Munster - All4free

Kunstschilderen met Sacco - Een geweldige avond!

Nou, dat is de korte samenvatting van een hele mooie avond. Wat hebben we allemaal genoten, geschilderd, gelachen en bij anderen gekeken hoe verschillend de ideeën waren! 
Zo begint een facebookbericht op All4free. Daarna volgt een prachtig verslag van hun geslaagde match met Sacco van Munster. Het hele verslag kun je hier lezen. https://bit.ly/3EusCvJ

Lees meer

Donkergroen – IVN

Bij IVN Hengelo is de match met het groenbedrijf Donkergroen ook afgerond. De vijf graanakkers liggen zaaiklaar bij. Binnenkort worden de wintergranen spelt, wintertarwe en wintergerst ingezaaid. Voorjaar 2023 worden de haver en de zomerrogge ingezaaid.
Het is altijd weer erg fijn dat we deze match konden slingeren. De samenwerking met Donkergroen is erg fijn en zeer welkom.
Herman Mulder namens IVN Hengelo

Lees meer

Dichterscollectief – Wijkracht

Het Hengelose dichterscollectief Net-iets-anders maakte een speciaal gedicht voor de Vrijwilligersmarkt van Wijkracht. Zij hadden het collectief gevraagd een ode aan de vrijwilliger te schrijven. Dichter Jans Renken droeg het voor tijdens de Vrijwilligersmarkt op 6 oktober in de Schouwburg.

 

Ode aan de vrijwilliger

Geschreven voor de Vrijwilligersmarkt

 

De vrijwilligers zijn er al vroeg

De bardienst van de club

Want er is werk genoeg

De tafels schoon, even hup
 

In het verzorgingshuis

Wordt de koffie geschonken

De rolstoelduwers maken hun rondje

Een eindje om het huis
 

De dozen worden gevuld

In de voedselbank

De collectant gaat van huis tot huis

En zegt bij elke gift, hartelijk dank
 

De brandweerman rukt uit

De EHBO’er verzorgt de wond

De scheids blaast op zijn fluit

De uitlaatdienst wandelt met de hond
 

Zo maar wat voorbeelden

Van vrijwilligers zoals u en ik

Zich bekommerend om de minderbedeelden

Onbaatzuchtig, maar met grote schik
 

Ook al is hun aandeel nog zo klein

Waar zouden we zonder de vrijwilliger zijn

Het is toch als een klontje zo klaar

Zonder de vrijwilliger

Stort de samenleving in elkaar
 

Vandaar deze ode

Aan al die dames en heren

Een woord van dank

Het is me een eer om u te eren
 

Jans Renken, oktober 2022

Lees meer

Odin - TV Timmersweide

Tennisvereniging Timmersweide was erg content met de aankondiging van hun Open Tennis toernooi op het Odin bord van 15 t/m21 augustus 2022.  “Mede door deze perfecte Slingermatch hebben we dit jaar weer meer deelnemers en bezoekers gekregen tijdens ons jaarlijkse Open Tennis toernooi. We hopen dat we volgend jaar wederom van deze gelegenheid gebruik kunnen maken! Namens TV Timmersweide dank voor de organisatie en bemiddeling”. Henk Zengerink, bestuurslid TC Timmersweide

Lees meer

De Paauw, Bolk en CTT - Creatieve broedplaats Oogst

Wat een prachtige creatieve plek is erbij gekomen in Hengelo. Creatieve broedplaats Oogst wil samen met jonge vormgevers, kunstenaars en kunstliefhebbers een nieuw en interessant creatief klimaat voor de stad creëren.  Er ontstaat dan een actieve groep die betrokken raakt bij kunst, cultuur en creatief ondernemen. Matchmaker Frans Kattenpoel van De Slinger regelde het transport van de vier 40ft zeecontainers (12,2m x 2,44m x 2,59 m) van Rotterdam naar Hengelo, door De Paauw recycling, Bolk Transport en Combi Terminal Twente (CTT).
De container units staan op het braakliggende terrein langs Laan Hart van Zuid. Hier wordt  gemaakt, geïnspireerd en getoond. 
Dat er maar mooie dingen mogen ontstaan in het Hart bij Oogst.

