Winnaars Slingerjaarprijs 2022

 

Tijdens de Hengelose Slingerdag maakte Jan Jaap Suwijn, als betrokkene bij de Slinger vanaf het eerste uur, de winnaars van de Slingerjaarprijs 2022 bekend. Vrager Scouting St. Christoffel, ontving een cheque van € 500. Aanbieder Sacco van Munster kreeg voor zijn inzet een prachtige Slingertrofee.
Deze trofee is gemaakt door de mensen van AtelierZ van Aveleijn. De bossen bloemen voor de winnaars zijn geschonken door Tuincentrum Borghuis in Deurningen.
 

Sacco van Munster uit Borne meldt zich al vele jaren aan bij De Slinger voor het aanbieden van workshops schilderen. Diverse maatschappelijke organisaties maken graag gebruik van zijn aanbod, met elke keer weer hele enthousiaste reacties na afloop. Tijdens de Slingerdag kwam Monique Hubers-Westenbroek, Verenigingssecretaris en leiding Blauwe Vogels van Scouting St. Christoffel in gesprek met Sacco van Munster. Al snel kwamen zij tot een match voor een workshop canvas schilderen. Sacco: “Het is heel mooi om te zien hoe mensen het schilderen ontdekken. Na afloop van de workshop zijn ze dan verbaasd dat zíj dat hebben gemaakt. Dat inspireert enorm”.
 

De Blauwe Vogels (speltak voor jongeren/volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking) hebben echt genoten van het schilderen. Eén jongen in een rolstoel communiceert via een Tobii (spraakcomputer). Ook hij heeft mee kunnen doen met het schilderen. Er werd verf op zijn vingers gedaan, zodat hij de verf kon voelen en samen met een begeleider de verf op het doek aangebracht. Monique Hubers van Scouting St. Christoffel: “De groep vindt het schilderen zo leuk dat er is gevraagd of we nog een keer een schilderworkshop kunnen organiseren op canvas want ze hebben nog genoeg ideeën om te schilderen. Monique: “ Wij bedanken Sacco voor zijn input en het aanbieden van een super leuke schilderworkshop!”

 

Het verhaal achter deze match is hier te lezen.