Suwijn opent Slingerbeurs in 2020
21 jan

Suwijn opent Slingerbeurs in 2020

Op 13 maart 2020 zullen zij de Slingerbeurs openen. Een interview met het duo.
Het statige oude gebouw aan de Beursstraat boezemt ontzag in, maar de warme ontvangst aan de balie en de wachtruimte met open haard stellen de bezoeker op zijn gemak. Ruud Marres komt energiek de brede trap tegenover de balie aflopen en gaat voor naar het kantoor van zijn collega.

Hart voor Hengelo
De heren kennen elkaar sinds 1974, ze zaten samen in de collegebanken. Suwijn en Marres zitten beiden al bijna veertig jaar in het vak, in 1996 zijn ze het notariskantoor met z’n tweeën gestart. Suwijn, van oorsprong Fries, spreekt een aardig woordje Twents. Marres, geboren in Den Haag, voelt zich meer een noorder- dan een westerling. Ze voelen zich thuis in Hengelo. Beiden zijn zeer te spreken over het werk dat bedrijven via De Slinger verrichten voor de stad. ‘We hebben de akte van de stichting getekend’, vertelt Suwijn niet zonder trots en hij zoekt de datum op in zijn computer. ‘Dat was op 29-06-2007!’
Dat ze Hengelo een warm hart toedragen blijkt ook uit hun bijdrage aan andere organisaties. ‘Als het om een nobel doel gaat sponsoren we vaker in natura’, vertelt Marres. Op die manier werken zij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gevraagd naar het waarom zegt Suwijn: ‘Dat krijg je mee vanuit je opvoeding. Als een activiteit aansluit bij je interesse, is het geen opgave meer en meedoen is leuk.’ Marres vult aan: ‘Het is interessant om te participeren in organisaties en het voelt gewoon goed om iets te doen voor anderen.’
 

Deskundige rechtshulp
Suwijn en Marres weten dat sommige klanten een drempel over moeten om binnen te stappen. Daarom organiseren zij open dagen die zij aankondigen in Hengelo’s Weekblad. Ook houden zij af en toe een lezing in de bibliotheek, waarbij zij bezoekers op de praktijk toegespitste informatie geven over juridische maatregelen en wetgeving. ‘Als je weet wat handig is om te regelen, kun je zaken vastleggen en eventuele problemen voorkomen’, vertelt Suwijn. Hij vervolgt: ‘We willen onze klanten zo goed mogelijk bedienen en uit de beoordelingen die ze achteraf geven, blijkt dat dat goed lukt. Daar zijn we trots op. Dat hebben we mede te danken aan de gemotiveerde medewerkers die geloven in onze missie: op een prettige manier deskundige rechtshulp bieden.’
 

Slingerbeurs, nodig en gezellig
Het duo vindt het gezellig tijdens de Slingerbeurs een praatje te kunnen maken met mensen die ze een tijd niet gezien hebben. Ook is het uitdagend om te sparren met de accountants over de waarde van een match. Marres: ‘Het is verbazingwekkend en mooi om te zien dat mensen zoveel tijd investeren om iets te doen voor maatschappelijke organisaties. En het is nodig met het wegvallen van allerlei gemeentelijke subsidies.’ Wel zijn ze soms verbaasd over de houding van een enkele vrager. Suwijn stelt: ‘Het is goed dat De Slinger een limiet gesteld heeft aan het aantal matches dat gemaakt kan worden, zo heeft iedereen een kans op ondersteuning.’ Beiden ervaren de stichting als een professionele organisatie, wat ze toeschrijven aan de kundigheid van de vrijwilligers. Suwijn besluit: ‘We hopen dat het De Slinger goed mag gaan en daar willen we van harte aan blijven meewerken!’
 

Interview door Mariska van Doorn.

Meer nieuws

Webinar Eenzaamheid en werknemers

Webinar Eenzaamheid en werknemers

22-10-2020

Eenzaamheid; een onderwerp dat volop speelt en door de coronacrisis nog meer. Thuis en op het werk. De Slinger Hengelo houdt dinsdag 17 november, 9.30 -11.00 uur, een webinar over het herkennen van eenzaamheid én wat je eraan kunt doen.

 

Lees verder

Eenzaamheid en bedrijven

Eenzaamheid en bedrijven

26-07-2020

Gemeente Hengelo en De Slinger gaan samen aan de slag om een beroep te doen op de kracht van ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering eenzaamheid concreet en actief willen bestrijden.

