Matches

 

2020 Matches in coronatijd

De vragen en behoeftes op dit moment kunnen anders zijn dan voor de coronacrisis. Wij passen onze dienstverlening en oplossingen daar zoveel als mogelijk op aan voor zolang dat nodig is. Inmiddels zijn er al een aantal mooie matches gemaakt. 

Mediant heeft voor diverse organisaties computer (systemen) geleverd;

 

Servicepunt Vrijwilligerswerk zorgt voor informatie over vrijwilligersbeleid en – contracten voor 

de Bijenteeltvereniging en de Flatraad Peter Rubenstraat.

 

De Lijn Design en Reclame staat weer garant voor het maken van flyers etc. voor o.a.:

Beautiful Ballooning, Universiteit Leven Lang Leren en het Vrijwilligersevenement van Servicepunt Vrijwilligerswerk.

 

Odin groep regelt dat de Hengelose Revue gedurende 1 week gebruik kan maken van de LED Boarding A1.

Lees meer

2020 Matches in coronatijd: getITfree en Mediant

De match tussen getITfree en Ambulante Zorg Twente is inmiddels (coronaproof) afgerond.
Een cliënt had dringend behoefte aan een laptop. De accountmanager van de Slinger, Fred Stokkers, heeft contact gelegd met deze organisaties. Marleen van Brandwijk, van Ambulante zorg, mailde na de geslaagde match ons het volgende:  “Ik heb de laptop allereerst opgehaald bij Get it Free. Wat wel een bijzonder detail is, is dat ik de laptop niet gelijk heb afgegeven bij onze cliënt. Ik kreeg de tip van Arjan Bijker om hem ongeveer 2 dagen te laten liggen en daarna pas over te dragen, omdat het corona virus er eventueel aan zou kunnen zitten. Ik heb de GGD gebeld en zij zeggen dat het inderdaad kan dat het virus aan materialen blijft zitten en dat het virus er naar 3 dagen echt wel af moet zijn. Zodoende heb ik voor de zekerheid een ruime week gewacht met overdragen “.

 

De vragen en behoeftes op dit moment kunnen anders zijn dan voor de coronacrisis. Wij passen onze dienstverlening en oplossingen daar zoveel als mogelijk op aan voor zolang dat nodig is. 

Lees meer

WINNAAR Slingerjaarprijs 2019 Franky’s IJs Kinderdag met promotie door de Lijn

Tijdens de Slingerbeurs konden wij van Franky’s IJs een match sluiten met Design- & Reclamebureau De Lijn. Zo kregen wij hulp aangeboden bij het maken van een eigen format voor Franky’s IJs Kinderdag 2019. Hoe gaaf is dat!
Dit jaar vieren wij het 1e lustrum van Franky’s IJs Kinderdag; inmiddels een begrip in Hengelo en dit jaar dus voor de 5e keer.
Met de creatieve input van De Lijn zijn diverse ontwerpen gemaakt voor de flyers, posters, het spandoek en een mooie beach vlag. Daarnaast is ook een ontwerp gemaakt voor de aankondiging van de kinderdag op de LED-Wall van Odin langs de A1 (tevens een gesloten match) en op de led Wall van Metropool.
Wij zijn enorm blij én dankbaar voor het geweldige resultaat!

Lees meer

Inloophuis en Brok Interieur 2019

Het Inloophuis aan de Wetstraat is sinds november nieuwe vloeren rijker, dankzij de inzet en actie van Brok Interieur, middels een match van de Slingerbeurs.

De waarde van deze gift ligt ver boven de financiële draagkracht van het Inloophuis, daar zij draaien op giften. Zowel gasten als vrijwilligers zijn er enorm blij mee. Een van hen verwoordde dit met: “dit geeft veel meer een thuisgevoel”. De symbolische overdracht vond dinsdag 3 december 2019 plaats in de woonwinkel. Deze werd door Astrid Knoef, Ruurd de Vries en junior stoffeerder Justin Meijer aan de jongste vrijwilligster Marjolein en coördinator Cees van Doorn van het Inloophuis aangeboden.

De dankbaarheid kon alleen verwoord worden met: MERCI!

Lees meer

Hengelo quiz bij Proat in de Stroat 2019

Proat in de Stroat in Buurt- en Speeltuin De Jeugd vroeg om een een lezing of presentatie tijdens een de maandelijkse praatochtend. Frank Kerckhaert heeft dit gedaan met een quiz over Hengelo voor een groep senioren die verwantschap hebben met de wijk Berflo Es. Hij bracht het op een zeer luchtige manier, met voldoende ruimte voor vragen en gesprekken. Voor velen was het een leuke opsteker m.b.t. de stad waarin we wonen. We hebben enorm van hem genoten. Tot slot was er, zoals iedere maand, voor ieder een kop soep van Annie en Miep. Het was een top ochtend.