Lees meer

Mixed Lions - Dierenopvang Hengelo

Op de site van Dierenopvang Hengelo lazen we over een mooi bericht over een geslaagde match mat de Mixed Lions Hengelo: “Via de Slingerbeurs Hengelo hebben we op 22 april jl. een match gemaakt met de Mixed Lions Club Hengelo om bij de Dierenopvang ons nieuwe konijnenverblijf te schilderen.
Afgelopen weekend was het zo ver. Deze toppers hebben flink hun handen uit de mouwen gestoken en het konijnenverblijf herken je zowat niet terug!

Na afloop hebben we de dag gezellig afgesloten met een heerlijke lunch. Nogmaals bedankt aan de Mixed Lions Club Hengelo! Keep up the good work.”

Lees meer

Welbions - Dierenopvang Hengelo

Welbions heeft bij de Dierenopvang Hengelo een loodgietersklus uitgevoerd met het aanleggen van een kraan en afvoer in het keukentje.

Lees meer

Stairway Trappen en Gildebor – Wijkraad Hasseler Es

Via Hermine Banis van de Wijkraad Hasseler Es ontvingen we een berichtje over hun geslaagde match.
“Het onderstel is van het rode bankje is vakkundig door Stairway Trappen vervangen en gelast en is mooie nieuwe plek langs de oever van de Buziauvijver in de Hasseler Es geplaatst. Gildebor heeft voor ons het vervoer en herplaatsing uitgevoerd. De wijkraad is erg blij met deze match, want anders was het nog erg mooie bankje bij oud ijzer terecht gekomen. Wijkbewoners kunnen weer jaren genieten van deze bank. Hartelijk dank dat de reparatie via De Slinger kon worden geregeld.”

Lees meer

Suwijn Notarissen - St. Vrienden KamaK

De Stichting Vrienden KamaK heeft nieuwe statuten, daar zijn ze erg blij mee. De Slingermatch tussen notaris Ruud Marres bij Suwijn Notarissen en de Stichting Vrienden van KamaK werd 2 juni met een aantal handtekeningen afgerond. Als dank kreeg de heer Marres het jubileumboek van 25 jaar KamaK. En ook dank aan de Slinger voor de intermediërende rol.

Lees meer

Vier partijen match 2022

Af en toe komen er bijzondere matches voorbij…. zoals deze match.

Een match waarbij maar liefst 4 partijen betrokken zijn; de woningbouwvereniging Welbions, de gemeente Hengelo, stichting Get-It-Free en Mediant GGZ.

De match bestond uit het leveren van ICT-systemen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Stichting Get-It-Free en de computerwerkplaats van circuit PaZZage hebben dit op zich genomen in samenspraak met de gemeente Hengelo en Welbions.

Vanuit de computerwerkplaats circuit PaZZage zijn er 17 laptops geleverd inclusief een tas, de rest van de systemen worden door stichting Get-It-Free verzorgd.
 

Op de foto: Arjan Bijker (Get-It-Free) en Eric Neurink (Mediant GGZ). Rico Randazzo (gemeente Hengelo)

Lees meer

Schouwburg Hengelo - 11 organisaties

Voor maar liefst 11 organisaties heeft Schouwburg Hengelo vrijkaarten beschikbaar gesteld.

Prachtige voorstellingen werden al bijgewoond door o.a. St. Aandacht voor elkaar, Humanitas Twente-Vang je droom, BSV De Jeugd /Proat in de stroat, Wijkcentrum Het Lansink, MEE-reizen, Tennisclub Groot Driene, KBO-PCOB, De Zonnebloem Noork.

Andere organisaties kunnen zich nog verheugen op de voorstelling die ze gaan bezoeken.