 

Lees verder

Op zoek naar stageplek?

Op zoek naar stageplek?

22-05-2020

Ben jij op zoek naar een stageplek bij een informele en maatschappelijke organisatie en heb je zin in een stage bij de Slinger?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Lees verder

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2019

06-05-2020

Het jaarverslag 2019 was net voor de Slingerbeurs klaar. We blikken in vogelvlucht terug op het jaar 2019 van de Slinger. Vanwege de coronacrisis is de publicatie ervan enigszins vertraagd. 

 

Lees verder

Matchen van hulpvragen en -aanbod

Matchen van hulpvragen en -aanbod

03-04-2020

In verschillende gemeenten ontstaan er allerlei initiatieven om mensen te helpen. Om inwoners en initiatiefnemers van projecten te ondersteunen, brengt Wijkracht de hulpvragen en het aanbod bij elkaar. 

 

Lees verder

De Slinger en Coronamaatregelen

De Slinger en Coronamaatregelen

18-03-2020

Het kabinet heeft uitgebreide maatregelen getroffen om in Nederland besmettingen met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Ook de Slinger Hengelo moet maatregelen nemen vanwege het Corona virus.

 

Lees verder

De Slingerbeurs 2020 afgelast

De Slingerbeurs 2020 afgelast

12-03-2020

Na weloverwogen overleg en de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, heeft het bestuur en team van De Slinger besloten de beurs niet door te laten gaan i.v.m. de risico's van verspreiding van het coronavirus.

 

Lees verder

De Slinger verbindt

De Slinger verbindt

14-02-2020

Vrijdag 14  februari in de Tubantia.
"Onder de vlag van ‘De Slinger’ helpen bedrijven en organisaties belangeloos anderen en dat in veel varianten". Lees hier het hele artikel.

 

Lees verder

Winnaars Slingerjaarprijs

Winnaars Slingerjaarprijs

13-02-2020

Winnaars van de Slingerjaarprijs zijn Franky’s IJs en De Lijn Design & Reclame. Frank Boereboom ontving een cheque van € 500 en de Slingertrofee werd uitgereikt aan Attie Schipper, van De Lijn Design & Reclame.

 

Lees verder

De Slinger trakteert!

De Slinger trakteert!

11-02-2020

De aanmeldingen voor de Slingerbeurs 2020 lopen lekker binnen. Elke dag zien we het aantal groeien. En ondertussen bedachten we ook nog een leuke  actie voor de aanmelders. Voor elke.....

 

Lees verder

Suwijn opent Slingerbeurs in 2020

Suwijn opent Slingerbeurs in 2020

23-01-2020

Vanaf de oprichting van De Slinger in 2007 is notariskantoor Suwijn betrokken geweest. Sindsdien hebben Jan Jaap Swerms Suwijn en Ruud Marres tijdens de Slingerbeurs de matches als notaris goedgekeurd. 

 

Lees verder

Wie wint de Slingerjaarprijs 2019?

Wie wint de Slingerjaarprijs 2019?

16-12-2019

De genomineerden voor De Slingerjaarprijs 2019 zijn bekend. Stemmen kan hier tot 15 januari 2020. 
De winnaar krijg een cheque ter waarde van
€ 500,00

 

Lees verder

Nieuwe website online

Nieuwe website online

20-11-2019

Met trots presenteren wij: Onze nieuwe website!  Samen met Netgemak hebben we de afgelopen weken hard gewerkt aan het vormgeven van onze nieuwe website. We danken hen voor de geweldige samenwerking.

 

Lees verder

Slingerbeurs 2020

Slingerbeurs 2020

18-11-2019

SAVE THE DATE

vrijdag 13 maart 2020

Dan is er weer een Slingerbeurs.

Gelukkig hebben wij geen last van paraskevidekatriafobie.

 

Lees verder

Slingermarkt

Slingermarkt

18-11-2019

Vrijwilligerswerk wanneer het jou uitkomt!
De Slingermarkt is een digitale marktplaats waar vragers én aanbieders elkaar online kunnen vinden op het gebied van eenmalig vrijwilligerswerk in Hengelo.

 

Lees verder

De Slinger in de schijnwerpers

De Slinger in de schijnwerpers

29-10-2019

Radio Hengelo TV zet elke week een Hengelose vereniging in de schijnwerpers met een korte video en aandacht via radio, tv, internet en Hengelo's Weekblad. In week 40 was De Slinger Hengelo de Club van de Week.

 

Lees verder