Lees meer

Estinea met folder door De Lijn 2019

Tijdens Slingerbeurs 2019 heeft Estinea een match gemaakt met Attie Schipper, eigenaresse en oprichter van reclamebureau “De Lijn”, “De Lijn” heeft voor Estinea een folder ontworpen. Als dank hiervoor heeft Estinea (met behulp van Xavier) een appeltaart overhandigd! Estinea is zeer tevreden over het eindresultaat en de vriendelijke en fijne samenwerking! 

Lees meer

NMR en appelboom voor kinderdagverblijf Mickey 2019

De Slinger Hengelo verbindt!

SWB en Gildebor hebben in het kader van het 50 jarig jubileum, een appelboom aangeboden aan de Natuur- en MilieuRaad Hengelo. Deze biedt deze boom op haar beurt aan, aan kinderdagverblijf Mickey in Hengelo. Deze match is ontstaan op de afgelopen Slingerbeurs.

Wethouder Mariska ten Heuw mocht in het bijzijn van ruim 50 kinderen de eerste schep aarde bij de boom gooien. Dit voorbeeld werd gevolgd door de  ruim 50 aanwezige kinderen. Deze kinderen werden vervolgens door de catering van SWB getrakteerd op ranja en een lekker appelcakeje voorzien van SWB & Gildebor logo.

Lees meer

Hofsteenge &Wesseling en Stichting Twentse Noabers Fonds 2019

Notaris Ilone Huiskes van Hofsteenge & Wesseling notarissen heeft op zich genomen om de oprichtingsacte van het Twentse Noabers Fonds te verzorgen. Vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid wil Hofsteenge & Wesseling notarissen bijdragen aan het realiseren van de doelstelling van het Twentse Noabers Fonds. Al vanaf de oprichting van het Twentse Noabers Coöperatief wil deze coöperatie een fonds oprichten om mensen met een goed idee voor hun stukje Twente verder te helpen. Voor elkaar en met elkaar. Want er zijn mensen zat met goede ideeën en er zijn mensen zat die het leuk vinden om iemand met kennis en ervaring verder te helpen. Want als je er niet alleen voor staat worden jouw ideeën nog beter en komen ze sneller tot realisatie. En soms heeft een goed idee om tot uitwerking te komen geld nodig.

 

De Stichting Twentse Noabers Fonds wil op twee manieren burgerinitiatieven/mensen met een idee helpen. Als een makelaar kunnen wij je in contact brengen met mensen met kennis en ervaring, die je met het realiseren van jouw idee kunnen helpen.
Zo nodig kan je ook bij de Stichting een financiële bijdrage voor jouw idee aanvragen of kan de Stichting je helpen met het vinden van cofinanciering. Ons idee van de opzet van het Twentse Noabers Fonds is bewust laagdrempelig en eenvoudig. Er zijn geen lange aanvraagprocedures en je weet snel waar je aan toe bent. Een praktische aanpak, dat is het idee. Dankzij de Slinger Hengelo hebben Hofsteenge & Wesseling notarissen en het Twentse Noabers een match kunnen sluiten en hebben wij er in Twente een fonds bij, waarmee wij Twente op een nieuwe manier nog leuker en beter kunnen maken.

Lees meer

Rabobank met zomerwandeling van Carintreggeland 2019

Begin juli hebben 9 medewerkers van de Rabobank meegeholpen bij de zomerwandeling van Carintreggeland. Een super leuke avond! Een hele organisatie voor Carintmedewerkers, maar veel bewoners hebben zichtbaar genoten van de wandeling, muzikaal vermaak en lekkere koffie/thee en een ijsje bij de Houtmaat in Hengelo. Mooi dat de Rabobank hieraan een bijdrage heeft geleverd.

Lees meer

Weggeefwinkel geholpen door getITfree 2019

Stichting getITfree heeft een laptop weggegeven aan de weggeefwinkel Hengelo.  getITfree zet zich in voor mensen die onvoldoende financiële middelen hebben, om een apparaat aan te schaffen waarmee kunnen internetten. 