Lees meer

Dura Vermeer -  SamenUit! Carintreggeland

Vrijwilligers van reisbureau SamenUit! van Carintreggeland hebben vandaag 200 waterflessen in ontvangst genomen. Tijdens uitstapjes van SamenUit! worden de waterflessen verstrekt aan ouderen die meegaan. Het doel van SamenUit! is om door middel van uitstapjes ouderen met elkaar in contact te brengen, uit hun isolement te halen en zo eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

De flessen zijn aangeboden door Dura Vermeer Bouw Hengelo. ZIj kozen voor herbruikbare Bottle Up-flessen van suikerriet. Dat heeft met name te maken met de manier waarop Dura Vermeer werkt. Hun uitgangspunt is Het Goede Doen, voor de omgeving, voor de natuur en voor de mensen. Dat is niet alleen een leuke visie op papier, maar echt een denkwijze, vanuit intrinsieke motivatie.
Deze vraag zorgde ervoor dat afgewogen werd of het bestellen van klassieke flesjes water, ondanks de toepassing van statiegeld, wel de beste keus zou zijn als je het afzet tegen de uitgangspunten.

Er is daarom gekozen voor de Bottle Up flessen. De waterflessen van bottle up zijn een betaalbaar en duurzaam alternatief voor plastic wegwerpflessen. De hervulbare waterfles is gevuld met koolzuurvrij bronwater en wordt lokaal gevuld - hierdoor kan de CO2-uitstoot worden beperkt. De waterflessen van bottle up bevatten geen BPA en kunnen keer op keer hergebruik worden. Per verkochte waterfles wordt er 5 cent gedoneerd aan charitywater.org. Deze stichting zet zich in om schoon drinkwater bereikbaar te maken voor iedereen.

Voor Dura Vermeer was dit de beste keuze om aan deze vraag te voldoen en binnen onze kaders te blijven. En met deze keuze zijn dus niet alleen de ouderen geholpen, maar ook de omgeving.

Mirjam én de vrijwilligers waren enorm blij!

Lees meer

Mediant GGZ - Proat in de stroat

De match van Mediant GGZ met #Proatindestroat Buurt en Speeltuin de Jeugd was al snel geraliserd. Erik Neurink van Mediant GGZ overhandigt een prachtige laptop aan Josefien van Proat in de stroat (Berflo Es). Dat ze maar veel plezier en gemak van deze laptop mogen hebben.

Lees meer

Suwijn Notarissen - Paddentrek Hengelo

En weer een mooie Slingermatch afgerond.

Ruud Marres van Suwijn Notarissen en de heer Schols van Stichting Paddentrek Hengelo tekenden de akte van oprichting.

Deze stichting is een groep vrijwilligers die zich bezig houden met het beschermen van onze inheemse amfibieën. In het vroege voorjaar ontwaken de padden, kikkers en salamanders uit hun winterslaap en gaan op zoek naar voedsel om daarna op weg te gaan naar het water voor de voortplanting. Rondom Hengelo moeten deze diertjes vaak wegen oversteken om bij de zogenaamde voortplantingspoelen aan te komen. Het overzetten van amfibieën gebeurt in Hengelo op geheel vrijwillige basis door mensen die de natuur een warm hart toe dragen.

Lees meer

Suwijn Notarissen - De Nachtburgemeester 2021

De werkgroep die al zes jaar de verkiezing van de Nachtburgemeester Hengelo organiseert, is nu officieel een stichting. Bij Suwijn Notarissen in Hengelo werd de stichtingsakte gepasseerd van Stichting Nachtburgemeester Hengelo dankzij een match via www.slingerbeurs.nl

We wensen de stichting vele mooie nachten!! 

Lees meer

Hofsteenge & Wesseling Notarissen - Tuindorpbad 2021

Donderdag 13 januari 2022 heeft het bestuur van het Tuindorpbad bij notariskantoor Hofsteenge & Wesseling de nieuwe statuten getekend en in ontvangst genomen.
Reeds begin 2021 was er door bemiddeling van de Slingerbeurs een mooie match tot stand gekomen.

Door diverse externe oorzaken heeft het even geduurd, maar nu is het dan zover.

Statutair kan het Tuindorpbad weer vele jaren vooruit en zijn we juridisch klaar voor de toekomst.
Het bestuur is het kantoor van Hofsteenge Wesseling Netwerk notarissen zeer dankbaar voor wat ze voor ons hebben gedaan en een extra woord van dank voor notaris Ilona Huiskes die ons heel vriendelijk en prettig heeft geholpen.

