De Gieterij in ROC van Twente
KamaK
Verhalenverteller Margot Vermeulen
Eenzaamheid in bedrijven
Gedeputeerde Tijs de Bree
De beursvloer in bedrijf
Hoekmannen en hoekvrouw
MBO certificaat voor Olde Kalter, Nijkrake Verhuur, Lemerij Verhuur
Er werd volop gematcht
Willem Habers, Jan Jaap Suwijn en Bert Otten
Winnaars Slingerjaarprijs 2021
Netwerkborrel

Slingerdag 2022: Slingerbeurs en meer .....

We kijken terug op een mooie Slingerdag en beursvloer in De Gieterij van het ROC van Twente.

De officiële opening van de Beursvloer werd gedaan door gedeputeerde Tijs de Bree, met een slag op de gong. Kort daarna werden door de hoekmannen en -vrouw de eerste matches al gemaakt. In een ontspannen sfeer, en ondersteunt door spreekstalmeester Willem Habers van het ROC van Twente, hebben verschillende maatschappelijke organisaties en ondernemers goed met elkaar onderhandeld, want wat zijn er mooie matches gemaakt!
De beursvloer werd dit jaar niet afgesloten met een gongslag omdat niet alleen vrijdag 22 april er matches gemaakt konden worden. Het hele jaar door kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties zelf hun aanbod en/of vraag plaatsen op www.slingerbeurs.nl

 

Presentaties
Voorafgaand aan de beursvloer was er een goed bezochte bijeenkomst waar Bert Otten de resultaten van onze bijdrage aan het project Eenzaamheid in bedrijven aan wethouder Bas van Wakeren overhandigde in de vorm van een grote infographic Eenzaamheid in bedrijven.
Verhalenverteller Margot Vermeulen vertelde aan het begin van de bijeenkomst een ontroerend verhaal over eenzaamheid.
 

MatchMakers
Tijdens de Beursvloers waren er 2 presentaties van MatchMaker projecten:

  • de geslaagde verhuizing van Kamak Hengelo en
  • een project in de steigers: de ontwikkeling van Natuur Educatiecentrum De Heemtuin door Rewert Wolthoff.

Door de drukte op de beursvloer kwamen deze helaas niet helemaal tot hun recht.

 

Certificaat MBO
MatchMaker Frans Kattenpoel overhandigde aan de bedrijven Olde Kalter, Nijkrake Verhuur en Lemerij Verhuur het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen voor hun geweldige inzet bij diverse matches.
 

Winnaars Slingerjaarprijs 2021
Tijdens de eerste Hengelose Slingerdag maakten Bert Otten, voorzitter De Slinger en Jan Jaap Suwijn, als betrokkene bij de Slinger vanaf het eerste uur, samen de winnaars van de Slingerjaarprijs 2021 bekend. Vrager Handboogsportvereniging De Vrije Schutter, ontving een cheque van € 500. De aanbieder Schouwburg Hengelo kreeg voor hun bijdrage een prachtige Slingertrofee.
Deze trofee is gemaakt door de mensen van AtelierZ van Aveleijn. De bossen bloemen voor de winnaars zijn geschonken door Tuincentrum Borghuis in Deurningen.
 

De medewerkers techniek van de Schouwburg hielpen bij diverse onderhoudsklussen van maatschappelijke organisaties, waaronder De Vrije Schutter. Zij hebben geassisteerd bij het terrein onderhoud, het wekelijks maaien op het 3d terrein en op de plekken die de maaiers van Gildebor niet konden bereiken. Daarnaast is het hekwerk hersteld en is er meegeholpen aan het plaatsen van nieuwe doelwitten. De waarde van hun bijdrage aan deze match was ruim € 2.000 waard.

Christine Timmermans van De Vrije Schutter: “Deze match is voor de vereniging van grote waarde geweest. Er is vakkundig omgegaan met materialen en wensen van de vereniging door de medewerkers van de Schouwburg”.

 

Al met al een Slingerdag waar we met plezier op terug kijken. Dank gaat uit naar alle deelnemers! Trots op de verbindingen die zijn ontstaan en het enthousiasme van iedereen.