Lees meer

IVN – Gildebor – Slingerbeurs: bladferment en afwateringsgeul 2019

Het is fantastisch gelukt met beide matches. Anderhalve week geleden is weer een heel mooie voorraad bladferment gebracht. Daar kunnen we onze bomen, struiken en de kruidentuin in Heemtuin en Beleefbos Weusthag weer mooi mee ‘voeden’. Gisteren is er een strakke afwateringsgeul gegraven. De wateroverlast in de wat lager gelegen heemtuin is hiermee zeer waarschijnlijk voor een belangrijk deel verholpen.

Lees meer

Buurtspeeldag Groot Driene 2019

De ochtendvan 12 juni  begon veelbelovend. Met een klein zonnetje erbij werd het grasveld aan de Zwavertsweg omgebouwd tot een grote speeltuin. Er is gesjouwd met speeltoestellen, hekken, tafels en stoelen. We vulden snackzakjes voor de vrijwilligers en sneden broodjes voor de knakworst.
Toen de 50 vrijwilligers zich om 13.30 uur meldden, regende het al een beetje. Om 14.00 uur opende wethouder Bas van Wakeren de speeldag. Op dat moment regende het al flink. Nadat een aantal stoere kinderen zich op de natte attracties uitleefden, moesten we rond 14.30 uur de attracties dichtdoen door de stortbuien. Gelukkig konden een paar activiteiten doorgaan: schminken en kung fu bijvoorbeeld.
Vanaf 15.30 uur konden weer wat activiteiten beginnen, zoals timmeren en broodjes bakken. Om 17.00 uur was het afgelopen. Het opruimen deden we dan wel weer in de stralende zon.
De buitenspeeldag kunnen we niet organiseren zonder onze vrijwilligers. Ze zijn goud waard. De meeste vrijwilligers werven we in de wijk Groot Driene. Dit jaar waren er ook vier vrijwilligers vanuit Timberland bij, door een match bij de Slingerbeurs. Wat een harde werkers waren deze vier. Geen klusje was hen teveel en ze lieten zich niet stoppen door wat regen. Fijne mensen en ze deden het werk met een glimlach. Wat een topmatch!

Lees meer

Het Goed leent meubels aan De Nije Stichting 2019

Op 6 en 7 september 2019 heeft in Hengelo de SamenLoop voor Hoop plaatsgevonden.
Voor deze SamenLoop heeft De Nije Stichting met Het Goed Hengelo een match gemaakt voor het inrichten van een “Nije Huis-kamer”.
Deze match is super verlopen.
Het Goed heeft de meubels gebracht en weer opgehaald en De Nije Stichting had een prachtige huiskamer tijdens de SamenLoop voor Hoop waar zij mensen kon ontvangen!
Namens Debby Nijenhuis en De Nije Stichting heel hartelijk dank aan Het Goed en De Slinger Hengelo voor deze fantastische match!!

Lees meer

Hegeman en Noaberbouw met baklijsten voor AtelierZ 2019

Hegeman Bouwgroep en Noaberbouw hebben voor AtelierZ bakken gemaakt aan lijsten. Een groep cliënten van AtelierZ is bij Noaberbouw geweest om daar lijsten op te halen.  Deze match is tot stand gekomen door deel te nemen aan de Slinger te Hengelo 2019.

Deze lijsten worden voor een nieuw project van AtelierZgebruikt.

 

Als dank voor het werk dat verricht is heeft AtelierZ twee appeltaarten achter gelaten die bij Aveleijn zijn gebakken.

Lees meer

Oprichtingsakte Suwijn en Schaatsmuseum 2019

De Stichting Twents Schaatsmuseum is kosteloos opgericht door Suwijn Notarissen & Estateplanners voor de initiatiefnemers Wim en Willemien Molenveld! Succes: "It sil heve !"

Lees meer

Zonnebloem Driene op pad in busjes van Carintreggeland 2019

Dankzij een geslaagde match op de Slingerbeurs in maart 2019 zijn de gasten van Zonnebloem Driene op vier september een heerlijk dagje uit geweest.
Zonnebloem Driene had twee busjes van Carintreggeland gematcht op de Slingerbeurs. Met deze busjes en enkele personenauto’s is een tocht gemaakt door Twente en een stukje Achterhoek.
Gestart bij het Swafert en vandaar naar Restaurant Poort Bulten in de Lutte voor de koffie en gebak. Vervolgens via Losser, Enschede, Haaksbergen, Rekken naar Het Muldershuis in Mallum voor de lunch.
En toen door naar Boekelo voor een lekker ijsje.
De gasten van Zonnebloem Driene hebben genoten!