Lees meer

BrandVille - BO Nijverheid 2021

Letterlijk een mooi match met als resultaat een prachtige vlag.

Alle inwoners in de Nijverheid kunnen hun eigen buurtvlag uithangen. Ontworpen door Marjolein van Koelen en Janiev Damhuis van BrandVille. De vlaggen zijn te koop via de Stichting Bewonersoverleg de Nijverheid (BON).

 

Edwin Elfring, bestuurslid van BON en tevens initiatiefnemer van de Nijverheidvlag: “Al geruime tijd lag er het voorstel op tafel om voor de Nijverheid een vlag te laten ontwerpen, echter kwam het er steeds niet van.” De stichting had al diverse oproepen geplaatst in hun buurtkrant én op social media, maar hier kwam weinig respons op. Via de Slingerbeurs kwamen ze uiteindelijk in contact met twee ondernemende jonge mensen uit Hengelo. “Het mooiste vonden wij dat de ontwerpers, Marjolein van Koelen en Janiev Damhuis, ook nog eens bewoners zijn uit onze buurt!”
 

Van tekentafel naar ontwerp

“Twee jaar geleden zijn we in de Nijverheid komen wonen. We hebben een kluswoning gekocht, dus we zijn al enige tijd druk in de weer. Hoe gaaf is het dat we dan ook nog eens een vlag mogen ontwerpen voor onze eigen buurt!” Ontwerpers Marjolein van Koelen en Janiev Damhuis gingen direct aan de slag. “Na een verkennend gesprek met BON zijn we in de buurt gaan zoeken naar inspiratie. Dit resulteerde in veel, heel veel, grove schetsen. Uit die schetsen bleek wel dat het torentje van de voormalige Wilderinkschool de grootste eyecatcher was in de buurt.”

Na een aantal voorbeelden te hebben getoond zijn de ontwerpers, samen met BON, uitgekomen op het uiteindelijke resultaat. “De oplettende kijker herkent misschien ook de kenmerkende halfronde doorgangen. Ook dit hebben we terug laten komen in het ontwerp.”

Lees meer

Schouwburg Hengelo – De Vrije Schutter 2021

Tijdens de coronatijd hebben technische medewerkers van Schouwburg Hengelo geholpen bij onderhoudsklussen bij maatschappelijke organisaties. Bij De Vrije Schutter was dit een klus ter waarde van maar liefst € 2.400. 

Lees meer

Tuincentrum Borghuis - De Leekamp 2021

Gelegen aan de rand van de Driene Es, verscholen tussen oude eiken in het landelijke gebied tussen Hengelo en Enschede ligt De Leekamp. De kernactiviteiten zijn het natuurlijke beheer- en onderhoud van dit perceel en hiervoor was degelijk gereedschap nodig. Tuincentrum Borghuis leverde hooiharken, grepen, grasharken en schoffels voor het onderhouden van de  gezamenlijke tuinen van de leden van de Biologische Tuinbouwvereniging De Leekamp.

Tuincentrum Borghuis - Vereniging natuurbeheer De Leekamp

Gelegen aan de rand van de Driene Es, verscholen tussen oude eiken in het landelijke gebied tussen Hengelo en Enschede ligt De Leekamp. De kernactiviteiten zijn het natuurlijke beheer- en onderhoud van dit perceel en hiervoor was degelijk gereedschap nodig. Tuincentrum Borghuis leverde hooiharken, grepen, grasharken en schoffels voor het onderhouden van de  gezamenlijke tuinen van de leden van de Biologische Tuinbouwvereniging De Leekamp.

Lees meer

Auto Nijkrake - Sportvereniging H.G.V.

Van Henk Lamberts, voorzitter Sportvereniging H.G.V., kregen we leuk berichtje over hun geslaagde match.
“Voor 2021 konden we via www.slingerbeurs.nl een match maken met Arjan van Nijkrake Autoverhuur. Als sportvereniging H.G.V. hebben we veel plezier gehad van de match met Nijkrake, voor het lenen van een bakwagen bij hun voor het vervoer van turn- en gymtoestellen en andere zaken naar onze locaties waar we gymdemonstraties geven of naar de schouwburg in Hengelo waar we jaarlijks een sportshow organiseren.

