Matches

 

 

Als jij even de tijd neemt om ons een kort verslag en foto's te mailen over de uitvoering van uw match, nemen wij de tijd het op deze website te plaatsen. En uiteraard delen we het ook via onze socials.
Op deze manier komen partijen die hard gewerkt hebben aan een match, daarmee in de publiciteit. En kunnen anderen weer geïnspireerd worden of ideeën krijgen door deze verslagen, foto's en filmpjes van geslaagde matches.

 

 

 

Bibliotheek Twente - Vang je droom Humanitas Twente

Voor een thema bijeenkomst voor vrijwilligers van Vang je droom van Humanitas Twente stelde Bibliotheek Twente, locatie Hengelo, een ruimte beschikbaar.

Nathalie Stoeten: 'Het was een leuke leerzame avond, welke zeker een vervolg krijgt! Wietske kan enthousiast vertellen en stelt veel goede vragen die ons weer aan het denken zet! En het is altijd gezellig om met vrijwilligers samen te komen!'

Lees meer

Het hele jaar door matchen!

Heb jij nog een vraag of een mooi aanbod?


Op www.slingerbeurs.nl kunnen maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven het hele jaar zelf hun aanbod en/of vraag plaatsen!

 

Het Slingerteam brengt vervolgens vrager en aanbieder met elkaar in contact. 

Lees meer

** Slingerjaarprijs 2023 ** Bijenteelvereniging - HGOV De Samenloop

De Hengelose Gehandicapten Ontspanningsvereniging (HGOV) heeft een geweldige en interessante rondleiding heeft gehad in de bijentuin aan de Landmansweg in Hengelo. Deze rondleiding is tot stand gekomen via de Slingerbeurs. Lidy Schoolkate, namens alle leden van de HGOV: ‘We hadden geweldig weer en 17 leden van de HGOV waren aanwezig. De heren Simon Janssen en John Leerentveld van de Bijenteeltvereniging hebben ons meegenomen in de complexe en wonderlijke wereld van een bijenvolk. Ook konden we een demonstratie zien van honing slingeren. Met de rolstoelen door het bijenpad was zeker de moeite waard maar her en der wel een uitdaging.
Zowel de Slingerbeurs als de heren van de bijenteeltverening onze hartelijke dank.’

Lees meer

Leger des Heils – LETS Ruilkring Hengelo

Op de website van de LETS Ruilkring lazen we een leuk bericht over hun geslaagde match: 

Wat een mooi gebeuren, dikke duim voor Hengelo: de Slingerbeurs. Zoveel hulp en zoveel leuke matches gemaakt! Veel dank aan allen die ons als Ruilkring weer verder helpen.

En de mooiste match die we hebben gekregen is dat we voortaan van de ruimte van het Leger des Heils gebruik mogen maken, in ruil voor wat tuinonderhoud.

Dus onze bijeenkomsten zullen voortaan plaatsvinden aan de Agonstraat 10.
 

De eerste bijeenkomst op hun nieuwe plek bij het Leger des Heils is inmiddels geweest en was erg gezellig en heel informatief. Ook dankzij de presentatie van de Herenboeren.

 

Lees meer

Fitwinkel - Leger des Heils

Fitwinkel Hengelo schonk een hometrainer aan het Leger des Heils.  Frederique Vos:’Bewegen is goed voor je op elke leeftijd, door de hometrainer blijven onze mensen in beweging. Doordat wij dit aan kunnen bieden is het voor onze mensen veel toegankelijker om te bewegen. Onze mensen maken dagelijks gebruik van de hometrainer en hebben hier veel plezier van.’

Lees meer

Mediant GGZ – Theatergroep Barst

Theatergroep Barst viert dit jaar het 25-jarig bestaan met verschillende jubileumactiviteiten.

Carien Admiraal - voorzitter Theatergroep Barst mailde ons met een heel enthousiast verhaal over hun egslaagde match: “Onze theatergroep bestaat uit ruim 80 kinderen in de leeftijd van 7-20 jaar; ook hebben wij een jongerengroep voor 16-plussers. Omdat wij als stichting geen commercieel doel nastreven en vinden dat de theaterlessen voor alle kinderen toegankelijk moeten zijn, is de Slinger een fantastische organisatie voor ons. Al jaren bezoeken wij de Slingerdag in het ROC-gebouw en dienen wij vragen ter ondersteuning van de club in.

Dit jaar hebben we een verzoek gedaan om drukwerk te verzorgen voor de jubileumvoorstellingen.

Zo kwamen we in contact met de grafische afdeling van Mediant, onder leiding van Claire van Oosten-te Marvelde en zijn we op kantoor geweest met een hartelijke ontvangst en direct enthousiast over onze activiteiten.

