De corona tijd biedt ons een kans om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Wat kan een organisatie doen aan bewustwording en signaleren van eenzaamheid, aandacht te hebben voor het welzijn van medewerkers en eenzaamheid te verminderen.

In samenwerking met 1Twente zijn er drie podcasts (als serie) opgenomen met vertegenwoordigers van Hengelose bedrijven en organisaties, elke podcast vanuit een andere invalshoek.
Roeland Fens, interviewer bij 1Twente, gaat in gesprek met werkgevers en werknemers over eenzaamheid binnen het bedrijf. Frank Kerckhaert, voorzitter van de Slinger, luistert en praat mee.
Het gaat vooral om uitwisseling van kennis en ervaringen, in de hoop daarmee anderen te kunnen inspireren.

 

In de eerste aflevering Aandacht voor eenzaamheid gaat Roeland Fens in gesprek met Vanessa Weymann: Familie-ervaringsdeskundige (FED), Hestia ten Vregelaar: Werkcoach arbeidsontwikkeling bij SWB en Monique Roozeboom, Senior HR adviseur bij de Rabobank Centraal Twente.
Is er binnen bedrijven wel voldoende aandacht voor eenzaamheid bij werknemers? Hoe kunnen we dat beter signaleren in bedrijven?

 

In de tweede aflevering Aanpak van eenzaamheid vertelt Brigiet Schoemaker, eigenaresse van de kapsalon Styling’S in het centrum van Hengelo, over haar activiteiten en ervaringen om juist nu in deze coronatijd, eenzaamheid bij haar medewerkers (en bij sommige klanten) te voorkomen.

 

In de derde aflevering Resultaat bespreken Peter Haverkort (werkcoach V & M bij SWB) en Betty Nijland (medewerker V & M bij SWB) hoe het eenzaamheidsgevoel bij Betty Nijland aangepakt werd en wat dat opleverde. Margitt Kuyper, Senior P&O-adviseur MBO College Mens & Maatschappij bij ROC van Twente, vertelt over haar ervaringen, zoals de aanpak met o.a. ‘Het goede gesprek’.

 

De podcasts zijn hier via Spotify te beluisteren.

 

De icoontjes per podcast zijn ontworpen door De LIJN Design & Reclamebureau