Vanwege Covid-19 zijn vele activiteiten afgelast, maar voor onze sportshow in de Schouwburg op 27 november 2021, konden we gebruik maken van de bakwagen van Nijkrake. Ophalen en terugbrengen verliep soepel, onze vrijwilligers waren zeer tevreden over de afmetingen van de bakwagen en ook over de vriendelijkheid van de firma Nijkrake in deze.

Onze vrijwilliger en bestuurder van de bakwagen verwoordde het zo:

Bakwagen was erg fijn en ruim.
Nog geen bedankje aan Arjan gegeven zover ik weet, deze verdiend hij uiteraard. 
Erg vriendelijk allemaal en goed gelopen.

Onze secretaris heeft een slagroom taart gebracht bij het Nijkrake team als dank voor de prettige samenwerking. We hopen nog eens gebruik te kunnen maken van de bakwagen.

Lees meer

Fitwinkel - Wijkracht 2021

Henk Schutten van de Stichting Wijkraad Hasseler Es wilde graag een hometrainer voor de activiteit Bewegen voor ouderen van Wijkracht, want in beweging blijven is belangrijk voor jong én oud. Door samen met anderen te bewegen ontmoet je nieuwe mensen en het is gezellig.

Matchmaker Frans Kattenpoel regelde samen met Joris Hegeman, bestuurslid De Slinger, een hometrainer via de jubilerende Fitwinkel.

Algemeen directeur Richard Boomkamp van de 20-jarige Fitwinkel overhandigde deze aan Ankie Klein Gebbink en Bastiaan Lammers van Wijkracht. Zij organiseren Bewegen voor ouderen in Kulturhus Hasselo.

Lees meer

Odin Groep – Servicepunt Vrijwilligerswerk 2021

Odin Groep stelde hun reclamebord beschikbaar aan Wijkracht / Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo om reclame te maken voor de Vrijwilligersmarkt op 5 oktober in Schouwburg Hengelo.  Niet te missen toch?

Lees meer

Timberland – Nije stichting 2021

UIt de nieuwsbrief van de Nije stichting:
"Timberland hielp al vaker bij de Nije stichting dus toen via de Slingerbeurs weer een match gemaakt kon worden met Timberland hebben we dat dankbaar aangenomen. Meerdere teams van werknemers kwamen naar de Nije hoeve en sommigen hielpen met isolatie aanbrengen op zolder, een ander team hielp om de opslag container leeg te halen, anderen gingen helpen schoonmaken in en om de hoeve en een paar dames hielpen met het opzetten van de enorme kerstboom. Bijzonder dankbaar dat Timberland in deze drukke periode toch mensen wilden uit lenen om ons te helpen alles af te krijgen voor de kerstfair. Alle medewerkers dank voor jullie enorme inzet."

Lees meer

ROC van Twente – Stichting Het Kerstdiner 2021

Zondag 12 december werden ruim 650 cliënten van TriviumMeulenbeltZorg en Carrintreggeland verrast met heerlijke snert met rookworst, roggebrood met spek en een presentje.

Dankzij een match van het ROC van Twente en Stichting Het Kerstdiner kon de snert bereid worden in de keuken van het ROC. Daarna werd het rondgebracht met drie foodtrucks en stonden er marktkraampjes om op te scheppen. Met gezellige muzikale omlijsting van midwinterhoorn blazers en koortjes die kerstliederen zongen!

 

Stichting Het Kerstdiner biedt Hengeloërs die niet zo vanzelfsprekend een leuke kerst vieren, jaarlijks een groot kerstdiner aan.

Lees meer

De Lijn - De Slinger 2021

In het kader van de #dagvandeondernemer zijn we met een delegatie van team- en bestuursleden naar alle partners van de Slinger geweest om hen te bedanken voor hun steun.

De foto’s die gemaakt zijn tijdens deze bezoekjes zijn opgemaakt door De LIJN Hengelo, in de huisstijl van Dag van de Ondernemer.