We kregen alle medewerking op het gebied van ontwerp en het gebruik van ICT-gerelateerde mogelijkheden. We hebben meerdere malen proefdrukken ontvangen en wat doen de mensen daar hun best om mee te denken!

Zij hebben onze posters en flyers geprint en geven fantastische tips. Ook het programmaboekje voor ‘Oliver!‘ wordt dankzij een match op de Slinger gerealiseerd. Bij  het maken van het jubileumfotoboek, gesponsord door Lokaal Fonds Hengelo, hebben we meerdere zinvolle tips gekregen. Het wordt een prachtig fotoboek op A4 formaat waarin alle 75 kinderen met foto zullen verschijnen. Maar liefst 28 pagina’s in kerstsfeer op prachtig papier. Het ziet er allemaal zo professioneel uit!  We zijn er enorm blij mee!"

Lees meer

Timberland - 't Noaberhuus Nijverheid

Medewerkers van Timberland hebben hard gewerkt bij Noaberhuus in de Nijverheid. De muren zijn geschilderd, de garage is opgeruimd en de speeltuin is geveegd. Alles ligt er weer spic en span bij. En daar hoort natuurlijk ook gezellig samen lunchen.

Lees meer

Brok Interieur- Het Tuindorpbad

Het Tuindorpbad regelde via De Slinger een match voor een ontwerp voor de herinrichting van de Tuinzaal van het 100-jarige Tuindorpbad. Dat is gelukt!

Onlangs was het eerste gesprek met Jasper Meere en Hans Bertens (namens het Tuindorpbad), Astrid Knoef en Willemijn Spruyt van Brok Interieur en matchmaker Frans Kattenpoel van De Slinger.

Er is een inventarisatie gemaakt voor hun wensen voor herinrichting en modernisering. Deze zijn besproken met een groep vrijwilligers en interieurontwerper Willemijn Spruyt gaat nu op basis hiervan een interieuradvies maken. Dan is deze match gerealiseerd.

Het bestuur van het Tuindorpbad gaat nu aan de slag met fondsenwerving bij diverse fondsen en service- en ondernemersclubs die het Tuindorpbad een warm hart toedragen. Afhankelijk van deze opbrengsten kan de uiteindelijke herinrichting van de Tuinzaal uitgevoerd worden.

Lees meer

Van Loon Reclame & Piepschuim – Broedplaats Oogst

Een pitch tijdens de Beursvloer door René Haafkes voor Broedplaats Oogst leverde een mooie match én een prachtig beeld op langs Laan Hart van Zuid. Wie nu langs fietst kan Oogst een stuk beter herkennen! Zij hebben door een match met Van Loon Reclame & Piepschuim deze te gekke signing ontvangen voor de ingang.

Lees meer

Enexis - EHBO afd. Hengelo

Weer een geslaagde match!
We vroegen via onze socials of er een tijdelijk onderkomen voor de KNV EHBO afd. Hengelo geregeld kon worden voor 21 - 24 december 2023. Dit is voor hun EHBO-ers die aanwezig zijn tijdens de Kerstmiddag e.a. activiteiten in het centrum van Hengelo.
Het is dus gelukt met dank aan Enexis Netbeheer. De schafkeet is vanmorgen opgehaald.
Fijn dat de eerste medische hulp bij alle activiteiten de komende dagen in een droge (en warmere) ruimte geboden kan worden. En dat de EHBO-ers zelf ook een droog onderkomen hebben.

Lees meer

HUB ROC - Buitenspeeldagen

Door een samenwerking met de HUB ROC van Twente heeft Errol Herder (vrijwilliger en organisator bij Vakantiespelen) een hele klas van de opleiding Sport en Bewegen betrokken bij evenementen van samenwerkende organisaties Buitenspeeldagen. Beide organisaties hadden een tekort aan vrijwilligers en zochten naar een oplossing. Met deze match ontstond een mooie win-winsituatie.

In overleg met beide organisaties Buitenspeeldagen is er een unieke aanpak ontwikkeld.  Vertegenwoordigers van de Buitenspeeldagen kwamen naar de opleiding om te vertellen over hun evenement, waarna de studenten brainstormsessies hielden over creatieve spelideeën. Na een pitch werden de gekozen ideeën werkelijkheid en waarvoor de organisaties van de Buitenspeeldagen budget en materiaal beschikbaar stelt.

