Suwijn Notarissen, de Leekamp en Groot Driene Buiten

In 2020 heeft Suwijn Notarissen een match gesloten met biologische tuinbouwvereniging De Leekamp en met Groot Driene Buiten. Beide vragers zijn erg blij met het juridische advies en de diensten van de aanbieder, die inmiddels een begrip is in Hengelo.
 

Notarissen Ruud Marres en Jan Jaap Swerm Suwijn dragen de Hengelose gemeenschap een warm hart toe en sponsoren als het om een nobel doel gaat graag in natura. Dat doen zij ook via De Slinger. Niet alleen door tijdens de Slingerbeurs hun handtekening onder gemaakte matches te zetten, maar ook door zelf als aanbieder maatschappelijke organisaties bij te staan.
 

Samen meer mogelijk
Ruud Marres vertelt: ‘Als je hebt mogen doorleren, schept dat verplichtingen. Die boodschap krijg je van je ouders mee.’ Hij vindt het daarnaast leuk om te participeren en mooi om te zien dat je samen zoveel meer mogelijk kunt maken. ‘Dat vind ik ook zo krachtig aan De Slinger’, vult hij aan. Hij is blij met de vele initiatieven in Hengelo waarbij vrijwilligers zich inzetten voor de gemeenschap.

Als vitale dienstverlener is Suwijn Notarissen tijdens corona aan het werk gebleven. Op kantoor worden maximaal twee mensen samen ontvangen. Marres: ‘We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen en zitten bij het tekenen van aktes vijf tot zes meter van elkaar!’ Zo verging het ook de vertegenwoordigers van nieuw op te richten ‘vereniging voor natuurbeheer De Leekamp’. Marieke van Baal, secretaris, ondertekende op 6 november 2020 de statuten van hun vereniging en vertelt: ‘Het was wat kaal met twee man, we waren graag met het hele bestuur gegaan.’
 

De Leekamp
Van Baal is erg blij met het aanbod van Suwijn Notarissen om te helpen bij de oprichting van de nieuwe vereniging. ‘Het perceel dat we voorheen met 50 gezinnen huurden voor het onderhouden van tuintjes werd overgedragen aan Landschap Overijssel. We konden niet anders dan een nieuwe vorm zoeken en hadden niet zonder steun gekund!’ In onderling overleg met Landschap Overijssel is De Leekamp nu omgedoopt tot een ‘natuurbeheer vereniging’. De leden hebben de mogelijkheid een tuin te huren die ze volledig biologisch beheren en dragen daarnaast samen zorg voor de bosrand die het perceel omringt en de bloementuin. Kandidaat-notaris Denise Ramlal heeft de oude statuten in een nieuw jasje gestoken en het hele proces begeleid.
 

Groot Driene Buiten
Ook het bestuur van Groot Driene Buiten is erg tevreden met de ondersteuning van Suwijn Notarissen. Penningmeester Agnes Winters vertelt enthousiast: ‘We organiseren al een aantal jaren de Buitenspeeldag op het veld bij de Kasbah, en wilden graag een stichting oprichten.’ Het contact met de aanbieder was al eerder gelegd, en na bemiddeling door accountmanager bedrijven Jan Quinten is het kantoor aan de slag gegaan. Op 11 juni 2020 is de akte ondertekend. Winters: ‘We hebben weinig financiële middelen, bij zo’n opstellingsakte komt nogal wat kijken, dus het was heel mooi dat dit zo geregeld kon worden!’ Over de tip van de aanbieder om de naam van de stichting breder te maken dan ‘Buitenspeeldag’ is Winters zeer te spreken: ‘Zo is onze naam toekomstbestendig en kunnen we ook andersoortige activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd organiseren.’   
 

Interview: Mariska van Doorn |Schrijvenderwijs

Februari 2021

Lees meer