Ze zijn prachtig geworden en wij zijn superblij met deze geslaagde match. Met dank ook aan ontwerper Silvia Doreleijers.

Lees meer

HCS-Happy Innovation - Achilles 12 2021

Voetbalvereniging Achilles 12 wilde graag een touchscreen voor instructies en wedstrijd besprekingen. Dankzij HCS Happy Innovation hebben ze er nu eentje in hun kantine hangen.

 

Lees meer

ROC van Twente - Wijkracht 2021

Als dank en blijk van waardering voor de onmisbare inzet van mantelzorgers in Hengelo bood Wijkracht de mantelzorgers op 10 en 11 november een ontspannen activiteit aan om van te genieten, onder het genot van een hapje en drankje.

Het ROC van Twente stelde hiervoor de Storkruimte beschikbaar voor Wijkracht.

In verband met de privacy van de bezoekers is er geen foto gemaakt van deze dag. Op de foto staan  Angelique Broekmate en Jacqueline Maase van Wijkracht en Margo Koopman en Jolanda Verdriet van ROC. 
Dag van de Mantelzorg

Lees meer

De Lijn – Servicepunt Vrijwilligerswerk 2021

Voor de tiende keer organiseert Servicepunt Vrijwilligerswerk een Vrijwilligersevent. Dit event is bedoeld om de vrijwilligers van jong tot oud, van jarenlange ervaring tot net begonnen vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.
De Lijn design & reclamebureau ontwierp wederom de flyer en de toegangskaarten voor dit event.

 

Lees meer

Donkergroen - IVN Hengelo 2021

Groenbedrijf Donkergroen heeft begin oktober de vrijwilligers van IVN Hengelo een grondfreesmachine geleend. Hiermee kon IVN Hengelo de vijf graanakkers in Heemtuin Weusthag frezen. Inmiddels zijn de vier wintergraansoorten alweer ingezaaid.

Bedankt Donkergroen en de Slingerbeurs!

Lees meer

De Lijn - Bijentuin Hengelo 2021

Van de Bijentuin Hengelo kregen we bericht over deze match.
"Bij de online Slingerbeurs van De Slinger Hengelo hebben we een match gemaakt met DE LIJN, bureau voor Communicatie, Design & Reclame, voor het ontwerp van een flyer voor onze Open Zondagen.
Begin september vond de officiële overhandiging plaats. Attie Schipper (directeur, midden) en Silvia Doreleijers (links) gaven midden in onze Bijentuin de eerste flyers aan onze voorzitter John Leerentveld (rechts). Als teken van waardering kregen zij van ons enkele potjes verse honing van onze imkers.

Lees meer

EHBO-Hengelo - Hengelo ’s Gymnastiek Overleg 2021

Niet alleen bedrijven helpen maatschappelijke organisaties. Ze helpen elkaar ook onderling. Dat bewijst deze match wel weer. De vergadering van de HGO (Hengelo ’s Gymnastiek Overleg) kan plaatsvinden in de kantine van de EHBO-Hengelo, met koffie en thee. Dit werd als zeer positief ervaren.

Lees meer

Suwijn Notarissen - Scouting St. Christoffel 2021

Monique en Bram tekenden namens het bestuur bij de notaris voor het oprichten van de vereniging Scouting St. Christoffel, en het wijzigen van de statuten van de stichting. Hiermee zijn we officieel, naast een stichting, ook een vereniging!

Onze dank gaat uit naar Suwijn Notarissen & Estateplanners die voor ons kosteloos de oprichting en wijziging hebben willen regelen. Top!

Lees meer

Schouwburg  Hengelo – Kamak 2021

Tijdens de coronatijd hebben technische medewerkers van Schouwburg Hengelo geholpen bij onderhoudsklussen bij maatschappelijke organisaties. Bij Kamak werd het erg gewaardeerd dat de Schouwburg hiervoor hun technici beschikbaar stelde.

Lees meer

Gildebor - IVN Hengelo 2021

Dankzij de levering van bladferment door Gildebor kon tijdens NLdoet op 29 mei, een groot deel al rond de bomen en struiken in de heemtuin van IVN Hengelo gelegd worden als voeding.

