Soms is het nodig om met een beetje geld het proces op gang te krijgen of te houden. Lokaal Fonds Hengelo heeft voor 5 grotere projecten maximaal € 500 per project beschikbaar gesteld.

Drie projecten hebben een financiële bijdrage ontvangen.

 

Verhuizing KamaK

Het theatergezelschap KamaK moest voor het einde van 2021 vertrekken van het gelijknamige theatertje aan het Esrein. Een verzoek om uitstel vond geen gehoor bij EMGA, eigenaar van het Dikkersterrein, waar 300 woningen worden gebouwd. De theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking is per 1 januari 2022 bij muziekvereniging Armonia ingetrokken, voor de periode van een jaar, met kans op verlenging.

Naast de hulp van diverse ondernemers kon KamaK, dankzij de Projectgeld bijdrage van Lokaal Fonds Hengelo de benodigde stellingen worden gekocht bij een lokale bouwmarkt.

 

Kattenhuiskamer
De Dierenopvang Hengelo geeft demente bejaarden en gehandicapte kinderen van zorginstellingen uit Hengelo e.o de mogelijkheid om een dagdeel op bezoek te komen om met de katten te spelen in een speciaal daarvoor ingerichte Kattenhuiskamer. Hun begeleiders zijn hierbij aanwezig. Therapeutisch een goede activiteit waar ze weer helemaal mee opleven. De bezoekers krijgen dan koffie en iets lekkers erbij wat dan warm gemaakt moet worden of wat te drinken. Daarvoor hebben ze een koelkast/diepvriezer nodig en een magnetron.
De Slinger heeft voor hen de koelkast/diepvriezer en de magnetron geregeld. Deze werden tegen kostprijs door Witgoed Hengelo aangeboden. Deze konden betaald worden dankzij een financiële bijdrage van Lokaal Fonds Hengelo van € 94,00.

 

All4Free

All4Free is een vrijwilligersorganisatie die de minima in Hengelo e.o. helpt die het financieel moeilijk hebben. Dat doen ze door het verstrekken van kleding, huisraad, benodigdheden voor school en sport, speelgoed en eventueel voedsel. Daarnaast verzorgen ze traktaties bij verjaardagen, geboorte, Sint en Kerst. Vrijwilligers regelen dit vanuit een ruimte aan de Slauerhoffstraat, beschikbaar gesteld door Welbions. Deze ruimte moest nog wel ingericht worden door de vrijwilligers.

Voor de financiering van 20 magazijnstellingen in hun magazijnen ontving All4Free van Lokaal Fonds Hengelo € 500. Voor dit bedrag bood een bouwmarkt de magazijnstellingen tegen inkoopsprijs aan. Dezelfde bouwmarkt heeft daarnaast ook nog een gereedschapskist, beveiligingsapparatuur en vloerverf gratis gesponsord.