Winnaars Slingerjaarprijs 2021

Tijdens de eerste Hengelose Slingerdag maakten Bert Otten, voorzitter De Slinger en Jan Jaap Suwijn, als betrokkene bij de Slinger vanaf het eerste uur, samen de winnaars van de Slingerjaarprijs 2021 bekend. Vrager Handboogsportvereniging De Vrije Schutter, ontving een cheque van € 500. De aanbieder Schouwburg Hengelo kreeg voor hun bijdrage een prachtige Slingertrofee.

Deze trofee is gemaakt door de mensen van AtelierZ van Aveleijn. De bossen bloemen voor de winnaars zijn geschonken door Tuincentrum Borghuis in Deurningen.

 

Vele matches werden gemaakt in coronatijd. De tijd en ruimte die, hoewel ongewild, vrijkwamen door de coronacrisis zijn goed besteed. Voor Schouwburg Hengelo hield dit in dat er tijdens de lockdowns geen voorstellingen waren en zij zich graag maatschappelijk wilden inzetten buiten het gebouw omdat de Schouwburg tijdens de lockdown ook overheid ondersteuning kreeg.

De medewerkers techniek hielpen bij diverse onderhoudsklussen van maatschappelijke organisaties, waaronder De Vrije Schutter. Zij hebben geassisteerd bij het terrein onderhoud, het wekelijks maaien op het 3d terrein en op de plekken die de maaiers van Gildebor niet konden bereiken. Daarnaast is het hekwerk hersteld en is er meegeholpen aan het plaatsen van nieuwe doelwitten. De waarde van hun bijdrage aan deze match was ruim € 2.000 waard.

 

Christine Timmermans van De Vrije Schutter: “Deze match is voor de vereniging van grote waarde geweest. Er is vakkundig omgegaan met materialen en wensen van de vereniging door de medewerkers van de Schouwburg”.