Stagiaires van VSO ‘t Korhoen hielpen de IVN-vrijwilligers daarna met het verplaatsen van het ferment naar de eigenlijke opslagplaats.

 

Lees meer

Gildebor - IVN Hengelo 2021

Herman Mulder van IVN Hengelo: "Midden april bracht een vrachtwagen van Gildebor een flinke lading eikenstammen. Met dit duurzame hout kan onze IVN-werkgroep Beleefbos Weusthag mooi de natuurspeelplekken in het beleefbos onderhouden of nieuwe aanleggen. Dankjewel Gildebor en de Slingerbeurs."

 

Lees meer

Suwijn Notarissen - Scouting Bataven Ludger 2021

Mooie match met een mooi getal, nl. match 21-050 van dit jaar. De statuten van Scouting Bataven Ludger waren toe aan een update. De Slinger Hengelo bracht hen contact met notaris R. Marres van Suwijn Notarissen & Estateplanners die bereid is om gratis onze statuten te vernieuwen.

Lees meer

Skillz Jongerenwerk - Hendrik Hudson 2021

Skillz Jongerenwerk (Wijkracht) had een aantal barkrukken in de aanbieding. De scouting Hendrik Hudson groep kon ze goed gebruiken en was er superblij mee.

Karin Gelderblom van Wijkracht/ Skilzz: Het mooie van dit soort matches is dat je met elkaar in gesprek komt en wellicht in de toekomst samen wat voor de Hengelose jeugd kan betekenen! 

Lees meer

Mediant GGZ - Armonia 2021

Muziekvereniging Armonia ontving een computersysteem van Mediant GGZ. Tom van Hoogmoed (Armonia) neemt deze in ontvangst van Erik Neurink.  
De nieuwe computer wordt gebruikt om de muziekbibliotheek te beheren. Armonia bestaat dit jaar 125 jaar en volgens hen was de oude computer ook ongeveer net zo oud. Inmiddels is de computer geïnstalleerd en maken ze er volop gebruik van. Ze zijn er erg blij mee. 

Lees meer

Skilzz Jongerenwerk - Mediant GGZ 2021

Skillz Jongerenwerk (Wijkracht) heeft een snookertafel, die zij over hadden, geschonken aan Mediant GGZ.

Mediant gaat het tafeltje gebruiken voor hun locatie het Vogelkwartier (Inloop en dagbesteding voor cliënten in de psychiatrie) als een mooie aanvulling voor bestaande inloopactiviteiten.

De inloop bij het Vogelkwartier in Hengelo is bestemd voor iedereen. Je kunt gewoon even binnenlopen voor een kopje koffie, een spelletje, een gesprek en activiteiten.

De snookertafel was al uit elkaar gehaald voordat er een foto van gemaakt was. Daarom staat op deze een (andere) biljarttafel.

Lees meer

getITfree - Ambulante Zorg Twente 2021

De match tussen getITfree en Ambulante Zorg Twente is inmiddels (coronaproof) afgerond. Een cliënt had dringend behoefte aan een laptop.
getITfree zet zich in voor mensen die onvoldoende financiële middelen hebben, om een apparaat aan te schaffen waarmee kunnen internetten. 

De accountmanager van de Slinger, Fred Stokkers, heeft contact gelegd met deze organisaties. Marleen van Brandwijk, van Ambulante zorg, mailde na de geslaagde match ons het volgende:  “Ik heb de laptop allereerst opgehaald bij Get it Free. Wat wel een bijzonder detail is, is dat ik de laptop niet gelijk heb afgegeven bij onze cliënt. Ik kreeg de tip van Arjan Bijker om hem ongeveer 2 dagen te laten liggen en daarna pas over te dragen, omdat het corona virus er eventueel aan zou kunnen zitten. Ik heb de GGD gebeld en zij zeggen dat het inderdaad kan dat het virus aan materialen blijft zitten en dat het virus er na 3 dagen echt wel af moet zijn. Zodoende heb ik voor de zekerheid een ruime week gewacht met overdragen “.