Lees meer

HGOV De Samenloop naar de schouwburg 2019

Het is elk jaar weer een feestje met de club naar de schouwburg. Een activiteit die zonder de Slingerbeurs voor ons niet mogelijk is.
Dit jaar en komende jaren meer dan welkom nu de gemeentelijke subsidie is stopgezet en de bruikleenovereenkomst voor ons clubhuis wordt omgezet in een duur huur contract.
Petje af voor de Schouwburg Hengelo, die elk jaar weer zoveel kaarten beschikbaar stelt. Een geslaagde match.

Lees meer

Hackathon 2019

Een medewerker van de Rabobank heeft de Hackathon Samen toekomst maken, georganiseerd door Garage2020 – Twente bijgewoond. Garage2020 is een netwerk van werkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken.

De Rabobankmedewerker kon een waardevolle bijdrage leveren vanuit de kennis en ervaring van een bankmedewerker. Een erg leuke ervaring!

Lees meer

Hondenlosloopveld 2019

Het hondenlosloopveld aan de Geerdinksweg is een initiatief van Reint Laan en Gerard Oude Aarninkhof van actiecomité ‘Wij willen los!’. Na veel overleg met raadsleden, Gemeente Hengelo en Gildebor is een omheind hondenspeelveld aangelegd.
Op de Slingerbeurs in maart 2019 heeft ‘Wij willen los!’ gevraagd om assistentie bij het inrichten van het veld. De Slinger heeft deze complexe hulpvraag opgepakt als project voor de nieuwe programmalijn MatchMakers.

Hegeman Bouw heeft tijdens de Slingerbeurs al materiaal toegezegd voor loopplanken waar de honden overheen kunnen lopen. Coördinator Frans Kattenpoel, Coördinator MatchMakers bij De Slinger, heeft diverse partijen benaderd en zo een aantal attributen kunnen regelen: betonbuizen (Morssinkhof Beton), een grote tractorband (Profile Bandencentrum) en een info-bord bij de ingang (Drukkerij Hofmeijer en Sioch).
De officiële opening van het hondenlosloopveld was op 13 juli 2019.

Wethouder Mariska ten Heuw, fractieleider Wiert Wiertsema van Pro Hengelo en Slinger MatchMaker Frans Kattenpoel onthulden samen het infobord. Al snel daarna dartelden zeker 50 honden en hondjes om elkaar heen, besnuffelden elkaar en renden het hele veld over.

Een mooi resultaat van een prachtige samenwerking met Gemeente Hengelo en het bedrijfsleven; complimenten voor alle betrokken partijen. Fijn dat De Slinger met de programmalijn Matchmakers daar een verbindende bijdrage aan heeft kunnen leveren. Heel veel plezier samen met de buurthonden. (foto’s Fred Stokkers)

Op 28 augustus is de loopbrug op het hondenspeelveld door Hegeman geplaatst. Een prachtig resultaat!

Lees meer

Oprichtingsakte Suwijn en Lassche 2019

Suwijn Notarissen heeft kosteloos de akte opgesteld ten behoeve van de oprichting van Stichting EE 84 van kunstschilder Henk Lassche. De stichting richt zich met name op de schilderkunst van de vier noordelijke provincies.

Het eerste project van Stichting EE 84 is een boek over de schilderkunst van de Haanstra's: vader Folkert sr. (1884-1966) en zijn zoons Johan (1914-1991), Bert (1916-1997; begonnen als schilder maar werd later regisseur en filmer) en Folkert jr. (1920-1985). In november 2020 verschijnt het boek en is er een tentoonstelling in Kunsthal Hof 88 in Almelo.

Op vrijdag 13 december 2019 werd de stichtingsacte ondertekend ten kantore van Suwijn Notarissen.

Lees meer

Nachtverhalen 2019

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 26 oktober is in het Storkpaviljoen de Slingerbeursmatch van maart j.l. tussen de Natuur- en Milieuraad Hengelo en De Verhalenkraal (In de persoon van Bert

Lintmeijer) uitgevoerd. Er zijn twee nachtverhalen verteld door Jans Renken en een collega.

Lees meer

Jubileumconcert Concordia (November 2018)