Dankzij deze samenwerking zijn er op beide buitenspeeldagen meer spellen met enthousiaste en toegewijde begeleiders. Bovendien kon de opleiding Sport en Bewegen van ROC van Twente voor de hele klas een stagemiddag organiseren. De studenten deden praktijkervaring op en tilden de evenementen naar een hoger niveau. Op deze manier ontstond er een unieke Jeugd voor Jeugd situatie!

Lees meer

Welbions - Inloophuis

Er gebeuren mooie dingen…… zo begint het bericht van Erik Keuzenkamp, voorzitter Inloophuis, over een bijzondere en waardevolle match voor het Inloophuis aan de Wetstraat 29 te Hengelo via de Slingerbeurs. Een match die begon als bouwkundige inspectie van het pand werd een enorme match met het plaatsen van nieuwe kozijnen, nieuwe thermopane ruiten en het nodige schilderwerk. Bouwbedrijf Markslag, WelbionsVan der Geest Vastgoedonderhoud en Van Heek Schilderwerken hebben onder de enthousiaste regie van Jan ter Keurst (Welbions) zorg gedragen voor een verdere verduurzaming van het Inloophuis in Hengelo.
Voorzitter Erik Keuzenkamp: “We zijn deze vier bedrijven enorm dankbaar voor deze prachtige bijdrage aan het Inloophuis”.
 

Het Inloophuis Hengelo biedt kwetsbare inwoners van Hengelo een warme woonkamer, een luisterend oor en een kop koffie of thee. En biedt vrijwilligers de kans om dienstbaar aan de samenleving te zijn.

Lees meer

Rabobank Centraal Twente– diverse maatschappelijke organisaties

De Rabobank Centraal Twente is verhuisd naar Industrieplein 1 in Hengelo. Ondanks dat de nieuwe vestiging met bestaand kantoormeubilair is ingericht, bleek er divers kantoormeubilair overbodig te zijn. Dankzij de goede contacten met De Slinger deed Robin Geerdink, directeur Coöperatieve Rabobank, een bijzonder genereus aanbod voor maatschappelijke organisaties in Hengelo. Het overtollige kantoormeubilair stelden zij beschikbaar voor maatschappelijke organisaties van Hengelo. Het ging o.a. om bureaustoelen, bureaus, bureaukasten, magazijnstellingen, tafels, vergaderstoelen, designlampen, whiteboards en servieskarren. Projectleider Nicole Hensema en matchmaker Frans Kattenpoel van De Slinger zijn, vanwege het enorme aanbod, gezamenlijk met deze megamatch aan de slag gegaan. Diverse maatschappelijke organisaties hadden belangstelling en na een inventarisatie zijn de kantoormeubelen verdeeld over een aantal wijkcentra in Hengelo, Estinea, Dierenopvang Hengelo en het Anatolië Turkse Muziek Koor uit Hengelo.

Met dank aan de coördinatie door Gerard Meijer van de Facilitaire Services en de fijne samenwerking met hem en zijn collega's, verliep de verdeling en het transport uitstekend en heel soepel. Alle organisaties waren erg blij met de kantoorspullen en voor de Rabobank was dit een hele mooie manier om hun maatschappelijke betrokkenheid bij Hengelo te tonen. Voor De Slinger was het één van de grootste matches die ze gemaakt en begeleid hebben. De organisatie Estinea verraste zowel de facilitaire medewerkers van de Rabobank als de medewerkers van De Slinger met een heerlijke appeltaart.

Lees meer

Sacco van Munster – Het Borsthuis TMZ

Tijdens de Beursvloer bij de Slingerdag heeft het Borsthuis TMZ een leuke match gemaakt met Sacco van Munster. Sacco is kunstschilder en heeft een middag een workshop kunstschilderen gegeven voor een aantal cliënten. Hij neemt altijd een aantal voorbeelden mee waaruit je kunt kiezen. Maar als iemand zelf een leuk idee heeft kan dat ook.

Lees meer

Diëtiste Margareth Roelvink – Vrouwengroep Hengelose Es

Diëtiste Margareth  Roelvink heeft, samen met haar stagiaire Gezinie Flietstra, informatie en advies gegeven over gezonde voeding bij de vrouwengroep De Hengelose Es.

Rita van der Linde van Wijkracht hierover: Margareth had al eens eerder advies en waardevolle tips gegeven bij onze vrouwengroep. Er werden veel vragen gesteld, zoals Is brood broodnodig? Wanneer gaat je lichaam in spaarstand? Kan een mens zonder zuivel? 2 ,4 of 6 maaltijden per dag? Waarom hou ik mijn gezonde leefstijl niet vol?  Krijgen jonge kinderen wanneer ze vegetarisch eten voldoende voedingsstoffen binnen? Of moeten ze toch bijvoeding hebben. Is koolhydraat arm eten gezond?
Margareth en haar stagiaire gaven antwoorden en tips. Daarnaast had Margareth  een voedingsschema waarop stond wat iemand per dag aan voeding nodig heeft.
Het was een hele gezellige en informatieve ochtend.