Lees meer

WINNAAR Slingerjaarprijs 2020 All4free

All4free is in 2010 met een particulier initiatief gestart om mensen, die onder het sociaal minimum leven en mensen die net tussen wal en schip vallen, te helpen.
All4Free ondersteunt ongeveer 480 gezinnen in Hengelo met onder meer kleding, schoenen, speelgoed en boeken.

 

Dankzij onderstaande bedrijven kunnen zij hun werk voortzetten: 

Brains & Craft: maken van een website;

SKO: tafels, stoelen en whiteboard.

 

Lokaal Fonds Hengelo honoreerde de aanvraag voor € 500 van het matchmaker budget. Hiervan zijn 21 magazijn stellingen gekocht, met korting.

Lees meer

Suwijn Notarissen  - Groot Driene Buiten 2020

Agnes Winters van Groot Driene Buitenspeeldag: "Sinds 11 juni 2020 mogen wij onszelf Stichting Groot Driene Buiten noemen. Dat klinkt misschien niet heel bijzonder maar voor ons is dat het zeker wel! Al jaren organiseren we met een aantal vrijwilligers uit de buurt de buitenspeeldag in de wijk Groot Driene. We hadden wel de wens om een stichting te worden, maar niet de financiële middelen.

Toen we bij Slingerbeurs notaris Suwijn spraken, boden zij aan om dit voor ons te regelen. Wat een geweldige match! Nu is de verantwoordelijkheid goed geregeld en de financiën kunnen we beter organiseren. We kregen het advies om de naam van de stichting breder te kiezen dan de buitenspeeldag. Op die manier is de naam toekomstbestendig en kan de stichting eventueel meer activiteiten ontplooien.

Helaas kon de Buitenspeeldag in 2020 niet doorgaan door corona. Maar er komen nog voldoende herkansingen en als stichting Groot Driene Buiten staan we te popelen om er weer mee aan de slag te gaan".

Lees meer

Suwijn Notarissen - De Leekamp 2020

Marieke van Baal mailde ons het verhaal van hun geslaagde match dankzij bemiddeling door de Slinger:

De Leekamp is een kleine tuinvereniging aan de rand van Groot Driene. Vanwege het overlijden van de eigenaar van het perceel van de biologische tuinbouwvereniging de Leekamp in 2011, en bepalingen in het testament, waren we genoodzaakt de huidige vereniging te ontbinden en voor 1-1-2021 een nieuwe vereniging op te richten. We zijn een kleine vereniging, met weinig financiële middelen en we kwamen hierdoor dus plotseling voor veel kosten en inspanningen te staan. Om hulp te krijgen in dit proces was onze hoop gevestigd op bemiddeling door de Slinger, tijdens de Slingerbeurs in maart van dit jaar.

Helaas kon de beurs dit jaar doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig gingen de medewerkers van de Slinger wel door met hun werkzaamheden en is het dankzij hun bemiddeling gelukt om hulp te vinden bij dit intensieve proces, Suwijn Notarissen was bereid ons bij te staan. Vrijdag 6 november konden we de statuten ondertekenen. De oprichting van de nieuwe vereniging: de Vereniging voor Natuurbeheer de Leekamp is een feit! Een mooi moment. 

Wij danken de heer Marres en mevrouw Ramlal van Suwijn Notarissen heel hartelijk voor hun enorme hulp.
 

Lees meer

Mediant GGZ - de Klokstee 2020

Eric Neurink van Mediant GGZ reikt symbolisch een toetsenbord uit aan een vertegenwoordiger van de Bewonerscommissie de Klokstee. Hierbij hoort een pc met software die ze kunnen gebruiken in de Klokstee. 

Lees meer

Mediant GGZ - Proat in de Stroat 2022

De match van Mediant GGZ met #Proatindestroat van Buurt en Speeltuin de Jeugd  was al snel geregeld. Erik Neurink van Mediant GGZ  overhandigt een prachtige laptop aan Josefien van Proat in de stroat (Berflo Es). Dat ze er maar veel plezier en gemak van deze laptop mogen hebben.

Lees meer