Het Jubileumconcert ter ere van het 125 jarige bestaan van Concordia werd gehouden op 24 november jl. Het orkest van Concordia musiceerde samen met Harmonie Orkest Twente uit Enschede. Het slotstuk bestond uit een gezamenlijk optreden van amateurs en professionals, harmonie en symfonie. En dat voor een volle zaal in het ROC van Twente met als gastheer Frank Kerckhaert.
In bijzijn van de burgemeesters Schelberg van Hengelo en Van Veldhuizen van Enschede reikte commissaris van de Koning Heidema als verrassing de koninklijke erepenning uit aan Concordia.
Voor dit evenement is dankbaar gebruik gemaakt van diverse matches:
•    gebruik maken van de hal van het ROC van Twente (match 2017)
•    ontwerpen en drukken van posters (leerlingen van ROC van Twente)
•    opnames maken van het evenement (Videoclub Hengelo)
•    een gastheer tijdens het concert (Frank Kerckhaert)
•    2 weken LED reclame aan de A1 voor het concert (Odin Groep)
•    250 stoelen te leen (Gemeente Hengelo)
Als dank voor deze matches heeft Concordia het afgelopen jaar diverse optredens verzorgd bij locaties van Carint. En Carint was met vrijkaarten te gast bij het concert. Uiteraard hebben ze voor de betrokken vrijwilligers extra kaarten beschikbaar gesteld. 

Lees meer

Krabpaal voor kattenhuiskamer (Oktober 2018)

Noaberbouw heeft een speeltoestel gemaakt voor het kattenverblijf van Dierenopvangcentrum Hengelo. Deze match is tijdens de Slingerbeurs van 2018 tot stand gekomen. Deze kattenkrabpalen komen in een speciale ruimte waar mensen die dat willen kunnen knuffelen met katten.

Lees meer

Stichting ZindividU op LED wall (September 2018)

Het is de tweede keer dat Stichting ZindividU op de Slingerbeurs een match met Odin/Lesscher IT heeft gemaakt.
Net als vorig jaar heeft ook in 2018 gedurende 1 week een boodschap op de LED wall langs de A1 gestaan.
Hoe leef je met kanker? – een onderwerp waar iedereen wel zelf of in de omgeving mee te maken heeft.

Lees meer

Zonnebloem afdeling de Driene bij Club Merlijn (Juli 2018)

De match van de maand was die tussen Club Merlijn en de Zonnebloem afdeling de Driene.
Club Merlijn verzorgde een gezellige middag met koffie/thee en iets lekkers en aansluitend een hapje en een drankje voor gasten van de Zonnebloem. Door omstandigheden kon het niet plaatsvinden bij Club Merlijn. Stravinsky was een goed alternatief. Voor het vervoer werd Brookhuis ingezet.
De gasten werden hartelijk ontvangen met muziek die door de Zonnebloem zelf was geregeld. De gasten van de Zonnebloem vonden het geweldig en willen Club Merlijn en ook Stravinsky heel hartelijk danken voor deze geweldige middag.

 

Lees meer

Buitenspeeldag (Juni 2018)

Op woensdag 13 juni werd in Groot Driene een buitenspeeldag voor de jeugd tot 12 jaar georganiseerd door een enthousiaste groep bewoners van en nabij de Anna Bijnsstraat, die het stokje hadden overgenomen van de bewoners van de Jan Prinsstraat die dit evenement jarenlang hadden georganiseerd.
In goede samenwerking met het buurtcentrum De Tempel en met hulp van vele sponsoren werd het grasveld bij de Kasbah volledig bezet met allerlei opblaastoestellen, doe-spelen zoals timmeren met afvalhout, het beschilderen van een oude auto, enz. Veel jeugd kwam op dit festijn af.

Wat heeft de Slinger hierin betekend?
Op de Slingerbeurs werden diverse matches gemaakt zoals met Da Vinci en Ten Hag (ontwerpen en drukken van flyers) en met de Schouwburg Hengelo, die twee voorstellingen aanbood aan de vrijwilligers.
Het is slechts een deel van bedrijven die deze dag tot een groot succes maakten en ook het mooie weer maakte dat een groot gedeelte van onze Hengelose jeugd die dag volop buiten in beweging waren zodat de iPhone e.d. even geen aandacht kreeg.

Lees meer

Workshop verhalen vertellen (Mei 2018)

Op donderdag 24 mei hebben Twentse Noabers en de Nationale Vertelschool hun match, een workshop verhalen vertellen van 1.5 uur, uitgevoerd!
Het was erg inspirerend en we hadden eigenlijk tijd tekort!

Lees meer

Opknappen beleefbos Weusthag (April 2018)

In april heeft de match plaatsgevonden tussen IVN en Gildebor.
Gildebor heeft fantastisch meegeholpen met het verplaatsen van eiken stammen naar het strandje en de klimbuisheuvel in het beleefbos Weusthag.
Zonder het materieel van Gildebor was het voor ons onmogelijk om de eiken stammen op de juiste plek te krijgen. Dankzij de 2 medewerkers van Gildebor was de klus zo gepiept. Een mooie match die mede tot stand kwam door de hoekmannen op de Slingerbeurs!!

Lees meer