Heel fijn dat Margareth weer tijd voor ons wilde vrij maken. Nogmaals bedankt voor de goede ochtend!!
De Slinger heel hartelijk dank voor de mooie match!!

Lees meer

De Waarbeek – Humanitas Twente Vang je droom

Gezinnen genoten van een heerlijke verzorgde dag bij Attractiepark de Waarbeek. Vrijwilligsters Esther en Maureen van Humanitas Twente - Vang je droom hadden hiervoor kaarten geregeld bij De Slinger Hengelo. 

Lees meer

Twentse Turken in Aktie - Sacco van Munster

Een geslaagde match tussen de Stichting Twentse Turken in Actie en de kunstenaar Sacco van Munster, gerealiseerd in een van de lokalen van de Hengelose Moskee Aya Sofya.
Deze match is gedaan voor de groep vrijwilligers die voor 600 personen gekookt hebben voor de Iftar maaltijd. Dat vond plaats op 24 maart in het gebouw van het ROC van Twente in Hengelo.
De Iftar maaltijd was georganiseerd door het Turks Platform Hengelo als hulpactie t.b.v. de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Vandaag namen de vrijwilligers deel aan de workshop Kunst schilderen o.l.v. Sacco. Het was hun eerste kennismaking met een kunstworkshop waarbij zij met veel plezier gewerkt hebben aan hun eerste kunstwerk. Het was een leerzame maar vooral een gezellige middag!

Onze dank gaat uit naar de De Slinger Hengelo, ROC vanTwente, Turks Platform Hengelo, Sacco van Munster, alle vrijwilligers en alle donateurs!

 

Lees meer

Gemeente Hengelo - Proat in de stroat

Deelnemers van Proat in de Stroat hadden een geweldige ochtend bij Gemeente Hengelo.  De foto van hun bedankje spreekt voor zich. 
Proat in de Stroat is een maandelijkse ontmoetingsplek bij Buurt- en Speeltuin De Jeugd voor bewoners en oud-bewoners van de Anthoniusstraat en omgeving in Hengelo.

Lees meer

Achilles’12 en Tubantia – April-MeiStaking 1943

De Walking Footballers van Achilles’12 en HVV Tubantia hebben geholpen bij de opbouw en afbouw van de Storkhal voor de herdenking van de April-Meistaking 1943 op 29 april 2023 in de Storkhal 43 Hengelo. Ze plaatsten een mobiel podium en 600 stoelen voor de bezoekers van het evenement. De Walking Footballers laten zo hun betrokkenheid bij de geschiedenis van Hengelo zien. Een aantal voetballers van beide teams, of  familieleden,  hebben nog bij Stork gewerkt.

Het transport van (een deel van) de stoelen werd geregeld door Nijkrake Verhuur.

Lees meer

Schouwburg Hengelo - Leger des Heils

Frederique Vos van het Leger des Heils: ’Vrijdag 28 april zijn we met 10 mensen naar de voorstelling van Martijn Koning  in Schouwburg Hengelo geweest. Dit was voor onze mensen echt een uitstapje die ze niet zo snel zelf ondernemen. Het was een hele beleving voor de mensen, ze hebben genoten en heel hard gelachen. De mensen hebben een hele leuke avond gehad waar ze het nu nog steeds over hebben.’

Lees meer

Mediant GGZ - Amusing Hengelo

Amusing Hengelo heeft tijdens de Slingerdag een geweldig match gemaakt met Mediant GGZ voor drukwerk van 1000 A6-flyers voor hun festival op 6 juni 2023. De doos met flyers is inmiddels opgehaald. Ze zijn erg tevreden over de contacten met Mediant GGZ en zijn erg blij met de bemiddeling door De Slinger Hengelo. Pauline Paalman, voorzitter Amusing: ‘Wij zijn met zulke zaken altijd erg geholpen.’

Lees meer

Schouwburg Hengelo - HGOV

Namens de leden van de HGOV (Hengelose Gehandicapten Ontspannings Vereniging) liet Lidy Schoolcate ons weten dat zij een geweldige zaterdagavond in de Schouwburg hebben gehad. Vijftien leden van de HGOV hebben mee geswingd op de muziek van de jaren '60 met de Bootleg Sixties.  Het was een match die ze hebben gemaakt op de Slingerbeurs met het Schouwburg Hengelo.

Lees meer